Vasárnap délelőtt ismét foglalkozott a Merlinnel a BBC Points of View című műsora, ahol a nézők hallathatják hangjukat, de megszólaltak a sorozat színészei is, és bejátszottak egy rövid részletet a következő epizódból. Íme a műsor részlete BJsRealm Youtube-csatornájáról:

Merlin tíz év elteltével is hazugságok közt éli az életét, ami nem egy vidám gondolat, de jól illeszkedik az Artúr-mondakör tragédiáinak sorába - véli az egyik hozzászóló. A néző számára az a történet üzenete, hogy a hazugság, bármi is indokolja, végső soron nem a megfelelő válasz, és Merlin ennyi év elteltével kezdi elfelejteni valódi önmagát.

Ahogy Merlin, úgy a sorozat is nagy utat járt be. A Morganát alakító Katie McGrath arról beszél, hogy a produkció szerény walesi sorozatból igazi jelenséggé nőtte ki magát, és öt év elteltével, 180 országot meghódítva továbbra is helye van a képernyőn.

Egy másik néző Mordred figuráját találja érdekesnek, aki nem csupán Camelot lelkes lovagjává vált az új évadban, de Merlinnel is összeköti a közös titok.

A karakter megformálója, Alex Vlahos a sorozat tónusának változásáról beszél. Mint mondja, ha vért nem is, sokkal több akciót láthatunk az ötödik évadban.

Katie McGrath szerint a hangsúly mindig is a történeten volt, amit a látványelemek szépen kiegészítenek. "Nem könnyű, amikor az emberek tévét néznek és filmes minőséget várnak el, de azt hiszem, a Merlint az tette sikeressé, hogy meg tud felelni ennek."

Egy harmadik néző valószínűleg még sok-sok évig el tudná képzelni képernyőjén a fantasyt. Úgy véli, a Merlin írói addig nyújthatják a legendát, amíg ki nem fogynak az ötletekből, vagy míg a varázsló valóban megöregszik, és ősz szakállat növeszt. "Bármelyik is következik be előbb!"

Végezetül Rupert Young beszél a sorozat minőségi vizuális effektusairól. A Sir Leont alakító színész lenyűgözőnek találja, hogy a Merlin brit sorozat létére is felveszi a versenyt az amerikai produkciókkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr114902286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.11. 20:24:28

... és simán le is körözi őket :)

KÖSZÖNJÜK A FORDÍTÁST, SIR BALINOR! :)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.11.11. 20:55:31

Ííígy van! Köszönjük :)

Amúgy tök egyetértek az első olvasóval. Remélem most, hogy feltűnik egy új, ifjú mágus, megcsillan valami Merlin varázslóságából, az ősi hit iránti szeretetéből /tiszteletéből (meg esetleg Mordredéből is), amit mostanában nagyon háttérbe szorított Arthur és Camelot védelmezése. Na persze az Emrys-varázslaton kívül gondolom.. :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.11. 21:10:54

@Caretha: olyan jó lenne ha összefogna a két magic-fiú, okítani az újoncot *.* :)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.11.11. 22:48:37

@NapShe: nem tudom eldönteni, hogy Mordred mennyire számít újoncnak :S vajon ő tényleg "leszokott" a mágiáról, jobban, mint Merlin? Nyeh.. Annyira nagyon szeretnék egy JÓÓÓ magic párbajt *.* Gondolom, nem vagyok egyedül..

.Zápor. 2012.11.12. 19:23:46

@Caretha: Nem vagy egyedül!:) És ne olyan ide dobom, oda dobom típusú legyen... tűz, villám, földrengés kell!!:D

Thorr5 2012.11.12. 19:47:31

@.Zápor.: Igen az valóban jó lenne :)!De szerintem azt nem kapjuk meg :)! De én még a ide dobom oda dobomnak is örülnék de még annak is, ha Mordred tűzet gyújtana Merlin előtt vagy varázslatról beszélnének :D csak ne tenne úgy mintha őt már nem érdekelné!!

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.12. 21:06:55

@Thorr5: Mordred elfojtása érdekes, de nem hinném, hogy az évad végéig kitart. Kíváncsi vagyok, mikor fogja először használni a képességét.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.12. 21:07:25

@Thorr5: telapatikus egymáscikizése? naaa *.* csak egy picikééét *.*

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.12. 21:09:28

@Balinor: ha az újonc kölyök (akit Merlin a keblére, khm, akarom mondani a szárnyai alá vesz :D) kiidegöli Mordred "bácsit" az első "hogyan éljük túl az életet Camelotban varázslóként?" -tanórán vmi hülyeséget csinál ??? :D
avagy varázslattal védi meg Morgana újabb mesterkedésétől? mármint látványosan, pl elhárít egy Morgi által dobott tűzlabdát :P :D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.11.12. 21:37:41

Tűzlabda? :O igen, szeretnék látni egy tűzlabdát (egy régi, kedvenc fantasy sorozatomban volt egy öreg varázsló, aki mindig mindent elfelejtett - néha a nevét is, meg állandóan kereste a fején lévő kalapját ^^ - és ő folyton tűzlabdákat csinált.. Már amikor eszébe jutott a varázsige, de akkor meg a sajátjait is képes volt felgyújtani XD bocsánat az offért, de bírom azokat a könyveket - amúgy DragonLance, ha ismerné valaki, és Fizbanról beszélek :))

