Merlin és a nagyvilág

 2011.03.17. 22:36
Ha nem tévedek, a sorozatok piacán a Merlin a britek legsikeresebben export terméke. Az mindenesetre tény, hogy az elmúlt harminc év egyetlen angol sorozata, amelyet amerikai országos tévécsatorna is a műsorára tűzött (a tengeren túlon jobban szeretnek remake-et csinálni), mint ahogy tény az is, hogy már több mint 180 országba adták el a vetítési jogokat.
A sorozat nálunk tavaly ősszel, az RTL Klubon debütált, jelenleg pedig az AXN műsorán fut (minden hétköznap 18.00 órától), ahol a héten kezdték vetíteni az első részeket, és egyhuzamban leadják az első két évadot. Reméljük, aztán minél előbb jön a harmadik évad is, amelynek a szinkronja néhány hete készült el a csatorna megbízásából. 
A Merlinnek tehát nézőtábora van a világ szinte minden pontján, és bár az alkotók igyekeznek az internet nyújtotta lehetőségekkel ébren tartani a rajongók érdeklődését (ezt mutatja a hivatalos Facebook és twitter oldal aktivitása), a feladatuk nem egyszerű, hiszen a sorozat eltérő ütemben kerül képernyőre Ausztráliában, Dél-Afrikában, Németországban, vagy éppen Japánban. Nem hiszem, hogy a probléma áthidalható, mindenesetre a kályha, ahová mostantól mindenki eltalálhat, a www.theadventuresofmerlin.com. Ma indult el ez a nemzetközi ernyőszájt, ahonnét elérhető számos ország Merlin-honlapja. Ezek jellemzően a tévécsatornák által létrehozott oldalak. Sajnos Magyarország kimaradt a felsorolásból, pedig az RTL Klubnak van Merlin-mikroszájtja, de olvashatunk a sorozatról az AXN weboldalán is.
Persze, egyik sem nyújt olyan élményt, mint a BBC Merlin-honlapja, amely megér majd egy külön bejegyzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr122748884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása