Bradley és a gyűrű titka

 2012.11.17. 23:58

Bradley James fénykardot választ, elmeséli, mire vágyna a Merlin hatodik évadában és először beszél arról, mit jelent a hüvelykujján hordott gyűrű. Interjú videón, két részletben.

bradley_gyuru.jpg

Aki Facebookon is követi a blogot, az elmúlt hetekben többször láthatta, hogy Bradley James Amerikában tölti szabadidejét. Az alkalmat kihasználva készített vele interjút Jenna Busch a tengerentúlon. Jenna, aki az elmúlt három évben a Comic-Con Merlin-paneljének moderátora volt, a rajongók kérdéseit is továbbította az Artúrt alakító sztárnak. No meg a házassági ajánlatokat...

"Szeretnék-e a Star Warsban szerepelni? Igazából ez egy jó kérdés." Kösz, Bradley, ezt én küldtem. :)

"Miért is ne? Habár, ami aggaszt a Star Warsszal kapcsolatban, hogy bár a Merlinnek is vannak elég őrült rajongói, a Star Wars-rajongók közt, amennyire én tudom, akadnak teljesen őrültek." És megint csak kösz! :P

"Emiatt talán jobb óvatosnak lenni. De igen, szerepelnék, ha kiválaszthatom a fénykardom színét."

Csak hogy tudjátok, Bradley James fehér fénykardot szeretne, mert ezt a színt még nem használták, és menőnek gondolja. Talán egy nap valóra válik.

Ha már az őrült rajongók szóba kerültek, a legőrültebb élményeiről inkább nem beszél, nehogy bárki biztatásnak vegye. Mint mondja, "vannak helyzetek, amikor az emberek nagyon izgatottak a találkozástól, ami rendkívül hízelgő, viszont nem könnyű megbirkózni azzal az energiával, ami ilyenkor munkál bennük, mert kizárt, hogy ugyanilyen mértékben viszonozni tudd... De nagyon hízelgő, hogy a sorozat ilyen hatással van az emberekre, és megtiszteltetés, hogy a részese lehetek."

Néhány szót szól az ötödik évadról, amely januárban érkezik meg a tengerentúlra. Amerikai utazása miatt az idei évadból még ő is csak az első két részt látta, de kiemeli Mordred felbukkanását, az évad egészét pedig kiszámíthatatlannak nevezi.

Kicsit nehezen veszi fel a fonalat, amikor hirtelen a negyedik évad eseményeit kellene felidézni, aztán elmondja, hogy Artúr és Gwen nagy utat járt be a Lancelot du Lac drámai eseményei óta. Bradley szerint boldogok egymás mellett, és mindent megtennének egymásért.

bradley_jennabusch.jpg
Jenna Busch és Bradley James

Artúr és Merlin kapcsolatáról is beszél. "Azt hiszem, furcsa mód ez az a kapcsolat, ami megmaradt annak, ami mindig is volt. Ennek komoly szerepe van a sorozatban. Úgy vélem, sokan vannak, akik e két karakter kapcsolata miatt nézik a műsort. Sok mindenen mentek keresztül együtt, így ami változott, az a nagyobb tisztelet egymás iránt. Viszont ami változatlan, az a csipkelődés. Ezzel szórakoztatják egymást. És tulajdonképpen a legjobb barátok."

Bradley szerint a sorozat tartja azt az irányt, hogy minden egyes évad sötétebb tónusú a korábbinál, amit manapság divat emlegetni, de abban az értelemben mindenképp igaz, hogy "a karakterek felnőttek, a nézők is felnőttek, mindenki felnőtt, és ez lehetőséget ad a sorozatnak, hogy érdekesebb legyen." Minden évben tágítják a kereteket, de Bradley szerint számos olyan története van a legendának - például Artúr és Lancelot pikáns viszonya -, amit sosem fognak érinteni a sorozatban, és nincs is rá szükség feltétlenül. "Szerintem ez rendben van így. Ebben a tálalásban a történet működik anélkül is, hogy erre a terepre tévednénk. A nézettségi adatok, a növekvő nézőtábor azt mutatja, hogy a sorozat sikeres. Nem kell feltétlenül a legelvetemültebb módon elmesélnünk a történetet."

Bradley szerint idén és már tavaly is nagyot lépett előre a sorozat a harci jelenetekben, amiket mindig élvezettel forgat. "Még egyszer mondom, látni még nem láttam, de izgatottan várom, hogy láthassam, mert szerintem fejlődtünk ebben, és ami a legfontosabb, a harci jelenetek is a történetet szolgálják, amit friss és izgalmas módon mesélünk el, szerintem ezt elértük idén."

A forgatás zárópartiján levetítettek nekik egy bakiparádét, amit Bradley azóta is szeretne megszerezni magának. Valószínűsíti, hogy a DVD-n helyet kap.

A színésztársak sok időt együtt töltenek akkor is, amikor épp nem forgatnak. "A lovagokkal sokat járok össze. Aztán ott van a négyes mag, ahogy neveznek bennünket, velük más-más módon szoktunk szórakozni. Szerintem Colinnal eléggé ráununk egymás képére, mikor nyolc, néha kilenc hónapon át minden egyes nap látjuk egymást. Úgyhogy ilyenkor szünetet tartunk, aztán néha összejövünk megnézni valamit a színházban, ami mindkettőnket érdekel. De sok időt szoktam Tommal, Ruperttel és Eoinnal tölteni. És Tomiwa is csatlakozik olykor, ha épp nem esküvőre megy. Folyton esküvőkre jár. Szerintem idén nem volt olyan hétvége, hogy Tomiwa ne ment volna esküvőre. A születésnapomat is kihagyta egy esküvő miatt."

Az interjú második részében Badley agya nehezen áll rá, hogy felsorolja az évad vendégszereplőit - én legalább kétszer ennyit tudnék mondani -, de ezt megbocsájtjuk neki a vakációja kellős közepén.

Számos rajongót érdekelt, hogy gondolkozik-e színházi szerepen (Bradley a színész diploma megszerzése óta csak képernyőn volt látható). Mint mondja, most még a pihenésre koncentrál, élvezi, hogy nagyokat aludhat, de meglátja, milyen lehetőség adódik, és lehet, hogy élni fog vele.

Bradley telefonján van egy vicces videofelvétel, amin Tom Hopper (Percival) keresi a cipőjét. Amúgy a forgatáson átélt legtöbb ugratásról elmondható, hogy elmesélve sokkal kevésbé vicces, mint átélve. De fontosnak tartja kiemelni, hogy remek légkörben telnek a Merlin forgatásának napjai, ahol mindig beleférnek az ugratások.

A stáb másképp tölti a szabadidejét Franciaországban és Walesben. Franciaországban sokat sportolnak, főleg teniszeznek, mert sok a salakpálya. Walesben inkább focimeccsre járnak és kocsmázni szoktak.

Bradley mindig is szerette a focit, a focizás fontos kikapcsolódás számára, ami bármi bajt el tud feledtetni vele. De mindig is színész szeretett volna lenni. A profi futballkarrier számára elvesztette a báját.

A hüvelykujján hordott gyűrű régóta izgatja a rajongókat, és még soha nem beszélt róla, most viszont elmeséli a történetét. A barátaival nagyjából egyszerre lettek tizennyolc évesek, és elhatározták, hogy mindenkinek vesznek valamit a születésnapjára. Az első srác kapta a legértékesebb ajándékot, 300 Fontot dobtak össze egy karórára, ami azonban túl bő volt a haver csuklójára, és első alkalommal lerepült a kezéről egy diszkóban, úgyhogy soha többé nem látták. Ez azonban nem vette el a kedvüket az ajándékozástól, összesen heten kaptak ajándékot a baráti társaságban. Bradley a tizennyolcadik születésnapjára ezt a gyűrűt kapta a barátaitól, és azóta is hordja, hogy mindig emlékezzen rájuk, azokra a barátokra, akikkel felnőtt.

Végezetül Jenna a hatodik évadról is megkérdezte Bradleyt.

"Hogy én mit szeretnék látni? Szerintem ez jó megközelítés. Ha megcsináljuk, azt szeretném látni, hogy nem fogy el a szenvedély, hogy nem fogy el a kreativitás. Szerintem ez nagyon lényeges. Meg kell legyen a kellő izgalom. Ha a forgatókönyvek jók, ha jó az, amit a sorozattal kezdeni szeretnének, akkor szerintem sokan fognak csatlakozni a munkához. Úgyhogy meglátjuk. Szerintem megvárjuk, hogyan teljesít az ötödik évad. Eddig nagyon jól. Úgy gondolom, le fogunk ülni, elbeszélgetünk, és megnézzük, mindenki a megfelelő helyen van-e, hogy megcsinálhassuk a hatodik évadot."

Címkék: interjú 6. évad bradley james

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr624912275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajna27 2012.11.18. 00:22:46

Köszönet Balinor :)
Mindig meglep hogy nem csak jóóó ez a pasi, de értelmes is a szőkesége ellenére :) Csak viccelek :D Ő az egyik legintelligensebb, magától legkevésbé sem elszállt színész, aki "ismerek", hát csoda hogy annyian bírjuk ? :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.11.18. 00:26:03

Köszi a fordítást! <3
nagyon élvezetes volt olvasni *.*
(azt a cipőkereső vidit megnéztem volna:D - ahogy a bakividit is teljes hosszában... remélem láthatjuk majd....)
süti beállítások módosítása