Véget ért San Diegóban a 2011-es Comic-Con, amelynek programjából az egyórás Merlin-panelt vártuk legnagyobb izgalommal, nem hiába. A telt ház előtt zajlott eseményről élőben tudósított a sorozat twitter csatornája és a Digital Spy portál is. Hamarosan várhatók videók, egyelőre azonban a szöveges összefoglalót olvashatjátok.

A közönségtalálkozó rögtön egy óriási hírrel szolgált. Itt hangzott el a nagy bejelentés: A BBC berendelte a Merlin ötödik évadját, amely az Egyesült Államokban is képernyőre fog kerülni. Johnny Capps producer elmondta: azáltal, hogy két évre előre gondolkodhatnak, jobban tudnak koncentrálni a karakterekre, és a történetbe olyan szálakat írhatnak, amelyeket fokozatosan fognak kibontani.

A panel az elmúlt három évad jeleneteiből összeállított videóval vette kezdetét. A már ismert jeleneteket többször is lelkes éljenzéssel fogadta a közönség. Rögtön ezután levetítették a negyedik évad első trailerét. Az előzetesben számos  akció szerepel a kerekasztal lovagjaival, látható néhány romantikus jelenet Artúrral és Gwennel, újra felbukkan az öreg Merlin, és állítólag szerepel benne Artúr a királyi koronával.

Frissítés: A trailer videokamerával felvett, gyenge minőségű változata:

A Merlin twitter csatornája szerint dolgoznak az előzetes hivatalos közzétételén...

Ezután következett a vendégek felkonferálása. A panel meglepetés vendége, akit az előzetes programban nem tüntettek fel, Santiago Cabrera (Lancelot) volt. Utána Katie McGrath (Morgana), Bradley James (Artúr), Colin Morgan (Merlin), Anthony Head (Uther), valamint a két producer, Capps és Julian Murphy lépett a közönség elé.
Angel Coulby (Guinevere) előre felvett videóüzenetben köszöntötte a Comic-Con közönségét, és bemutatta nekik Nathaniel Parkert (Agravaine), az évad új szereplőjét.

A közönség egy bakiparádét is láthatott, cigánykerekező Colinnal, a lovát irányítani képtelen Bradleyvel és a komolyságát nehezen megőrző Parkerrel.

Mi történik az új évadban? - tette fel a kérdést az esemény moderátora, Jenna Busch. A válasz: Morgana visszatér, és az ereje vetekszik Merlinével. "Végre!" - fűzte hozzá Katie.
Colin meglepetéseket ígér az új évadra. Elmondta, hogy a sorozat érettebb, felnőttesebb hangvételű lesz az idén. Merlin pedig elnyeri méltó helyét a királyi udvarban.
Katie szerint Morgana "egy ketyegő időzített bomba", és a negyedik évadban robbanni is fog.

Miután Bradley elmondta, hogy az ő karakterének lényegéhez hozzátartozik, hogy "a kardjával játszadozzon", és ezt a közönség kellő derültséggel fogadta, pikáns poénkodás vette kezdetét. "Artúr és Lancelot gyakran előrántja a kardját" - mondta el Santiago, aki szerint a lovagok erős egységet képeznek majd az új évadban.

Santiago ígérete szerint valami fellángol Lancelot és Gwen között, a producerek pedig elmondták, nem várt csavar is lesz a jól ismert szerelmi háromszögben.

Uther figurájával azért bánnak olyan kegyetlenül az alkotók, mert a királynak vezekelnie kell múltbéli bűneiért - magyarázta el Anthony Head -, és a megpróbáltatások folytatódnak számára a negyedik évadban.
Head szerint azonban Uther sosem adja át a koronáját Artúrnak. Elárulta, hogy számíthatunk még "hatalmi harcra" apa és fia között.

Minden szereplő megnevezte a kedvenc jelenetét a sorozatból. Bradley kedvence a kerekasztal körüli jelenet a lovagokkal, Katie kedvence az első alkalom, amikor Morgana falnak repít egy fickót, Coliné a sárkány támadása Camelot ellen, Anthony pedig azt mondta, nem tud dönteni az Artúr-Uther párbaj és a trollal való csókolózás között. Na persze! :)
Santiago kedvenc jelenete már a következő évadból való: Lancelot találkozása a nagy sárkánnyal. Hoppá!

Katie itt is elismételte, hogy a negyedik évad filmszerűbb lesz. Johnny Capps producer elmondása szerint a folytatásban több nagyszabású, varázslatos vidék fog a szemünk elé tárulni, mert a korábbiaknál többet forgatnak zöldháttér előtt.

"Merlinnek sosem volt szerencséje a szerelemmel" - mondta Colin arra a kérdésre válaszolva, szövődhet-e még románc Merlin és Morgana között. "A legendában következetesen nincs szerencséje a lányokkal. Azt hiszem, érdekes lenne boldognak látni őt, de túl sok minden más vár rá jelenleg."
Katie válaszul egy fess férfit kért Morgana mellé. "Majd keresünk neked egy trollt" - poénkodott Capps.

Az első rajongói kérdés Bradleynek szólt: Furcsa érzés-e a csókolózós jeleneteket leforgatni Angellel. "Olyankor nem érezzük annyira a jelenet romantikáját. Nem furcsa, mert az egész inkább gépies. De örülök, ha úgy tűnik, valamelyest összeillő pár vagyunk."

Szintén rajongói kérdés: Látjuk-e majd, ahogy Merlin maga is elintéz rosszfiúkat. Colin válasza: "Két szó. Látni fogjátok."

Katie-től megkérdezték, a saját személyiségét is belegyúrja-e Morganába. "Ő sokkal inkább az a nő, aki lenni szeretnék. Magabiztos és határozott. Ki ne szeretne ilyen lenni? És mindenki imádja a női gonoszokat."

Anthony szerint ha Uther tudomást szerzett volna Morgana mágikus képességeiről, őt is máglyára küldte vagy tömlöcbe vetette volna. "Hibáztatható ezek után, hogy az lett belőle, aki?" - reagált erre Katie.

Egy másik kérdés a forgatásokon előforduló ugratásokra vonatkozott. Ekkor minden tekintet azonnal Bradleyre szegeződött, aki elismerte, hogy ő az állandó mókamester, de Colin és a lovagok is benne szoktak lenni egy jó kis szívatásban.

Milyen jeleneteket szeretnek leginkább forgatni? Bradley a szerepben rejlő változatosságot kedveli legjobban, és ezért élvezi csinálni a Merlint.

Nincs közönségtalálkozó az örök kérdés nélkül: Mikor fedezi fel Artúr Merlin titkát? "Ha felfedné egy olyan ember számára, aki pillanatnyilag még képtelen lenne felfogni, kicsoda is ő és mit képvisel, azzal lerombolna mindenet" - mondta el Colin. Murphy pedig hozzátette, a következő évadban Merlinnek még egy jó oka lesz rá, hogy őrizze a titkát. Jövőre azonban megváltozik a helyzet.

A panel zárásaként még egyszer levetítették a negyedik évad előzetesét.

Címkék: spoiler események színészek 4. évad bradley james colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr13095112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2011.07.25. 11:38:24

Látom nem én vagyok az egyetlen, aki éjjel blogol. :D

Örülök az 5. Évad berendelésének, de igazából annyira nem is meglepő. :)

""A legendában következetesen nincs szerencséje a lányokkal."

Szegény Merlin, ez bizony így van.
Noha pl. a '98-as Merlin minisorozatnak úgy van vége, hogy ő és Nimueh boldogan élnek együtt örökké (Legalábbis, ha jól rémlik örökké), még ott sem zökkenőmentes a kapcsolatuk. :) (Hiszen a történet egy pontján Nimueh elárulja és bezárja őt. Csak aztán később kibékülnek.)

Azért kíváncsi vagyok,a sorozatban mit kezdenek ezzel a szállal. (Ugye itt Nimueh már nincs, viszont ahogy hallottam Freya-t visszahozzák a 4. Évadban.)

Viszont egyre érdekesebben hangzik ez a 4. Évad is. (Lancelot találkozik a Sárkánnyal, Arthur-Uther, Morgana olyan erős lesz, mint Merlin -remélem lesz jó kis varázslópárbaj tűzlabdákkal, meg mindennel :) - )
Szóval szerintem jó kis évadnak nézünk elébe.

"nem várt csavar is lesz a jól ismert szerelmi háromszögben."

Milyen csavart lehet egy szerelmi háromszögbe beletenni? (Max. azt, hogy Lancelot Arthur-ba szeret bele ezúttal. :D :D :D)

Azt meg mindig öröm olvasni, hogy jó a hangulat a forgatáson.
(Én nagyon amatőr szinten foglalkoztam filmkészítéssel egy időben, és tényleg nagyon jó az, amikor olyan a hangulat, hogy az ember nem érzi, hogy tulajdonképpen dolgozik.)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.07.25. 12:17:59

újra és újra csak ismételni tudom magam: KÖSZI KÖSZI KÖSZI KÖSZI :)

azért arra a "Artúr és Lancelot gyakran előrántja a kardját" - részre kíváncsi leszek:P :D (meg minden másra :) )

Beti23* 2011.08.10. 11:57:11

Nem bírom már kivárni mire valahonnan le tudom tölteni mert az OK hogy a BBC-n elkezdik adni de én azt még nem fogom látni úgyhogy még arra is várnom kell hogy letölthessem.:C
süti beállítások módosítása