Csatamezőt építenek - Interjú "Big J" kellékessel

Merlin kulisszatitkok - 2. rész

 2012.09.30. 14:07

A GeekSyndicate sorozatában újabb interjút és érdekességeket olvashatunk az ötödik évad kulisszáinak augusztusi bejárásáról.
Figyelem, komoly spoiler az alábbiakban!

A gyönyörű ruhaköltemények, véres láncingek és műpúpok után átsétáltunk Artúr szobáján, s belekukkantottam a szekrénybe, ahová Merlin szokta behajítani a király szennyesét - sajnos épp üres volt. Felfedeztem viszont egy zászlót, rajta egy baljós kinézetű farkassal, aztán meglestem egy jelenetet Gwen kocsmává alakított házában, és jártam a tanácsteremben is, amely eredeti díszlet, vagyis nem a franciaországi vár valamely helyszínének mása.

bigj_20120913.jpg
Big J

Mára már annyi mindent megépítettek házon belül, hogy mindössze három napot kell Franciaországban tölteni, a külső felvételek és a trónterem jelenetei miatt, amelyekben helyet kap a híres (és alaposan kibővített) kerekasztal is.
Míg a Merlin-stáb rengeteg időt tölt Wales külső helyszínein, Jason Wood kellékes - ismertebb nevén "Big J" - feladata, hogy valódi mezőket alkosson újjá a zöldhátteres területen, amely alaposan kibővült, most nem csak egy zöld vásznat tartalmaz, hanem legalább négyet, és betölti a fél stúdiót.

Amikor rátalálunk, a stábjával épp temérdek földet és műsziklát hord befelé, hogy az épület belsejében újjáalkossák Trefil Quarry vidékét. Előfordul, hogy egy ilyen díszlet napokig épül, aztán pár nap után el is tűnik, hogy átadja helyét egy esti felvételnek vagy egy teljesen más jelenetnek. Beszélgetésünk során ennek folyamatáról és más érdekes részletekről is hallhattunk:

JW: Dolgoznak a fiúk, most épp hurcolkodnak.

Mi mindent kell ide hordani?

Le kell raknunk a füvet, a tetejére meg földet, hogy úgy nézzen ki, mint ami már jó ideje itt van, aztán jönnek a műsziklák, amelyeket átfestünk, hogy pont úgy nézzenek ki, mint Trefil sziklái - ez lenne a helyszínünk.

Miért kell idebent is megépíteni a helyszínt?

Ez nagyon jó kérdés! Itt mi szabályozzuk a fényeket, az időjárást - odafönt ez igen változékony. Nagytotálok már készültek kint a felvonuló seregről, a zöldháttér előtt a közeli felvételeket fogjuk elkészíteni, szabályozott körülmények között.

p0912_bigj_excalibur.jpg
Big J és az Excalibur

Mennyi idő alatt kell átrendezni ezt a teret? Lehet tudni egyáltalán, hogy mikor kell majd elbontani?

Nos, ez körülbelül egy hétig lesz itt, aztán ki kell takarítanunk, mert egy másik díszletet kell felépítenünk a helyén, még mielőtt átköltöznénk a franciaországi várba.

Nem semmi ahogy ezt a rengeteg talajt idehordják!

Hát igen, 15 tonna homok és kő - ezt mind kézzel kell behordani, kifejezetten ebből a célból.

Melyik volt a legnehezebb helyszín, amit meg kellett építeniük?

Két nappal ezelőtt húztuk fel a sátortábort Trefilnél, 28 sátrat kellett felállítanunk a camlanni csatához. A tartórudak felállítása, a cövekelés - nehéz cövekeket vertünk le a földbe - kész rémálom volt! (nevet)

Kezdettől fogva dolgozik a sorozaton?

Igen, az első évad óta.

Hallhattuk, hogy melyik díszletet volt a legnehezebb felállítani, de melyik a kedvenc?

Egyértelműen Franciaország. Szeretek a várban dolgozni, az emberek fantasztikusak. Az egész egy jó móka, nem igaz?

De igen. Köszönöm!

Hamarosan olvashatjátok a folytatást, a sorozat látványtervezőjével, Ed Turnerrel készült interjút is.

Címkék: interjú spoiler 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr464811013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.09.30. 14:43:56

köszönjük szépen ezt az interjút is! *.*
süti beállítások módosítása