Nem csak nézik, szeretik is

 2011.10.16. 16:37

Egy hete írtam a negyedik évad nyitányának brit nézettségi adatairól. Azóta még erősebb számokat produkál az idei széria.

A második résznek összesen 6,8 millió nézője volt, beleértve azokat is, akik felvételről nézték meg az epizódot (5,54 millióan látták élőben). Ez 400 ezer új nézőt jelent az előző héthez képest, és 800 ezerrel (12%-kal) magasabb nézőszámot, mint egy évvel korábban. A növekedés figyelemre méltó, különösen annak fényében, hogy a konkurens csatornán az angol X-factor nézettsége minden összehasonlításban csökken.

A tegnap vetített harmadik epizód ismét növelni tudta a nézőszámot. 5,71 millió nézőt ültetett le a képernyők elé, ami újabb 170 ezres növekedés a második részhez, és közel félmilliós növekedés az előző évadhoz képest.

A sorozat tehát remek nézőszámokat produkál, és úgy tűnik, még nem is ért fel a csúcsra.

A briteknél azonban nem csak nézettséget mérnek, hanem megállapítják az egyes műsorok tetszési indexét is. Az első rész százas skálán 88, a második 90 pontot kapott a nézőktől. Hogy ez mennyit ér? A BBC belső osztályozása szerint a műsorok nyolcvanöt ponttól kiválónak, kilencventől rendkívülinek számítanak. Az új évadot tehát imádják a brit nézők. Tegyük hozzá, joggal!

Címkék: nézettség 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr733307106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chaya · http://mywebgate.yolasite.com 2011.10.16. 21:33:43

Én is szeretem!:))))

Annyira jó ez az évad! Nekem sokkal jobban tetszik, mint az előző, bár abban is voltak szeretnivaló epizódok.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.10.16. 21:51:24

Pedig te benne sem vagy a statisztikában! :)))

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.10.17. 11:50:55

@Balinor:
persze, mert ha mind benne lennénk, kiakadna a statiszta-számolójuk:P:D
süti beállítások módosítása