Gaius visszatér

 2011.03.21. 23:58

Mai hír a twitteren: a kiváló Richard Wilson, aki Merlin mentorát és szállásadóját, Gaiust alakítja a sorozatban, csatlakozott a negyedik évad forgatásához.

A 75 éves veterán színész a kilencvenes években vált Anglia egyik kedvencévé, amikor is tíz éven át játszott örökkön zsörtölődő férjet a BBC képernyőjén, a Fél lábbal a sírban című sitcomban. Népszerűségének második aranykorát éli az utóbbi években Camelot jóságos udvari gyógyítójaként, aki nem csak Merlin titkát őrzi, hanem a Pendragon-dinasztia múltjának rejtélyeit is. Gaius eredetileg csak az első évadban szerepelt volna, ám a közönség és az alkotók annyira megkedvelték a Wilson által alakított figurát, hogy a történet részese maradt a folytatásban. A színész tavaly decemberben úgy nyilatkozott, hogy a negyedik évadban várhatóan már kevesebb szerep jut neki. Ám búcsúznia aligha kell. Amikor pedig épp nem talárban és parókában játszik (valószínűleg kevesen tudják, hogy a Merlinben nem a saját haját látjuk), akkor színházban szerepel vagy rendez.
Colin Morgan (Merlin) szokta nyilatkozni, hogy egy "nemzeti kincs" oldalán játszhat a sorozatban, ám Richard Wilson sem mulasztja el dicsérni ifjú partnerét, amikor csak alkalma adódik rá.
 
Íme hát egy találomra kiválasztott részlet kettejükkel:
 

 

Címkék: színészek 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr622760902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása