Ahogy előzetesen már olvashattátok, a Sir Percivalt alakító Tom Hopper volt múlt hétvégén az Ausztráliában rendezett Supanova Expo egyik vendége. Eredetileg Eoin Macken (Sir Gwaine) és Rupert Young (Sir Leon) is vele tartott volna a távoli földrészre, ám mindkettejüknek közbejött egy munka, Eoin Amerikában, Rupert Angliában forgat ezekben a napokban. Tom azonban színpadra lépett vasárnap, hogy találkozzon az ausztrál rajongókkal, és válaszoljon a kérdéseikre. Az elhangzottakból gyűjtöttem az alábbi összefoglalót.


Tom az ausztrál Channel Ten The Project című műsorában

Tom elmondta, leginkább a színésztársak és a stáb miatt szereti a Merlin forgatását. Volt, aki arra volt kíváncsi, milyen az Artúrt alakító Bradley Jamesszel forgatni. Bradley "zseniális", Tom nagyszerű színésznek tartja, akivel jó együtt dolgozni. Nagyon jó barátokká váltak, összejárnak, sőt, volt, hogy együtt laktak Los Angelesben.

Tom Hopper a színi tanodában sokat játszott Shakespeare-t, de színészként minden feladat érdekli, amiben van kihívás.

Elmondta, hogy a forgatáson fém kardokat használnak, bár nem acélból készülnek. A láncing alumíniumból van, de így is meglehetősen súlyos. A vívó jelenetek begyakorlására nagyjából fél órájuk szokott lenni - gondolom, ez elsősorban a lovagokra vonatkoztatható.

Tom kedvenc Merlin-karaktere a sárkány, a legkedvesebb jelenete pedig, amikor a gyerekeket mentette a karján.
Szerinte Percival nem az a karakter, aki saját kalandot kaphat, de ha mégis, szívesen áll elébe.

tomhopper_supanova2012.jpg

Személy szerint nagyon kedveli a közösségi médiát. A Twitternek köszönhető, hogy a rajongók is hozzá tudtak járulni a Cold című filmhez, amelyet Eoin Mackennel közösen forgattak. A filmet romantikus pszichotrillerként jellemezte, és reméli, hogy jövő március-április környékén közönség elé kerülhet.

Tom szerint csak idő kérdése, hogy Artúr megismerje Merlin titkát. A producerek még a színészeknek sem árulnak el mindent, igyekeznek titokban tartani a sztorit, és meglehetősen mérgesek voltak, amikor szerepmeghallgatáshoz készült videók - és ezekkel együtt dialógus részletek - szivárogtak ki az interneten.

Elmesélte, hogy neki a szerepmeghallgatáson nem Percival, hanem Sir Leon mondatait kellett elmondania. A közönség kérésére kicsit utánozta Rupert Young - vagy inkább Sir Leon - beszédstílusát.

Végül az ausztrál rajongók megkérdezték Tomtól, benne lenne-e egy hatodik évadban vagy a tervezett film(ek)ben, amire egyértelmű igennel válaszolt.

Címkék: események tom hopper

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr334907794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása