"Egyre kifinomultabb produktummal kell előállni"

Interjú Julian Murphy producerrel (1. rész)

 2012.05.02. 23:40

Julian Murphy, a Merlin producer párosának egyik tagja, a sorozatot gyártó Shine Group dráma részlegének vezetője adott interjút hétfőn a Cultbox portálnak. Murphyt a fantasy sorozat készülő ötödik évadjáról faggatta a portál, továbbítva néhány olvasói kérdést is. Az interjú első részét olvashatjátok az alábbiakban.

Hogy halad eddig az 5. évad forgatása?

JM: Idáig nagyon jól és gördülékenyen halad. Lekopogom, mert sosem lehet tudni, de eddig minden rendben van. Jelen pillanatban a 4., 5. és 6. epizódot forgatjuk.

Úgy készülnek, hogy az évad a szokásos őszi időpontban kerül adásba?

JM: Igen, ezzel számolunk. Arra számítunk, hogy ott leszünk adásban, ahol legutóbb, az X-factorral szemben. De biztosat csak az utolsó pillanatban szoktak mondani nekünk.

Találkozunk új, a mondakörből ismert karakterekkel az 5. évadban?

JM: Igen, többel is. Pontosabban többet érintjük a legendáriumot. Azt hiszem, ez helyesebb megfogalmazás. Számtalan legenda fel fog bukkanni, de mindig törekszünk az újszerű megközelítésre.

Érdekes, mert ha jól tudom, készítettetek egy "történetek, amiket látni szeretnénk" összeállítást - nos, ezekből legalább kettőt látni is fogtok, még ha másképp is, mint ahogyan számítanátok rá!
(A szóban forgó Cultbox-összeállítás itt található, és a következő három alak szerepeltetését veti fel: a zöld lovag, aki Sir Gwaine egyik kalandjának részese; Mark, Cornwall királya, a legendákban Izolda férje; valamint Vivienne, Morgana anyja. Eredetileg szerepelt a felsorolásban a Halászkirály is, de az olvasók felhívták rá a szerző figyelmét, hogy ő már felbukkant a sorozatban... :P)

Az idei vendégszereplők között ott lesz Liam Cunningham (Trónok harca), de Lindsay Duncan és Janet Montgomery is visszatér. Van egy kívánságlistájuk azokról, akiket szívesen látnának vendégszereplőként a sorozatban?

JM: Igen, van. De egyre gyakrabban hallunk olyan színészekről is, akik maguk szeretnének szerepelni benne, és előfordul, hogy tökéletesen illenek is egy szerepre. Ez szerencse kérdése. Őszinte meglepetés és öröm számunkra hallani, hogy valaki szeretne részt venni benne.

Viszont az a problémánk, hogy ahogy a főbb karakterek csoportja egyre erősebb, nagyobb és gazdagabb, egyre kevesebb vendégszereplőre van szükségünk. Sokkal kevesebb fajsúlyos vendégszerepet tudunk kínálni, mint az első két évadban.

Komoly szereplőgárdánk van már. Van egy csomó lovagunk, akik önmagukban is kikristályosodott karakterek, és szeretnénk őket még tovább fejleszteni. Számos visszatérő szereplőnk van, akikről szívesen írnánk.


Alexander Vlahos

De azért idén is fantasztikus embereink lesznek. Örülök, hogy hivatalosan is elmondhatom, Alexander Vlahos játssza az idősebb Mordredet.

Mordred tartósan jelen lesz az 5. évadban?

JM: Igen, sokat fog szerepelni.

Amikor belevágtak a sorozatba, és volt egy vázlatos tervük a következő öt évre vonatkozóan, írtak egy listát a mondakörnek azokról az alakjairól, akiket szerettek volna szerepeltetni?

JM: Igazából amikor belevágtunk a sorozatba, határozottabb képünk volt arról, hogy mit nem csinálhatunk. Mivel a mondakör alapvetően nagyon sötét tónusú, amikor elkezdtük a Merlint - és akkoriban még korábbi időpontban voltunk képernyőn, nagyjából 18.15-kor - úgy gondoltuk, nagyon óvatosan kell megválogatnunk, hogy mit dolgozunk fel, és meglehetősen sok dolgon kellett változtatnunk.

Most, hogy eljutottunk Artúr királyhoz és a kerekasztal lovagjaihoz, sokkal könnyebb meríteni ezekből a legendákból.

A sorozat minden évben egy fokkal sötétebb tónusúvá válik. Ez a tendencia az 5. évaddal is folytatódik?

JM: Valószínűleg igen, szerintem nyugodtan állítható. Nem számítunk arra, hogy a tavalyinál korábbi idősávban kerülnénk adásba, ezért olyan sorozattal kell előállnunk, amely az esti időpont közönségének megfelel.

Gondolom, azok a gyerkőcök, akik 2008-ban nézni kezdték a sorozatot, vele együtt nőttek...

JM: Igen, ez így igaz, és sok hasonló dologgal van így - talán a Harry Potter a leghíresebb példa -, miután megnyerted a fiatalabb közönséget, hogy meg is tartsd őket, egyre kifinomultabb produktummal kell előállni.

Rajongói kérdés: Most, hogy Gwen már királynő, többet szerepel majd az 5. évadban, illetve megtudunk valamit Gwen hátteréről?

JM: Mindkettőre igennel válaszolnék. Az ötödik évadig eltelik némi idő. Artúr körül már kialakult a saját királyi udvara, Guinevere pedig a királyné, ezért egészen más szerepben látjuk majd, mint korábban. És igen, újra elővesszük a családi szálat.

Rajongói kérdés: Találkozunk új visszatérő női karakterrel?

JM: Lesznek új női szereplők idén, és köztük egy-két visszatérő is, akikben bőven látunk fantáziát.
Ezenkívül bizton állíthatom, hogy Morgana és Gwen is érdekes utakon jár idén. De ennél többet nem mondok! Úgy vélem, ez a két szereplő olyan utat jár be, amire a nézők nem számítanak.

Az interjú második fele jövő héten lesz olvasható.

Címkék: interjú 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr924485489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.03. 13:54:01

jaj, KÖSZI a fordítást!!!
*-*
"JM: Lesznek új női szereplők idén, és köztük egy-két visszatérő is, akikben bőven látunk fantáziát."
- KÖNYÖRGÖM FREYA LEGYEN AZ EGYIK!!!! *-*

a Gwaine vs. Zöld lovag kalandra nagyon kíváncsi vagyok :D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.03. 15:57:56

uh, majdnem elkezdtem tapsikolni, amikor megláttam a főcímet, interjú JM-el, csodás :)))

Én a "Mordred állandó szereplő lesz" meg az "egy fokkal megint sötétedik a történet", meg az "elővesszük Gwen családi szálát" témájú válaszoknak örülök nagyon :) nagyon-nagyon :) Nagyon kíváncsi leszek Morganara is, már hangoztatták eddig, hogy meglepő változáson fog keresztül menni..

Ez feldobta a napomat, köszönjük, Balinor!

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.03. 19:44:37

@NapShe: Az egy-két visszatérőt úgy kell érteni, hogy az újak között lesznek visszatérők, azaz olyan szereplők, akik nem csak egy epizódban bukkannak majd fel. Így nem hiszem, hogy Freyáról beszélne.

A Zöld lovagra én is kíváncsi lennék. Remélem, a háromból ez lesz az egyik. A másik meg Morgana és Morgause anyja, bármilyen formában is találkoznánk vele.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.04. 00:06:00

@Balinor:
azért én még reménykedem*-* elvégre mégiscsak a TÓ ÚRNŐJÉRŐL van szó :)

ha Galahad nem lesz, akkor fuccs a Szent Grál keresésnek? :S ha már egyszer a legendás elemek is szóba kerültek...:)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.04. 00:07:15

@Caretha:
Gwen családi szála tényleg agytekervény-beindító :) elvégre apuja meghalt, a tesója lovag... talán az anyja kerül elő??:S

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.04. 00:16:46

@NapShe: én inkább arra tippelnék, hogy Elyannal lesz valami.. Elvégre, a király sógora, oké, hogy már eddig is lovag volt, deee.. Nem tudom, lehet megváltozik az ő szerepe is azért.. De persze bármire vevő vagyok ;)

Kiváltképp a Zöld lovagra, főleg, hogy annak Tolkien-vonatkozása is van, már a fordításban... :) jah és hát igen, Morgana és Morgause anyukáját is emlegettük már párszor.. Nagggyon kíváncsi vagyok :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.04. 00:19:06

@Caretha:
ja, hát igen, Elyan és Gwen is előlépett a ranglétrán:)
és gyakorlatilag mindegyik lovag kapott már legalább egy részt, ahol totál kiteljesedhetett (legtöbben már a 2., 3. évadban)... már "csak" Percy hiányzik...:)

szerintetek Róla mikor derül már ki valami?:$

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.04. 03:25:13

@NapShe: Nem is azt mondtam, hogy ne reménykedj, csak hogy itt most nem hinném, hogy Freyára célzott a producer. :)

Szerintem Szent Grál nem lesz, mert a legenda keresztény vonatkozásait - mivel a történet egy fantasy világban játszódik - tudatosan kihagyták eddig is. Az Élet Kelyhe viszont még előkerülhet, és okozhat bonyodalmakat.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.04. 10:27:49

@Balinor:
ó, igen, az Élet Kelyhe :) remélem is, hogy még előkerül ez is:) és a druidák is:)

:)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.04. 18:18:50

@Caretha:
na igen, arra már nagyon "ki vagyok éhezve" :))))

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.04. 21:35:09

@NapShe: :DD igazából én is. Meg Gwain-ére.. amúgy csak álmodtam, hogy valahol nyilatkoztak ilyet, hogy több figyelem fordul a lovagokra, ill. az előéletükre...? Lehet, hogy már 4. évad előtti interjúval keverem, mert akkor végül is sok ilyen volt, de idénre...?

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.04. 21:40:26

@Caretha:
én is emlékszem valami hasonlóra. bár ezzel kapcsolatban a 4.évad végére nagyon szkeptikus lettem:$... igazából Gwaine-ről is annyit sikerült megtudnunk egy évad(!) alatt, hogy van egy lánytesója, akit nagyon nem kedvel.(Új kor hírnöke részben említette) viszont Percyről abszolút semmit:S még azt a rövid részletet is kivágták a 3x13-ból, mikor Lancelot mesél Merlinnek Percyről. gondolom, hogy hogyan találkoztak... értem én, hogy időhiány, de azért nem kellene mindig és mindig Percytől elvenni ezt az időt:((
Leon bezzeg mindig mindenhol ott van :(( :$$$ Lancelot&Gwaine & Elyan is kaptak már olyan epizódot, ahol tulajdonképpen főszereplők voltak. Percy még nagyon hátravan...:(:$$$

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.04. 21:45:36

@Caretha: Nem nyilatkoztak ilyet, de nem is álmodtad. Az egyik internetes fórumon ejtett el egy ilyen félmondatot egy informátor, aki nagy valószínűséggel a produkció háza táján dolgozik. Utalt rá, hogy a lovagok többet fognak szerepelni.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.04. 23:50:33

@Balinor: csodás, örülök, így vizsgaidőszak felé semmiben sem lehet biztos az ember :D Köszi! Akkor reménykedem.. :)

@NapShe: Nyugi, csak lesz most már Percy is :) Amúgy tény, hogy Leon mindenhol ott van, de pl. róla se tudunk semmit, ahhoz képest, hogy ő a legrégebb óta szereplő lovag... Mindenesetre érdekelne pl. az, hogy Lanci meg Percy hol futottak össze...

Ó, erről jut eszembe! Mi elgondolásotok van Lancelotról? Én nagyon afelé hajlok, hogy a Kerekasztal lovagjai nem gyűlhetnek össze nélküle, de lehet, hogy kicsit sok lenne, ha megint feléledne... Főleg, hogy már el is égett a teste :S (ez már Odaátosoknál is végképp halált jelent :P :D általában..) Lehet, hogy most pihentetik, aztán majd 6. évad...? :S Pedig milyen jól jönne most Merlinnek Mordred ellen!

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.04. 23:54:02

@Caretha:
nos, igen, Leonról is csak annyit tudunk, hogy "ősrégi lovag" és hogy Sir Leon SirVivor :D

ami Lancelotot illeti, én egy Tóból való beköszönést azért elvárnék Tőle & Freyától. ha már mindketten hasonló csónakban végezték...:)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.05. 09:35:43

@NapShe: :DDD van benne valami, és nem is lenne rossz.. :))

.Zápor. 2012.05.05. 11:43:20

Én annak is örülnék, ha az egyik lovag megtudná Merlin titkát, és átvenné Lancelot helyét. Szerintem Merlinnek most nagyon elkéne a támogatás ilyen ellenségek mellett:)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.05. 14:35:12

@NapShe: Én is ezt várom. Egyszer, amikor már minden veszni látszik, Merlin leül pityeregni a tó partjára. És akkor jönnek Freya vigasztaló szavai, Lancelot pedig hófehér lovon, ragyogó páncélban előcsörtet a tóból... Vagy valami ilyesmi. :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.05. 14:44:25

@.Zápor.:
van egy olyan érzésem, hogy Gwaine lesz az a lovag. :) bár Percyről is el tudnám képzelni, legalább lenne, amit csak Ő tud :P :)

.Zápor. 2012.05.06. 08:43:21

@NapShe: Igen, igazad van:) Leonról pedig igen nehezen tudnám elképzelni, hogy jól viselné. Nem tudom, de nekem úgy tűnik, mintha legalább annyira ellenséges lenne a varázslókkal, mint Uther meg Arthur. Pedig őt megmentették a druidák:P

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.06. 10:17:21

@.Zápor.: én meg már akkor Elyant mondanám, ugye az új kor hírnöke rész miatt.. vagy tényleg Gwaint, mert ők tök jóba vannak Merlinünkkel :)

@Balinor: áh, a lovak nem szeretnek úszni.. :P :DD de azért én is lájkolnám, ha felszárítaná Merlin könnyeit :P :D

Spawn85 2012.05.06. 11:31:45

@Balinor: Ez olyan Disney-s lenne kicsit, nem? :)

Amúgy szerintem Freya-t tuti visszahozzák még majd, mert egyrészt a Tó Úrnőjének azért fontos szerepe van a sztoriban, másrészt meg azért Merlin-nek is kijárna már egy csaj (mármint úgy tartósabb ideig :) ).