Szóval igen, legyen égszakadás-földindulás-magic-harc XD Az a földrengés by Merlin a múltkor már igen jó volt ^^

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.12. 22:34:21

Nálam még mindig Morgause tűzoszlopa vezet. Bár inkább látványos varázslat volt, mint hatékony. :D

Selli69 2012.11.13. 18:35:37

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot (még fordítottam is vagy két részt tavaly, mikor nem készült el idejében az aktuális), de nagyon zavar, hogy Merlin, a kor legnagyobb varázslója nem tesz semmit igazán varázslósat és sokszor szorul Gaius tudására. Morgana sokkal hatalmasabb. Nagyon szép megfogalmazás volt, hogy " A néző számára az a történet üzenete, hogy a hazugság, bármi is indokolja, végső soron nem a megfelelő válasz, és Merlin ennyi év elteltével kezdi elfelejteni valódi önmagát." Merek fogadni, hogy Mordred, ha akcióba lép, nagyobbat fog villantani, mint Merlin valaha. Merlin mintha nem is akarna igazán kibontakozni...még mindig kisfiú szinten van varázsilag, holott Arthur szolgálatában tetteiben már felnőtt, ahogy a mostani vagy az előző részben ki is mondja Gaius kérdésére. Na, ez az amit nem értek. Tudja, hogy szükség van a tudására, és mégsem "edzi" a tudását...

.Zápor. 2012.11.13. 19:23:42

@Caretha: IMÁDOM a DragonLance-t, az egyik kedvenc fantasim!!:D Sajnálatos módon pocsék rajzfilmet csináltak belőle.
@Selli69: én is hiányolom kicsit Merlin "varázslóságát", mostanában nem igazán láttunk tőle nagy megmozdulásokat, szegény inkább elszenvedte a Mágikus támadásokat. De ahogy Uther szellemét hátralökte... ott ünnepeltem és zászlókat lengettem:D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.11.13. 19:59:08

@Balinor: Jajaja, igen, az tényleg jó volt :) Morgeause csinált jó dolgokat :) "jó" :D

@.Zápor.: de jóóó! Még egy Dragon Lance-s ^^ (amúgy tényleg, szörnyű a rajzfilm)

@Selli69: amúgy szerintem Gaiustól már nem függ annyira, döntéseiben például, de az igaz, hogy a mágiájából nem sokat mutat.. Mert hát mikor is tenné.. De majd most Emrysként, hátha alkot valami szépet :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.13. 22:15:24

@Caretha: Gaius szárnyai alól szerintem is kinőtt már.

Merlin biztos fog még nagyokat varázsolni, de könnyen válna unalmassá a sorozat, ha egy csettintéssel megoldhatna mindent.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.11.13. 22:32:48

@Balinor: Igaz-igaz.. Nyilván Morgana is ezért nem taposta még el a fél országot ;) De azért olyan lovas-ködös varázslatot csinálhatna még Merlin... :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.14. 17:53:27

@Caretha: sztem Morgananak annyiban könnyebb a helyzete, hogy ő mindig (oké 4.évadtól) nyíltan használhatja az erejét, nem kell attól félnie, hogy lebukik. Merlint sztem ez tartja vissza sokszor...
de igen, várom már, hogy Emrysként miket fog művelni (kedvencem volt, mikor az előző évadban oda se nézett, csak legyintett egyet, és az őr v mifene már repült is a képernyő másik sarkába :P :D)

egyébként érdekes dolog ez a ki is az erősebb, vagy hogy egyáltalán: ki a jobb kardforgató..ugyebár Arthurnak szent meggyőződése (nyilván a látottak alapján), hogy Morgana jobb kardforgató, viszont Merlin a 3.2-ben mégis milyen ügyin megvédte már magát tőle?:D emlékeztek?:D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.11.14. 19:05:28

@NapShe: nekem Emrystől még mindig a "lovag-lépcső" a kedvencem, meg ahogy nyögdécsel állandóan XD amúgy meg nyilván, hogy az tartja vissza, de azért.. na.. árulja már el magát ^^

Spawn85 2012.11.15. 02:06:50

"A Sir Leont alakító színész lenyűgözőnek találja, hogy a Merlin brit sorozat létére is felveszi a versenyt az amerikai produkciókkal."

Hmm...ezt nem teljesen értem, miért mondta. Nagyon sok jó brit sorozat van, ami simán kenterbe ver gyengébb amerikai sorozatokat.
Talán ide vág, hogy pont ma beszélgettem egyik ismerősömmel, hogy mennyire nagyszerű a színészképzés itt a briteknél. Nem véletlen, hogy rengeteg brit színész játszik amerikai sorozatokban és filmekben is.
(Nekem pedig óriási megtiszteltetés tulajdonképpen, hogy itt Angliában ismerkedhetek ezzel a szakmával.)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.11.15. 02:56:50

@Spawn85: Azt találja lenyűgözőnek, hogy látványban felveszi a versenyt.

Én is úgy érzem, hogy a briteknél kimagaslóan erős a színészképzés.
süti beállítások módosítása