A pierrefondsi vár méretarányos kőmakettje, amely az 1878-as világkiállításra készült
(forrás: Wikipedia)

Ahogy már a hétvégén utaltam rá, a Walesben töltött hetek után mától Franciaországban folytatódnak a negyedik évad forgatási munkálatai. Mint minden évben, a Merlin stábja ezúttal is Pierrefonds várát veszi birtokba, amely a sorozatbéli Camelot helyszínéül szolgál.

Pierrefonds a francia főváros közelében, Párizstól északra található. Várát a XIV. században emelték. Bár az évszázadok során alaposan megtépázták a francia történelem viharai, az erődítmény a XIX. században komoly felújításon és átépítésen esett át, így ma az egyik legjobb állapotú vár Európában.

Pierrefonds egész évben fogadja a turistákat, és a forgatás idejére sem zár be, csupán azokat a részeit zárják le időlegesen, ahol a filmezés éppen zajlik. Tavaly már egész kis sereglet kísérte figyelemmel a Merlin stábjának munkáját, és biztos, hogy idén sem lesz másképp. Várhatóan a produkció - akárcsak tavaly - az elkövetkező napok után még kétszer tér vissza az év során; valószínűleg a nyár derekán és szeptemberben. 

Címkék: helyszínek 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr22858091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása