Majdnem két éve, hogy láthattunk egy felvételt, amelyen Colin Morgan a IV. Henrik király című drámából mond el egy részletet, igen meggyőző színészi teljesítménnyel. "Morgan Shakespeare-szerepre hajt?" - tettem fel akkor a kérdést, tudván, hogy a Merlin címszereplője nagy dolgokra hivatott. Colin azóta maga mögött hagyta Merlin szerepét, elnyerte érte a National Television Awards trófeáját, ősszel már Gabrien Byrne oldalán tér vissza a BBC-re, és úgy tűnik, eljött az idő a Shakespeare-szerepre is.

Kedvenc Merlinünk tavasztól Shakespeare A vihar című drámájában játssza Ariel szerepét, nem kisebb színház, mint a Globe Theatre színpadán.

vihar_globe.jpg

A vihar április 23-i bemutatója lesz a Globe színház idei évadnyitó előadása. A műsorterv szerint a darabot augusztus 18-ig hatvan alkalommal fogják játszani. A vihart Jeremy Herrin állítja színpadra, klasszikus rendezésben. Prospero szerepét az Olivier-díjas Roger Allam alakítja.

Tudjuk, hogy Colin folyamatosan vágyik az elmélyült színházi munkára, és öröm, hogy erre újra lehetősége adódik. Még nagyobb öröm, hogy a karrierje épp úgy ível felfelé, ahogyan azt vártuk. Hogy mi jön Shakespeare Globe színháza után, kíváncsian várom.

Címkék: colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr225068701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2013.02.08. 03:39:53

Helyes! :) Ha itt leszek, és lesz lóvém lehet elmegyek. (Vagy szólok ismerősnek, aztán nyomunk egy-két Stage Door túrát, mint a Cabaret-nél. -Ott mondjuk nem egyszer-kétszer voltunk finoman szólva- A végén már a teljes társulat szerintem név szerint ismert minket. :) )

Amúgy a Globe-ban még nem voltam (legalábbis bent, mert magát az épületet láttam már), de tanáraim nagyon dicsérik.
Nincs teteje, és állítólag semmiféle kihangosítás sincs, így a színészeknek is nagy kihívás.
Ja, és asszem van olcsón állójegy, csak hát végig kell állni a 3 órás darabot.
Mindenesetre tanárom szerint egy élmény már csak nézőnek is bent lenni.

Egyébként szerintem ha Colin pályája így megy felfelé, akkor még egy-két színházi és filmszerep itt Angliában, aztán kitalálja, mint kb. minden harmadik brit színész, hogy irány Hollywood.

Kymy 2013.02.08. 06:59:14

@Spawn85: Szerintem viszik Őt előbb is az amcsik.
Most már tényleg csak Őfelsége maradt a csapatból. Vagy most nyaral?
A színházhoz még annyit,kint is van lehetőség arra, mint itthon, hogy a próbákra, főpróbára is lehet venni olcsóbban jegyet?

Spawn85 2013.02.08. 12:20:56

@Kymy: Próbákra jegyet? Ez nekem új. Szerintem itt ilyen nincs.

Kymy 2013.02.08. 18:35:38

@Spawn85: Itthon lehet venni olcsóbban jegyet a próbákra, főpróbára is. igaz, hogy úgy még néha csiszolgatnak a darabon, de akkor is olcsóbb.
Kérdezzél rá.

Spawn85 2013.02.08. 19:16:40

@Kymy: A darabon még csiszolgatnak előadás közben is sokszor. :) (Ezért nincs két egyforma előadás. Csak hát az ember általában nagyon ritkán néz meg egy színházi előadást kétszer. -Hatszor meg pláne :)- Így ezek nem tűnnek fel neki.)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2013.02.08. 23:49:53

@Spawn85: Az állójegy csak 5 font. :)
Bírni kell az ácsorgást, de ott állhatsz a színpad tövében. A legdrágább jegy pedig 39 font. Annyira nem is csillagászati. Egy-egy eseményszámba menő előadásra (pl. szegedi szabadtéri játékok) itthon is árulnak ennyiért jegyet.
Megnézném nagyon szívesen, csak hát utazással, szállással együtt már komoly kiruccanás lenne.

Nekem az a benyomásom, hogy Colin annyira nem vágyik Hollywoodba. Szerintem ha menne, akkor is csak egy-egy film kedvéért, de jönne is vissza utána. Nagyon kíváncsi vagyok, hol látjuk 1-2-5 év múlva.

Spawn85 2013.02.09. 00:26:28

@Balinor: 39 font az tényleg nem sok. Csak összehasonlításként, a Cabaret-re 35 font volt a legolcsóbb jegy, igaz az az első sorba. (De vannak darabok, amikre már 10 fonttól be lehet menni.)
Tudom, hogy 5 font az állójegy, de azt elég gyorsan el szokták kapkodni. :)

Egyébként szerintem annyira nem vészes kiutazni. Repülőjegy van olcsón, ha jó előre megveszi az ember, és szállást is lehet olcsón találni. (Persze, ha Mo.-n vidéken lakik az ember, akkor még Bp.-re, a reptérre való felutazást is bele kell kalkulálni)

Szerintem minden színész (akinek van komolyabb ambíciója) azért legalább egyszer ki akarja próbálni magát Hollywood-ban, azért mégis az a Filmvilág fővárosa.
Szerintem Colin is előbb-utóbb eljátszik majd a gondolattal. Aztán persze, nem kizárt, hogy visszajön.

Kymy 2013.02.10. 16:46:34

Miért van az az érzésem, hogy a premieren ott lesznek a Merlin-ből jó páran?

Spawn85 2013.02.16. 11:34:10

@Kymy: Attól függ. Nekik is megvannak a saját projektjeik, úgyhogy ki tudja, hogy van szabadidejük. Én azt is el tudom képzelni, hogy nem a premieren, és nem együtt, de egy-egy előadáson április és augusztus között fel fog tűnni egy-egy Merlin színész.
süti beállítások módosítása