Atlantis híre bejárta a sajtót

 2013.02.13. 00:49

"Képzeljük el a szituációt: Itt a szombati teaidő, szeptember vége van, sárgulnak a levelek, kandallófüst terjeng a hűvös levegőben, a boltok már felszerelkeztek karácsonyi díszekkel. Frissítővel a kezünkben befészkeljük magunkat a kanapéra a család/valaki fontos/a japán szerelempárnánk mellé, és bekapcsoljuk a BBC One-t. De van egy bökkenő: nincs Merlin.
Nincs Merlin? Nem gond. A BBC vadonatúj családi teatime néznivalót tartogat számunkra (vadonatúj, mégis nagyon régi) a történelmi fantasynek ígérkező Atlantis formájában."

A fenti sorokkal kezdi az új BBC-sorozat bejelentéséről szóló tudósítását a Den of Geek portál. Az elmúlt huszonnégy órában az angol online sajtó minden jeles orgánuma - DigitalSpy, SFX, CultBoxGeekSyndicate -, de még a Hollywood Reporter is beszámolt a Merlin alkotóinak új tévésorozatáról.

marokko.jpg
Az Atlantis egyik forgatási helyszíne Marokkó lesz

Az angol Broadcast néhány további részletet is megoszt. Mint olvashatjuk, a Merlin két producere, Johnny Capps és Julian Murphy, valamint a Misfits alkotója, Howard Overman közösen hozta létre az Atlantist gyártó új produkciós céget, amely a Littel Monster Films nevet kapta.

További érdekesség, hogy a sorozat nemzetközi forgalmazója a BBC Worldwide lehet. Mint emlékezhettek, a nemzetközi piacon a Merlin forgalmazója a Fremantle Media, amely több mint 180 országban tudta értékesíteni a fantasy sorozatot. Ha az Atlantis meg tudná ismételni a Merlin nemzetközi sikerét, valószínűleg rögtön a BBC Worldwide legjövedelmezőbb sorozatává lépne elő. (A cég mostani két legsikeresebb exportja a Top Gear és a Doctor Who.)

"Hihetetlen nagy vállalkozásról van szó" - nyilatkozta a lapnak Ben Stephenson, a BBC dráma részlegének vezetője. "Remélem, hogy természetes utóda lesz a Merlinnek. Atlantiszról mindenki hallott már, de nem hiszem, hogy sokak számára lenne ismerős a világa."

Faith Penhale, a BBC Wales dráma részlegének vezetője pedig így nyilatkozott: "Howard forgatókönyvei elképesztően jók, és az Atlantis a tökéletes sorozat, hogy betöltse a Merlin által hagyott űrt. Bízunk benne, hogy mindenki élvezni fogja ezt az izgalmasan új, akció dús sorozatot, és boldogok vagyunk, hogy továbbra is a BBC Wales ad otthont a szombat esti családi sorozatoknak."

Végezetül egy sokunknak örömteli hír: Alice Troughton Merlin-rendező Twitteres bejegyzései alapján úgy tűnik, valóban ő is csatlakozik a produkcióhoz.

"Dan Simmons ILIUM-ját olvasom, hogy ráhangolódjak az ATLANTIS-ra, és annyira jó, hogy ki sem bírok bújni az ágyból." - írta kedd délelőtt a rendezőnő.

Címkék: atlantis

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr145077687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajna27 2013.02.13. 11:38:22

akkor mégiscsak érdemes lesz idén is várni az őszt :)

Fanni95 2013.02.13. 13:25:37

Ezt olvasni, hogy:nincs Merlin. Még mindig rossz. De a színészek mellett a rendezőket és az egész csapatot megkedveltem, és tuti hogy nézni fogom a sorozatukat. Már most hiszem hogy érdemes.
A nagy érdeklődés miatt hamarosan átnevezheted a blogodat Merlin&Atlantisra Balinor :))

Kymy 2013.02.13. 22:47:56

Szerintem várható, hogy pár Merlines színész is megfordul a sorozatban.

Spawn85 2013.02.14. 02:29:38

Abban én is biztos vagyok, hogy egy-két Merlines színész feltűnik majd, de szerintem csak mellékszerepben.

"és bekapcsoljuk a BBC One-t. De van egy bökkenő: nincs Merlin."

Ilyenkor át kell nyomni a BBC Three-re és nézni a Merlin ismétlést. :D :D

Kymy 2013.02.14. 09:53:29

@Spawn85: Van egy olyan érzésem, hogy nem "csak" mellékszereplők lesznek.

Spawn85 2013.02.14. 10:48:41

@Kymy: Szerintem igen. Egy új sorozatba szerintem hülyeség lenne ugyanazokat a színészeket főszereplőnek berakni, akik a készítő előző sorozatában is főszereplők voltak.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2013.02.15. 01:26:13

Valóban nagyon furcsa lenne, ha ugyanazok lennének a főszereplők, akár csak részben is. Alapvetően új arcokra számítok, és nagyon kíváncsi vagyok rájuk.
süti beállítások módosítása