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.06. 11:55:55

@Spawn85:

a Próféta szóljon Belőled! :))

@.Zápor.:

ó igen, a Druidák <3 :) Ők már szabadon járhatnak Camelotban, Arthur megígérte, hogy nem bántja őket:)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.06. 21:28:22

@Spawn85: "Ez olyan Disney-s lenne kicsit, nem? :)"

Csak ha közben énekel is. :D

@NapShe: "ó igen, a Druidák <3 :) Ők már szabadon járhatnak Camelotban"

Aminek talán Mordred örül legjobban. ;)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.06. 21:32:20

@Balinor:
"csak ha közben énekel is.:D" - na ezt nagyon el tudnám képzelni :D végülis Tonyról meg Angelről már tudjuk, hogy szép hangjuk van, itt az ideje, hogy a többiek is dalra fakadjanak:P:D BBC-Merlin Spamalot módra :D:P

amúgy remélem, hogy "nagy"Mordrednek is lesz triskelion jele.. ha már egyszer a "picinek" volt..:)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.06. 23:49:22

@NapShe: Ha van valami, ami ellen kézzel-lábbal tiltakoznék, az egy musical epizód. :) De tényleg, kevés szörnyűbb dolgot tudnék elképzelni. Egyszerűen nem tudnám komolyan venni. A humoros epizódokat is - nagyon bölcsen - elhagyták már, pedig még azok is komolyan vehető részek voltak. Azt mondom, a történet tartson valahonnét valahová, és ezt csak megtörni lehetne azzal, ha a szereplők a poén kedvéért dalra fakadnának.

Egy karácsonyi különkiadásban vagy egy jótékonysági műsorban el tudnám képzelni, de ha az évadon belül ilyet csinálnának, az számomra a sorozat kifulladását jelezné.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.06. 23:53:07

@Balinor:
hát, én sem úgy gondoltam hogy 5.évad utolsó része után lehull a függöny, és Arthur az Excaliburral szétkaszabolja, hogy még nincs itt a vége emberek, és dalra fakadna, később mindenki becsatlakozik. :D inkább egy különkiadásban:P ... összehoznának néhány poénos jelenetet, táncolnának közben(:D ha már egyszer két dublini is van köztük, egy sztepp a minimum:P:D)

de évadon belül nyilván nem lenne olyan humoros... főleg, mert gondolom, most még sötétebb hangulat lesz, mint a 4. évadban. :)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.07. 12:59:39

@NapShe: hááát, annyira nem baj, ha Merlin nem fakad énekre, legalábbis a Parked-ba nem volt valami csodás az a kis fél perces dal zongora-ütögetéssel aláfestve, amit Colin előadott.. :D de amúgy remélhetőleg most is látunk majd forgatás közbeni videókat, amin jelmezben ökörködnek :)))

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.07. 13:01:57

@Caretha:
igen, ebben én is reménykedem:)
(amúgy a 6 éves zenesuli ellenére is botfülem van, nekem tetszett az a kis zongorás & éneklős rész a PARKED-ban:$ :D) bár a zongorán még inkább meglepődtem, mint az éneklésen:)

Spawn85 2012.05.07. 13:36:14

@Balinor: @NapShe: Nekem is egyből eszembe jutott, hogy népszerű sorozatoknál szoktak musical epizódot. De valahogy nem tudom, a daloló Merlin valahogy nem igazán...

A színészek mondjuk tuti meg tudnák oldani, hiszen a színészethez az éneklés meg tánc is hozzátartozik, de azért...khm...nem kéne ebbe a sorozatba.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.07. 13:38:26

@Spawn85:

pedig Ade milyen klasszul rapelne egyet:D:P (off: láttátok a Robin Hood a fuszeklik fejedelme c filmet? na ott is voltak rapelő pasik:P:D mondjuk az a film úgy ahogy van, agyament alkotás, de nagyon bírom :D) off vége:P

.Zápor. 2012.05.07. 17:06:33

De ha ezt a musicalt tényleg megcsinálják, a sárkányoknak is énekelniük kell:D :D (egy kis metált:D)

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.07. 17:36:53

@NapShe: egy szóval nem mondtam, hogy nekem nem tetszett a Parked-os zongorázás, de azért Merlinként neee :D (viszont off: Fuszeklik fejedelme, iggggen :D egyetértek, az már annyira rossz, hogy jóó :D)

Spawn85 2012.05.07. 20:49:28

@NapShe: A Robin Hood, a fuszeklik fejedelme az hatalmas film. :D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.07. 21:08:20

@Spawn85: sztem indítsunk annak is rajongói oldalt, ha már ennyien vagyunk :D hogy is volt? "Robin most börtönben ül és magában szenved, mint egy levágott fül.." vagy vmi ilyesmi, több nem ugrik be, régen volt :D

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.07. 23:22:29

@Caretha: Egyszer olvastam, hogy Colin egyik nagy hiányosságának tartja az ének tudást. Ahhoz képest kellemes meglepetés volt az a rövid kis éneklése a filmben. A zongora annyira nem lepett meg, mert azt is olvastam, hogy ha kell, el tud játszani néhány hangszeren.

A legtöbb sorozat esetében tényleg szánalmas töltelék a musical epizód. Bízom a Merlin alkotóiban, hogy ők soha nem vetemednek ilyesmire.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.08. 07:13:35

@Balinor: igen? A hangszerekről én is olvastam, de az éneklésről nem. Nyilván nem fogják berakni egy musical-be főszereplőnek, de mondjuk általában az ilyen színészeknek adnak egy-két jó énektanár, ha nagyon kell, és felrángatják őket élvezhető szintre :) mint a Parked-ba..

De amennyire tényleg a poén epizódokat is elhagyták, elég meglepő lenne egy musical... Ah, elképzeltem Emryst Camelot utcáin táncolva és énekelve, és kirázott a hideg. Neee... :D

.Zápor. 2012.05.08. 18:36:19

@Caretha: Nekem Robin szolgája tetszik a legjobban - azt hiszem, Vaksinak hívják, de rég láttam, javítsatok ki, ha nem:D Amikor leesik a lesről, és felkiált, hogy "Látok!". Majd teljes lendülettel nekimegy egy fának...:D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.08. 19:37:01

@.Zápor.:
igen, ez határozottan Vaksi :D nálam most legutóbb a legnagyobb poén a Skarlát O'Hara volt. "csak idefújt a szél" :D:D

ajna27 2012.05.08. 20:16:34

@Balinor: Az én hajam is égnek állna egy ilyen dalolászós résztől, sokat vesztene a sorozat az értékéből, elég ha a baki videokon, és videónaplókon nyomják. A másik amitől sokkot kapnák ha A nagyszerű Lancelot visszajönne,alig vártam, hogy elhúzzon és ne keverje a...cuccot. A röhej, hogy annak ellenére, hogy Percivalon kívül szinte minden lovagnak volt saját epizódja(bár szerintem Leonnak nem volt) EGYIKRŐL sem tudunk semmit :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.08. 22:20:50

@ajna27:
habár Leonnak kifejezetten egy konkrét "ismerkedjünk meg Sir Vivor Leonnal" ep nem volt, azért a 2.évad óta sztem bőven sikerült őt kiismerni. és ha hozzávesszük, hogy több szövege volt ezáltal mint a többieknek együttvéve... mindegy, a lényeg hogy Percynek is kijárna egy teljes epizód... szerintem...

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.08. 22:55:35

@NapShe: biztosan meg lesz az is előbb-utóbb, ne izgulj ;) De ha jól értelmezzük ezt a Gwen-rokonságáról szóló híreket, akkor Elyan van soron :) Viszont nem tudom, nekem Lancelot is hiányzik. Ha azt mondod, Arthur király és a lovagjai, melyik lovag neve ugrik be elsőként mindenkinek? Bár az interjú második felében beszél róla Murphy...

@.Zápor.: :DDD Komolyan ezzel a filmmel fogom lezárni a vizsgaidőszakomat (maaajd, hisz még el se kezdődött), jó lesz :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.08. 22:57:42

@Caretha:
igen, tudom, hogy beszél Róla. hogy vszeg nem hozzák vissza... ( :((( )

a filmet mindenképp lesd meg:D:P

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.08. 23:31:59

@NapShe: ahha.. Ami nekem fura, így legenda-ügyileg, de végül is.. Na jó, bízom bennük, hogy ők jobban tudják :) De olyan aranyosak voltak Merlinnel.. :(

Majd előkaparom a fuszekliket, jó poros lehet már szegény dvd :D

Jahj, NapShe, még fentebb beszéltünk a Parked-ról, szóval megnézted? Csak hogy múltkor még nem láttad.. Találtál hozzá feliratot? :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.08. 23:34:40

@Caretha:
egyszer néztem eddig meg, mikor még fent volt youtube-on. felirat nélkül, vaktában tapogatózva. de így is bőven volt hidegkirázós jelenet :O <3

egyébként... IGEN! reméljük, tudják, mit csinálnak... és tényleg nagyon klasszok voltak együtt Merlinnel...

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.09. 00:34:34

@NapShe: ééértem... Már kezdtem reménykedni, hogy valaki talált feliratot.. :D Na de majd akkor folytatom a keresést :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.09. 01:38:53

@Caretha:
hajrá hajrá! :) ha majd találsz, akkor én is igényt tartanék rá:$

Valkea 2012.05.09. 10:56:23

@Caretha: És én is! :D Ezek szerint nem én vagyok az egyetlen, aki képtelen hozzá feliratot találni :(

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.05.09. 12:23:05

@Valkea: nem bizony.. Bár egy-két hete én nem néztem, de előtte még angolt se találtam, nemhogy magyart.. Nem is kéne mindenhova, csak ahol Colin beszél, máris nézném újra a filmet :D ;)

Merry 2012.05.09. 13:20:09

Én a magam részéről már borzasztó kíváncsi vagyok Morgana anyjára. Akár ha csak úgy találkozna vele mint Arthur Igraine-nel. Mi az hogy nagy utat jár be ő is és Gwen is amire nem gondolnánk? Morgana a mese végén elviszi Arthurt Avalonba. Ha jól emlékszem az Avalon kapuira akkor itt ez igazából a halál előtt egy pillanatnyi állapot. Tök izgi lenne ha együtt halnának meg, mert Morgana mintha hasonlót álmodott volna. Esetleg Vinienne hatására változna? De hova jut Gwen? Főleg Lancelot nélkül, szerintem akkorát nem változtat,de Arthur nehogy papucs legyen már!! Esetleg Arthur hadakozik a szászokkal, Gwen meg otthon irányít? Mit tudunk még meg a családjáról? Az apja kovács volt, az anyja Sir Leonék cselédje a tesója világjáró később lovag...
Percival és Gwaine még tátongó űr ha lehet választani én inkább róluk hallanék.
A musical dolgot inkább csak valami tökéletlen animációs paródiának kellene meghagyni, amolyan Folytassa Merlin szinten de ne, még egy kapatos lovagok dalolásznak a kocsmában jelenetet se. A sorozat aláfestő zenéjét kár lenne elrondítani, de azért ti itt jól kitaláltátok :)

ajna27 2012.05.09. 14:54:24

@NapShe: azáltal van több szövege, hogy ő már régebb óta benne van a soriban, és ő a lovagok vezetője, és sokkal többet így sem tudunk róla, és a hátteréről, mint a többieknek, csak hogy nemesi származású, meghalna Arthurért, és imád ordítva rohanni kivont kardal :D:D:D És igen Percynek is járna már egy epizód, amiben ő a lényeg, és szerintem lesz is.
@Merry: Én azért reménykedm valami nagy csavarba a végére, hogy Morgi és Arthur nem hal meg, hanem valami egész más történik :)

.Zápor. 2012.05.10. 09:56:27

@ajna27: Csak nehgy az legyen, hogy mindenki boldogan él, csak Merlin dobta fel a varázslói papucsot:P Nem tudom, hogy viselném, ha úgy fejezik be, hogy meghal...:(

ajna27 2012.05.10. 13:48:48

@.Zápor.: Jaaaaaj dehogy!!! Merlin nem(sem)hallhat meg.Ő nemcsak varázsló, ő barát, és családtag, része az egésznek.Ja és egy érem sem lehet csak egy oldallal.
Én egyébként nem érzem őt annyira nagyon magányosnak, mint sokan. Tudja, hogy sokan szeretik, tudja, hogy Arthur a világ végére is elmenne érte, és Gwen is mellette áll, akinek szerintem simán elmondhatná a mágiás dolgot. És tudom, hogy nagyon nehéz dolga van, de mindegyiküknek az van, csak mindegyiküknek másképp.Szeretem Merlint, és nem akarom hogy meghaljon, ahogy a többieket sem,(bár Morgit néha szívesen megfojtottam volna saját kezűleg)és nem akarok csöpögős véget, de sz@r már annyi jutott nekik,lassan már kijárna a boldogság is, tovább mint néhány óráig :P de majd csak lassan, úgy , a 8-10. évad végére :D:D:D

siu 2012.05.10. 19:21:14

@.Zápor.: Remélhetőleg egyikük sem fog meghalni :( Én is gondolkodtam a végén és van a mondának egy olyan formája is ahol Arthur az utolsó csatában Mordreddel mégsem hal meg hanem elhajózik és akkor jön vissza ha majd szükség lesz rá! Lehet hogy Merlin is vele megy?? Mondjuk a sárkányával :))

.Zápor. 2012.05.10. 19:46:26

@siu: Az jó lenne:) Vagy Artúréknak születne gyereke (remélem fiú, aki ugyan olyan, mint Artúr, hogy Merlint az őrületbe kergesse:D) akit istápolhat:)

siu 2012.05.10. 19:49:30

@.Zápor.: Igen, azt is megnézném :)
Tényleg! Arthurnak és Gwennek igazából hány gyereke volt??

