Guinevere új szerepben

Comic-Con 2012: Interjú Angel Coulbyvel

 2012.07.21. 01:38

A Merlin színészei közül a Gwent, vagyis Guinevere-t játszó Angel Coulby idén először járt a San Diego-i Comic-Con forgatagában. Ám talán nem csak ez, hanem a Gwen szerepében bekövetkezett nagy változás is közrejátszott abban, hogy a leglelkesebb interjút ő adta az ötödik évadról érdeklődő újságíróknak.
Következik a Whedonopolis felvétele a kivételesen csinos Angel Coulbyvel, utána pedig szövegesen az elhangzottak összefoglalója.

Angel szerint már az első évadban is megvoltak Gwenben azok a tulajdonságok, amik most jó királynévá teszik, ám akkoriban elképzelni sem tudta volna magáról, hogy a trónon üljön. Gwen nem veszített az alázatosságából, de az ötödik évadra tökéletesen megbarátkozik az új szerepével, hogy Camelot királynéja lett.
Elfogadta a tényt, és boldogan, igazi kötelességtudattal uralkodik Artúr oldalán.

Camelotban béke honol az ötödik évad kezdetéig. A negyedik évad viszontagságai után Artúr és Guinevere kapcsolata megszilárdult, teljes a bizalom kettejük között.

Gwen és Merlin között továbbra is megvan a barátság és a kölcsönös tisztelet, de némi változást is látunk majd. Történik valami, ami próbára teszi a barátságukat.

Morgana és Gwen viszonya egészen érdekesen alakul, az útjuk évekkel ezelőtt kettévált, de most újra összetalálkozik, ami Angel szerint fantasztikus rész lesz a történetben.

Úgy tűnik, Gwen és a testvére, Elyan viszonyában egyelőre nem történik említésre méltó dolog.

A trónutódlás kérdése nem kerül elő az évadban, legalábbis az első felében biztosan nem. Angel szerint Guinevere meddő a legendában, de hogy ez ebben a verzióban is így van-e, és hogy előkerül-e témaként, nem tudja. Egy biztos: még nem találkozott olyan feldolgozással, ahol Guinevere-nek gyermekei lennének.

Az új évad izgalmai közül Mordred, Mithian és Annis visszatérését emelte ki. Visszatérnek a kerekasztal lovagjai is, és ígérete szerint a Gwen-Morgana történetszál valóban sok érdekességet tartogat.

Gwen jó és igazságos királyné, de talán a sötét oldalát is megismerhetjük. Ennél többet nem akart elárulni.

Artúr és Gwen kapcsolata nagyon szép és harmonikus. Gwen nem csupán királyné, hanem Artúr támasza, akihez bármikor fordulhat tanácsért. Artúr tiszteli és mindenkinél jobban megbízik benne.

cc2012_interju_angel.jpg

Angel a sorozat indulása óta remélte, hogy egyszer majd királynéként is játszhatja Gwent, mivel ez a szerep legizgalmasabb része. A második évad után vált világossá számukra a sorozat rendkívüli népszerűsége. A sikert kezdettől sejtette, mert tetszettek neki a forgatókönyvek és remeknek tartotta a szereplőgárdát, de hogy ilyen világsikerré válik a sorozat, arra nem számított. A titok szerinte a karakterekben és a szereplők kiválasztásában van. Úgy véli, a közönség élvezettel látja, ahogy ők együtt nőnek fel a sorozatban. Nagyszerűnek találja a nézők hűségét a produkció iránt.

Gwen a nép egyszerű gyermekéből lett királyné, ám Angelnek színészként nem jelentett különösebb nehézséget, hogy immár egy újfajta Gwent kell játszania. A karakter mostani viselkedése közelebb áll a személyiségéhez, mivel Angel sokkal magabiztosabb a korábbi Gwennél. Mindig is érezte, hogy Guinevere jó királyné lenne, ezért teljesen természetesen jött számára ez a váltás. A forgatókönyvek is remekül lettek megírva, egyből látjuk majd, hogy a karakter mekkora fejlődésen ment keresztül.

Arra a kérdésre, hogy találkozott-e olyan forgatókönyvvel, ami komolyan meglepte, egyértelmű igennel felelt. Az egyik idei forgatókönyvről van szó, de inkább nem mond róla többet.

A sorozat franciaországi forgatási helyszínén, Pierrefondsban évről évre egyre több rajongó bukkan fel, és sokan már ismerős arcként tűnnek fel neki. Van, hogy egyszerre húsz kamerával találja szemben magát, de a rajongók kedvesek, barátságosak, és nélkülük nem jutott volna ide a sorozat. Hízelgőnek találja ezt a fajta érdeklődést.

Nemcsak a főszereplők játszanak együtt évek óta, a Merlin stábja sem változott lényegében az évek folyamán, ezért a csapat rendkívül összeszokott, a hangulat remek, és minden évben úgy térnek vissza, mint az osztálytársak az iskolába. Nagyon kellemes a munka ilyen környezetben, és mindenki úgy érezheti, hogy a legjobbját adhatja. Nagyon sok a közös nevetés, és aki kívülről csöppen bele a produkcióba, mind azt szokta emlegetni, hogy remek légkört talált náluk.

Angelnek nem jut sok zöldhátteres munka. Mint mondja, a zöldháttér többnyire Colin (Merlin) jeleneteiben játszik szerepet. Zöldháttér előtt mindig furcsa játszani, mert sosem tudja, mi sül majd ki belőle, de a végeredmény mégis tetszetős. Ilyenkor bízni kell a stábban. A nagy előrelépést tavaly tették meg, amikor felépítették a hatalmas zöldhátteret a stúdióban.

Angel mindig megkapja a kérdést, hogy ha cserélhetne, kinek a szerepébe bújna. Most is elmondta, hogy Artúrt választaná, mert neki jut a kardforgatás.
Gwent egyébként jól megírt karakternek tartja, és nem is szeretne változtatni rajta. Esetleg még több jelmezt el tudna képzelni, mert abból sosem elég, és a jelmezek fantasztikusak. Idén javasolta, hogy legyen Gwennek egy váll nélküli ruhája, és nagy örömére a jelmeztervező hallgatott rá.

Címkék: interjú 5. évad angel coulby

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr654668992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása