Évadcsúcson az 5. epizód

 2011.10.31. 17:48

Tartja a harmadik epizóddal meghódított hétmilliós nézőtáborát a Merlin negyedik évadja. A negyedik részt felvételről is megtekintette 1,4 millió brit, ami rekordnak számít a sorozat történetében, így az Aithusa című epizód hivatalos nézőszáma 6,96 millió lett - ez alig marad el az egy héttel korábbi évadcsúcstól, és félmillióval több nézőt jelent, mint egy évvel korábban. Az epizód tetszési indexe a brit nézők értékelése alapján 89, ami pontosan megegyezik az évad eddigi - kiemelkedően magas - átlagával, s ez mutatja a közönség szeretetét a sorozat iránt. (Összehasonlításképp a Doctor Who idei évadjából egyetlen epizód sem kapott a nézőktől ilyen magas osztályzatot, a legnézettebb angol tévéműsor, az X-factor indexe pedig a hetvenes sávban mozog.)

"Boldogok vagyunk, hogy a Merlin ilyen fantasztikus tetszési indexet képes elérni a közönségnél" - nyilatkozták múlt héten a sorozat producerei az irigylésre méltó számokról.

A legutóbbi epizód (His Father's Son) osztályzatára még várnunk kell, ám azt az előzetes adatok alapján majdnem biztosra vehetjük, hogy az évad tovább növelte nézőtáborát. Az ötödik rész szombaton 5,9 millió nézőt ültetett a képernyők elé, ami az idei évad legjobb eredménye, 400 ezerrel több, mint egy hete és félmillióval több, mint tavaly. A hivatalos nézőszám minden bizonnyal 7 millió fölé fog emelkedni.

Az évad nézettségének alakulását táblázatba foglalva és grafikonon is nyomon követhetitek ide kattintva.

Címkék: nézettség 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr573342972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása