Rajongók támogatják Eoin Macken új filmjét

Két Merlin-színész a főszereplő

 2012.09.21. 23:30

Talán tudjátok - említettem már -, hogy a Merlin Sir Gwaine-jét alakító Eoin Macken igazi polihisztor. A színészet mellett ír, rendez, vág és operatőrködik, hogy tényleg csak a legfontosabbakat említsem. A Charlie Casanova című filmben végzett operatőri munkáját tavaly díjra jelölték, The Inside című horror rendezését meg épp múlt hónapban mutatták be egy londoni fesztiválon.

Talán azt is tudjátok - szintén írtam róla -, hogy augusztusban, a Merlin egyhetes forgatási szünetében Eoin belekezdett egy új film forgatásába, amelynek egyszerre írója és rendezője. A film címe Cold, és egy testvérpár kapcsolatáról szól. Külön érdekesség, hogy a két testvért Eoin és Merlin-béli színésztársa, Tom Hopper (Sir Percival) alakítja. (Rebecca Night, Jack Reynor és Liam Carney erősíti még a szereplőgárdát.)

cold_eoin_tom.jpg

A dolog azonban most válik igazán érdekessé... Eoin tett egy formabontó kísérletet, megkérte a Twitter-követőit - nagyjából 17 ezer Merlin-rajongót -, hogy támogassák anyagilag a film befejezését. Nem egyszerű kalapozásról van szó, minden adakozó kap valamit cserébe a támogatásért - erről szól az indiegogo.com weboldal. Például aki küld a stábnak 10 dollár támogatást, számíthat a rendező köszönő emailjére. Aki 150 dollárral járul hozzá a költségekhez, dedikálva megkapja a filmet, a filmzene albumot és a forgatáson készült fotókat. De be lehet szállni akár 5000 dollárral is. Ez esetben az adakozó a film hivatalos producerévé válik, a legkevesebb, hogy a neve a stáblistára kerül, de meghívást kap a forgatásra, no meg a film összes vetítésére is. És láss csodát, akad ilyen támogató!

Az eredmény? A kitűzött 20 000 dollárt (kb. 5 millió forintot) öt nap alatt összeadták a rajongók! Még tizenöt napig folytatódik a gyűjtés, de már biztos, hogy október végén leforgatják a film második felét.

Eoin terjedelmes blogbejegyzésben köszönte meg a nagylelkű támogatást, amelyben el is magyarázza, pontosan mire fogják fordítani a pénzt. Emellett Tommal közösen elküldték az alábbi videoüzenetet, amelyben szintén köszönetet mondanak. A videó a Merlin forgatásán készült (valahol egy walesi parkolóban), ami nem csak abból derül ki, hogy látszanak a nagy forgatókocsik, hanem abból is, hogy a kamerát Katie McGrath (Morgana) tartja a kezében.

Az indiegogo.com-on is található egy videó, amelyben Eoin mesél a filmről, és részleteket is láthattok.

Címkék: eoin macken tom hopper

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr654795110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.09.22. 00:16:26

bizony, Eoin egy igazi Polihisztor! :)
én meg már alig várom a filmet!! *.*
(Eoint Jacknek hívják a filmben, Tomot meg Tomnak - és ezt elvileg el is magyarázza abban a terjedelmes blogbejegyzésben Kedvenc Polihisztorunk, csak hát én nem érteni külföldiül:$)
(kár, hogy a képzeletben támogatók&itt is ott is megosztók nem kapnak ilyen speckó díjakat.. igaz, a filmet így is láthatják <3 ) :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.09.22. 02:01:47

@NapShe: Azt írja, Tom gyorsabban reagál, ha a saját nevét hallja, ezért lett Tom. :)))

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.09.22. 20:48:03

@Balinor: :)))) ezt nagyon elképzelhetőnek tarTOM :)
más Eoin-féle szösszenetet is tartalmazott a blogbejegyzés?:)):$$
süti beállítások módosítása