Látványban és történetvezetésben is nagyobb ambíciók

Comic-Con 2012: Interjú Johnny Capps producerrel

 2012.07.18. 01:10

Tegnap olvashattátok, miket mondott az újságíróknak Julian Murphy producer a Comic-Con interjú szobájában. A második kerekasztal interjúban producer társa, Johnny Capps mesél az ötödik évadról. A videó alatt ezúttal is megtaláljátok az elhangzottak összefoglalását.

Évről évre arra törekednek az alkotók, hogy magasabbra tegyék a mércét. Minden év decemberében, miután az aktuális évad véget ért és leülnek kitalálni a következő évad történéseit, a két producer kritikus szemmel visszanézi az epizódokat. Megnézik, mit lehetne még jobban csinálni a következő évben, melyik forgatókönyv működött jobban, melyik kevésbé, és hogy látványra mi működött igazán.

Az idei év nagy lépése, hogy a számítógépes trükköket a saját csapatuk készíti. Ebből rengeteget tanulnak, nagyobb az alkotói szabadságuk és a ráhatásuk a sorozat látványvilágára.
Capps kiemelte, hogy az első két epizódban északi tájakat, havas környezetet látunk majd. A sorozatot még látványosabbá teszik, és idén is 35 mm-es filmre forgatnak.

A forgatókönyvekben az összetettebb, több szálon futó történetmesélés felé lépnek tovább, amivel kicsit már kísérleteztek a negyedik évad vége felé. A korábbi években mindig Merlint követte a cselekmény, most több cselekményszál között váltogatnak. A sorozat este nyolc után kerül képernyőre, ezért megengedhetik maguknak a kifinomultabb történetmesélést. Ahogy Merlin karaktere idősödik, azzal párhuzamosan válik összetettebbé és komorabb hangvételűvé a sztori. Az akció, a kaland és a humor azonban továbbra is jelen lesz.

A Merlin havas tájainak nincs köze a Trónok harcához. Capps még nem látta az HBO-sorozatot, de mint elmondta, nem igazán lehet olyan ötletet találni, amit más nem használ.

A sorozat középpontjában továbbra is Merlin és Artúr barátsága áll. A helyzetük minden korábbinál összetettebb, Merlin férfivá érett, Artúr pedig igazi királlyá vált. Ám a sötétebb tónusnak fontos ellenpontja az Artúr és Merlin kapcsolatában megszokott humor. Tudatosan törekednek arra, hogy a humor jelen legyen a sorozatban, de kifejezetten humoros epizódra idén nem számíthatunk.

Artúr és a lovagjai közt is erős a kötelék. A köztük lévő bajtársiasság (valamint a barátság, a tisztelet és a hűség) fontos témája az évadnak. Az Artúr-mondakör egyik legfontosabb eleme Artúr hűsége az alattvalói iránt, Merlin iránt, illetve Merlin hűsége Artúrhoz. Ez adja a sorozat szívét is.

A két évad közt eltelt három évben senki nem ismerte meg Merlin titkát, viszont visszatér Mordred, aki már ismeri. Ebből valami rendkívül érdekes kerekedik majd.

Artúr barátai, szövetségesei közül többen is visszatérnek az új évaban. Annis királynő visszatérő szereplővé válik. Látjuk majd, hogy Artúr elindul azon az úton, hogy békében egyesítse Albion királyságait.

Idén már két sárkány van a sorozatban. Merlin kapcsolata a nagy sárkánnyal egyre inkább "kétirányú". Az évad második fele érdekes csavart tartogat a sárkánnyal kapcsolatosan, amikor Merlin a segítségére siet. A sárkány az évad során olyasmiket mond el Merlinnek, olyasmikre mutat rá, amiket nem szeretne hallani.
Aithusa pedig Morgana szövetségesévé válik.

Lehet, hogy Merlin mégiscsak lesz szerelmes? Capps elmondása szerint érdekes csavart tartogat a dupla évadnyitó epizód, a romantika szempontjából is érdekes dolgok várnak Merinre. Ugyanakkor épp elég gondja akad azzal, hogy megvédje Artúrt - tette hozzá a producer.

Címkék: interjú 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr404663463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoe86 2012.07.18. 08:38:33

Balinor!

Köszönjük!

EZ jó, jó, jó! :)

Kicsit izgulok is mi kerekedik ki a Morded-Arthur-Merin triumvirátusból. Lehet hogy megint szegény Merlin marad egyedül? :(
Meg kíváncsi vagyok a nem "IDIOT" Merlin-re :)
Szerinted még mindig nem tudja meg SENKI Merlin titkát?!
Meg egyáltalán.. mikor lesz már szeptember 29 ????

Dorah 2012.07.18. 11:21:50

@Zoe86: szerintem Mordred jelenléte Camelotban jót fog tenni merlin vérnyomásának:DDD

viccet félretéve..
szerintem érdekes lesz, (lehetséges), ahogy Mordred telepatikusan fogja "fenyegetni" Merlint, közbe meg bájvigyorog rá, vagy Artúrra..:P és így sakkban tartja, de messzemenő elméletet én sem tudok most mondani:)

Merlin tika dologra, Katie az egyik interjú során azt mondta, mondjuk nem komolyan, hogy valakinek rá kell már jönnie, most lehet ez alatt Morganát értette, nem tudom:):p

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.07.18. 12:12:03

@Dorah: ezt a telepatikus fenyegetőzést & bájvigyort úúúúúgy el tudom képzelni :D:D

Egyre inkább azt szeretném, hogy Percy legyen az, aki megtudja Merlin titkát*.* (talán, mert így nagyobb szerepet kaphat a karaktere, vagy talán mert Lancelot mellett Ő a másik kedvenc lovagom, legalább vmiben legyenek azonosak:P:D)

Dorah 2012.07.18. 13:21:01

@NapShe: én is:DDDD Artúr nagyba mondja a mondókáját, közben esetleg vállonveregeti Mordredet, Mordred elégedetten vigyorog, közben meg szidják gondolatban Merlinnel egymást, Merlin meg a fogát csikorgatja..:P

a producerek mondtak oylat, hogy Merlinnek is egyre dinamikusabbá válik a kapcsolata a lovagokkal, azon belül is Gwaine-el, és lehet hogy ő lesz az, aki Lancelot után megtudja..
akármennyire is imádom Gwaine-t, tuti, hogy rosszul reagálná le, amilyen forrófejű, és idő kellene neki, amíg megemészti, de mondjuk semmi sem biztos már..

Percy szerintem emgértené, hogy Merlin nem olyan mint Morgana, és Lancelotot "kiesésével" (amit a mai napig fájdalmas pont részemre:/), támogatná Merlint ugyanúgy...:)

őrájuk teljesen igaz lenne a mondás, hogy az "erő és a mágia":DDD

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.07.18. 15:40:28

Engem meglepne, ha megint egy lovag "lenne soron", a titok megtudásában. Úgy értem, ezt már ellőtték Lancival, közben meg őrült tempóban haladunk előre a legendában. Ott van Mordred, Morgana, Arthur, akármennyire is imádom a lovagokat, azért nekik ebben mégiscsak kisebb a szerepük - szerintem :) Egyébként vicces, hogy pont Percyt és Gwaint emlegetitek (na jó, értem, miért :D), akiknek Lamia-n kívül nem sok közük volt a mágiához, míg Leon (a kehely) és Elyan (a csöpögős fiúcska) azok, akik biztosan egyértelműen megértenék Merlint. De hát.. Mordred úgysem a lovagoknak fogja először elújságolni, ha úgy dönt :)

Engem ez a sárkányos dolog fogott meg. Merlin siet az idősebb sárkány segítségére, és nem fordítva? Az már nem rossz egy valami/valaki lehet, akitől Kilgarrah is megretten... :)

Dorah 2012.07.18. 16:15:04

@Caretha: végülis sir(vivor) Leon mindvégig ott volt Artúr mellett, sok mindent látott, meg ugye visszahozták a druidák, talán meg tudná érteni a dolgot, akár sir Elyan is, és talán még hatna is a sógorára:DDDD

ennél a "Merlin siet Kilgarrah segítségére" dolognál Aithusára gondoltam, hogy felbukkan és kiderül, hogy Morgana szövetségese, meg említettek régen a producerek sárkány-harcot is, ki tudja, és most Aithusa "fenyegíti"..:D :p

ha már Aithusa és Morgana szövetsége:)

lelki szemeim előtt megjelent most az a kép, ahol Merlin, mint Sárkányúr próbál "hegyibeszédet" tartani Aithusának meg a lelkére hatni, hogy "térjen meg", Aithusa meg bűnbánó fejjel hallgatja :DDDDDDD

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.07.18. 16:28:15

@Dorah: és csak ciripel jobbra-balra, mint a macskák, mert igazából egyáltalán nem érti, mit hablatyolnak neki.. :P :D erről jut eszembe, arról még mindig nem tudunk, hogy Aithusa mennyit nőtt három év alatt? Már most arra gondolok, vajon megtanult-e már beszélni emberi nyelven? Remélem, igen, és valami nagyon jóóó hangja lesz :)

Dorah 2012.07.18. 18:35:02

@Caretha: végülis a 4. évad végére is elég nagy lett, 3 év alatt szerintem olyan Kilgarrah nagyságú lett, bár lehet nem, mert lánysárkány, és ők áltlaában kisebbek valamivel:)))

a hangjára én is kivi vagyok, vmi erős hang kéne neki, női, ha már lánysárkányról beszélünk:P

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.07.18. 18:42:07

@Dorah: persze, persze, női hang, de.. Igen, legyen jó! :D Nem tudom, a sárkányok növése terén nem merek jóslatokba bocsátkozni, Eragon Saphira sárkánya hetek alatt eljutott a beszédképes szintre (ha jól emlékszem még a könyvre), de ki tudja, ez máshol hogyan megy :P :)

Valkea 2012.07.19. 09:47:58

Egyébként azt honnan tudjátok, hogy Aithusa lány sárkány? Csak mert nekem úgy rémlik, hogy Kilgarrah azt mondta: "You named him after the light of the sun." HIM mint HIMnem :D Lehet hogy Kilgarrah benézte? :D (Amúgy komolyan kérdezem :) )

ajna27 2012.07.19. 11:12:23

@Valkea: Ha jól tudom Capps mondta, hogy a kissárkány lány.
nekem az zavaró, hogy mikor megszületett Kilgi azt mondta, hogy Jó előjel Albion számára, de ha összeáll Morgival (amit szintén az egyik producer mondott, ha jól rémlik) akkor ezt is benézte Kilgi???
süti beállítások módosítása