ajna27 2012.05.11. 19:43:44

@.Zápor.: Ez az ötlet nagyon tetszik kék szemű,szőke, de göndör fürtös, és totál rosszcsont :D Merlin tépkedi a szakállát az idegtől, arthur meg fentről nézi az ablakból, és kegyetlenül röhög rajta, majd a szekrényéhez lépve rájön, hogy MiniArthur az összes gatyájából lenyúlta a madzagot, és az üvöltésétől lenne hangos Camelot : Junioooooooooooooor :D:D:D:D

.Zápor. 2012.05.11. 21:08:44

@ajna27: Ez nagyon király!:D:D Aztán ha meglépne a fiú, nem csak Merlin, de az egész lovagi kör rohangálhatna utána:D Ha így fejeznék be a sorozatot (boldog család, akik őrületbe kergetik Merlint halála napjáig), komolyan mondom, meg lennék elégedve:D

ajna27 2012.05.11. 21:39:36

@.Zápor.: én is, tökéletesen :D
Mit gondolsz elküldjük Capps-éknek az ötletünk? :P :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.11. 23:30:09

@siu:
én úgy olvastam valahol, hogy Arthurnak több, mint Gwennek...(alias elég sűrűn csalta az asszonyt..mondjuk a "Tegye fel a kezét, aki nem csalta meg a feleségét"-re lehet h egy kéz sem lenne a magasban érdekházasságok esetében...:SS
@ajna27: ez a Juniooooooooor! nagyon tetszik :D:D:D én is el tudom képzelni, hogy vhogy így ér véget. és a sárkány mondatával:"This is not the end..." :D:P és Merlin felsóhajt olyan arccal hogy "akkor most az egészet kezdhetem elölről?" :D

siu 2012.05.12. 19:11:20

@NapShe: :) Nos "szegény" Arthur ebben a Cameloban ugyan nem talál más nőt,csak Gwen van ,ahogy valamelyik interjúban itt olvastam! Tehát itt kisértésbe sem tud esni :)

siu 2012.05.12. 19:12:50

@ajna27: Ez nagyon tetszik :) Már hallom is a kiáltást :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.12. 19:13:12

@siu: :D igaz. :) csak évadonként beújít magának egy-egy "bigét" :P. ahogy szegény Gwen minden évadban börtönbe kerül, és halálra ítélik. vajom ez a 5.évadban mennyiben fog megváltozni?:D

ajna27 2012.05.12. 21:01:58

@siu: én is, sőt, szinte látom a fejét, kb mint amikor rájött, hogy tiszta pörköltes a fél arca, meg a haja :D:D:D

.Zápor. 2012.05.13. 10:48:12

@NapShe: "Minden évadban börtönbe kerül"-->most nem Gwen fog, hanem majd ő küldözgeti börtönbe az embereket sátáni kacajjal:D (na jó, ezt nehezen tudnám elképzelni:D) De ha Artúr megcsalja őt, akkor lehet, hogy a király fog egy éjszakát rácsok között tölteni:)Merlin is szerintem eléggé kiakadna rá:D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.05.13. 10:53:29

@.Zápor.: szerintem is "pipa" lenne rá :) viszont nem hinném, hogy itt meg fogja csalni Arthur Gwent :) (max, ha megint elbűvölik, akkor kerülhet közel hozzá:P) Viszont Arthur már királyként börtönben? ezt legalább olyan nehéz elképzelni, mint Gwen sátáni kacaját:S:D

Spawn85 2012.05.13. 12:59:02

"Én a magam részéről már borzasztó kíváncsi vagyok Morgana anyjára."

Én az 1. Évad végén valamiért biztos voltam benne, hogy majd kiderül, hogy Nimueh volt Morgana anyja. (Amire igazából ráerősített, hogy Morgana anyja Vivianne és Nimueh ezen vagy legalábbis nagyon hasonló néven "fut" a legenda néhány változatában. ) De persze ez csavar eléggé szappanoperás lett volna. :)

Amúgy érdekes sorozat befejezés lenne, ha Merlin meghalna. De mondjuk nem lenne meglepő a britektől. (Ők nem ragaszkodnak a happy end-hez, mint az amerikaiak.)

siu 2012.05.13. 14:28:34

@Spawn85: És ha belevesszük hogy a franciáknál is forgatnak, ami pedig nekem
azt jelenti hogy minden főhős meg fog halni :)))) Én ezért nem nagyon nézek francia filmeket. Jó esetben a rendező és az operatőr életben marad! :)

.Zápor. 2012.05.14. 10:17:35

@Spawn85: "Ők nem ragaszkodnak a happy end-hez, mint az amerikaiak"-->és szerintem teljesen igazuk is van... az élet nem "happy end", és a Merlin sorozat is eléggé kitart emellett. Amikor már végre kezd jóra fordulni Merlin vagy a többiek élete, mindig bejön valami baj vagy hiba. (főleg akkor, amikor Artúr kezd rájönni, hogy a varázslók nem is olyan rosszak. aztán bumm! még szörnyűbb a helyzet, mint volt) Szinte magam előtt látom, ahogy Artúr rájön, hogy Merlin varázsló-->Merlin reménykedve fordul a király felé... aztán élete legnagyobb csalódását kell átélnie, amikor mindenki ellene fordul:( Mint amikor a falujában megmentett mindenkit, Artúr mégis egyből haraggal támadt rá.

siu 2012.05.14. 20:12:42

@.Zápor.: --">Merlin reménykedve fordul a király felé"- én ezt úgy képzelem hogy legalább olyan kiismerhetetlen lesz a tekintete mint mikor Agravaine-től eljött mikor megölte. Szerintem csöppet sem reménykedik. Vagy egyszerüen mérges lesz és csalódott hogy Arthur még mindig ennyi év barátság után is ilyen vagy olyan lesz...valahogy így képzelem.

Spawn85 2012.05.14. 22:29:39

@.Zápor.: Pont ezért jó a filmekben a happy end olykor, mert az élet amúgy is elég rossz tud lenni. Nem kell még külön filmen is azt látni.

Ezzel együtt én is azt mondom, hogy egy film realisztikusabb tud lenni, ha nem minden "rózsaszín".

@siu: Vannak pedig nagyon jó francia filmek. És az azért nem igaz, hogy mindig mindenki meghal bennük. :)

siu 2012.05.15. 19:20:31

@ajna27: Igaz igaz :) A Taxi-ról megfeledkeztem :)))Pedig minden részét láttam.
Mondjuk nem is a vígjátékokra gondoltam :) Azokon ha " francia" nagyon nagyon lehet nevetni :))

ajna27 2012.05.16. 17:14:18

@.Zápor.: @siu: Jáááj mekkora film, és azon kevesek közé tartozik, amik nem romlottak egyenes arányban az epizódok számával :)
a másik ilyen a halálos fegyver, aminek a 4.része jobb volt mint az előzőek, pedig mind a 4 örök kedvenc :)--bocs az off-ért :D

.Zápor. 2012.05.17. 18:25:38

@ajna27: Szerintem a Gyűrűk Ura is megőrizte a remek színvonalat a három rész alatt:) Bár én Gyűrűk Ura rajongó vagyok (az első könyveim egyikei voltak, miattuk lettem könyvmoj:D) szóval nem biztos, hogy ti is így gondoljátok:)

ajna27 2012.05.17. 19:32:36

@.Zápor.: teljesen egyetértek, nagyon jó volt mindhárom, remélem a Hobbit is lesz olyan jó :)
nekem könyvben nem sikerült elolvasni, mert az eleje sztem nagyon vontatott volt, de a filmek jáááj kiráz a hideg ha nézem, még így is hogy említjük. Én fantazimániás vagyok,(és szintén könyvmoly:P) tehát naná, hogy dobogós :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.17. 20:42:59

@.Zápor.: Szerintem a harmadik rész sokkal gyengébb lett, mint az első kettő.

@ajna27: Én a könyvre esküszöm. :)

siu 2012.05.18. 18:59:38

@.Zápor.: Egyetértek, nagyon a hatása alá kerültem mikor olvastam. A filmet jóval később láttam így már az is tetszett :))

ajna27 2012.05.18. 23:57:39

@Balinor: lehet egyszer nekiállok újra, de most a Trónok harcát nyúzom, könyvben és filmen :P pont jó így ínséges merlintelen időszakban:) amúgy volt már ennyi hsz. bármelyik bejegyzésedhez?
Aktívkodunk, büszke vagy ránk? :P Mi rád nagyon :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.05.19. 01:03:29

@ajna27: Szerintem ennyi még nem volt. Örülök, hogy aktívkodtok. :)

A Trónok harcát nézem, de még mindig nem tudom, hogy szeretem-e... :P

.Zápor. 2012.05.19. 09:39:03

@ajna27: Én is nézem a Trónk harcát, az első két kötetet olvastam is, nagyon tetszenek, csak... hm, lehet, hogy prűd vagyok, de engem az... intimebb jelenetek néhol ki tudnak akasztani:D

ajna27 2012.05.20. 00:31:49

@.Zápor.: hát az biztos, hogy néha nehéz eldönteni, hogy fantazy-t nézel, vagy pornót :D, @Balinor: hát azt én sem mindig tudom eldönteni. olyan, mintha a Merlin ellenpólusa lenne, de valamiért mégis megfog, és érdekel, hogy hogy megy tovább, ja és jól eltaláltnak érzem a karaktereket, egy-két kivétellel, a Merlinben viszont szerintem mindenki tökéletes a saját karakterére, bár Gwen elsőre fura volt, de most már értem a producerek választását, nagyon jó ő is oda:)
süti beállítások módosítása