A Merlin befejezése után a színészek közül egyeseknek felfelé ível a karrierje, másoknak kevésbé. De mi a helyzet az alkotókkal?

Már tavaly olvashattatok róla, hogy a Merlin producer párosa, Johnny Capps és Julian Murphy a sorozat befejeztével önálló produkciós céget alapít, amelyhez betársult a Merlin egyik állandó írója, Howard Overman is. Az új cég, az Urban Myth Films égisze alatt első munkájuk az Atlantis című sorozat lett, amely a Merlin helyét átvette a BBC képernyőjén (és amelyet részletesen nyomon követhettek testvérblogunkon). Ám a tervek szerint nem ez az egyetlen!

s108_mordred_artur.jpgHoward Overman: A vég kezdete

Capps és Overman nyáron a BBC America meghívására Los Angelesben járt, ahol interjút készített velük az assignmentx.com. A készítők beszéltek a Merlin befejezéséről és arról is, bár Albion hőseitől búcsút vettek, alkotóként még sokáig szeretnének együtt dolgozni.

"Mindig tudtuk, hogy Artúr halálával fogjuk befejezni a történetet" - árulta el Overman, egyike annak a mindössze három írónak, aki mind az öt Merlin-évadhoz írt forgatókönyvet. "Mindig ez a pont lebegett a szemünk előtt. Sokat vitatkoztunk azon, hogy Merlin felfedje-e a képességeit Artúr előtt. Volt egy időszak, amikor úgy gondolkodtunk, hogy ütős lenne, ha abban a pillanatban vallaná be, amikor Artúr meghal. Szóval az utolsó pillanatra tartogattuk. De aztán úgy éreztük, nem, ez olyan lenne, mintha becsapnánk a nézőt. Ugyanakkor adta magát egy csodálatos sztori arról, hogy Artúr elutasítja, majd pedig elfogadja Merlint, és ezt el akartuk mesélni; úgy éreztük, ebből remek záróepizód lenne, egyfajta kétszereplős történet."

A producereknek köszönhetően a Merlin stábja szinte teljes egészében együtt maradt, és immár az Atlantison dolgozik, amely ősszel megkapta a berendelést a második évadra is. Ám a jelek szerint nem ez az egyetlen sorozat, amelyen a Merlin alkotói munkálkodnak.

urban_myth_films_logo.jpg

"Mivel most indítottuk el a saját cégünket, az Urban Myth Filmst, rengeteg projekten folyik a munka" - mondta el Capps. "Howard számos projekten dolgozik nálunk, de más írókkal is dolgozunk, beleértve a Merlin többi íróját, akikkel más-más terveken munkálkodunk." Minden bizonnyal közéjük tartozik a Merlin egykori vezető írója, Julian Jones is, aki két epizódot írt idén az Atlantis első évadához, de már egy tavalyi interjúban elárulta, hogy új sorozat ötletén dolgozik.
Capps hozzátette: "Izgalmas időszak ez a cégünknek - ez az első évünk, amire megkaptuk ezt a hatalmas berendelést (az Atlantist), és nagyon egészséges képet mutat a tervezőasztalunk is. Úgyhogy remélhetőleg további produkcióink is lesznek. Szándékaink szerint még sokáig együtt fogunk dolgozni alkotóként."

Címkék: atlantis

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr975706420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kymy 2013.12.25. 20:49:56

Ez mind szép és jó. Még több misztikus sorozatot szeretnék látni tőlük. Téma az lenne elég.
Más: De még mindig nem lehet hallani semmit sem Bradley James-ról! Titokban nyert a lottón és úgy gondolta, hogy most már eltünik a térképről, vagy más elfoglaltsága lett?

Spawn85 2014.02.02. 10:53:27

@Kymy: Nehéz a művészembereken kiigazodni. Pl. Daniel-Day Lewis kb. 5 évente szerepel egy filmben. Igaz, azért mindig Oscar-t kap aztán pihen 4 évet megint. :)
Terrence Malick filmrendezőnél pedig volt, hogy 20 év(!) is eltelt két filmje között.
Szóval előfordul a filmvilágban hogy valaki eltűnik a térképről akár évekre, nincs ebben rendkívüli.
süti beállítások módosítása