Azt a picike mindenit! Itt vannak az első igazi spoilerek a Merlin negyedik évadjáról. Nem is akármilyenek... Valakinek a valakije hallott valamit, ami talán igaz lehet? Egy fenét! Itt egy egész fotósorozat!
A helyszínek: Forest of Dean és Raglan Castle. A fotókat egy fiatal pár készítette nem egész egy hete. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem a képeket elnézve az jut eszembe, hogy a Merlin alkotói egyre jobban érzik a fantasy műfajt.

Az első fotón kitakartam a felismerhető szereplőket, de innét kezdve csak az nézegessen tovább, aki nem fél idejekorán meglátni ezt-azt! A többiek számára meg egy jó hírrel tudok szolgálni: már csak öt hónap van szeptemberig. ;)

 

Most aztán lehet találgatni. Raglan Castle az első évad fináléjában szerepelt az Áldottak szigete helyszíneként. Vajon ez a csónak is oda tart?

Frissítés: A fenti sorozat nem teljes. Bár a képek már nem lelhetőek fel az eredeti helyükön, mindet megtaláljátok a merlinsorozat.eoldal.hu oldalon!

Címkék: spoiler forgatás 4. évad forgatási fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr942819038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2011.04.12. 13:07:46

Oké, mivel én még csak a 2. Évadnál járok, így nem tudom, hogy ezeken a képeken, mi a nagy spoiler. :)

(Bár egyébként engem sosem zavart, ha egy sorozatnál előre tudom, hogy mi fog történni...)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.04.12. 20:46:23

Nem is kell egy nagy spoilert keresni a képeken. :) Épp elég spoiler az, hogy beleleshetünk a forgatásba.
Amúgy különösebben engem sem szokott zavarni az ilyesmi. Most bajban is lennék, ha zavarna. :) Viszont tudom, hogy sokan ódzkodnak, ezért dugtam a lényeget a "tovább" mögé.
Apropó második évad, akkor ma pont megérkezett Morgause... :D

Spawn85 2011.04.13. 13:58:13

@Balinor: Igen, tegnap megérkezett Morgause. :)

Érdekes volt Emilia Fox-ot negatív szerepben látnom, hiszen én őt eddig csak egy filmben a 2006-os "Cashback"-ben láttam. (Amiben egyébként nem ő volt az egyetlen Merlin szereplő...)

Magának a résznek az utazásos része, meg amikor Merlin és Arthur beszél Morgause-szal, engem kicsit az 1. Évad fináléjára emlékeztetett, amikor Merlin először találkozik Nimueh-val.

Amúgy egy nagyon jó rész volt. De azt tudtam, hogy Arthur véleménye, miszerint nem mindenki gonosz, aki mágiát használ, nem tart sokáig.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.04.13. 20:03:33

Örülök, hogy bejött, szerintem is nagyon jó rész. Az egyik kedvencem a második évadból.

És ha már Nimueh, felvetődik a kérdés: lehet, hogy Morgause Nimueh tanítványa volt? Egyrészt Gaius azt mondja, hogy hajdan a régi vallás papnőjére bízta a gyereket. Biztos nem Nimueh volt az egyetlen papnő, viszont tudjuk, hogy Gaius őt szolgálta régen. Másrészt ez a kapcsolat megmagyarázná, hogy Morgause honnét ismeri Artúr születésének titkát.

Spawn85 2011.04.14. 00:38:53

@Balinor: Most lehet elrugaszkodok teljesen mindentől, de bennem az 1. Évad végén még az is felmerült, hogy Nimueh esetleg Morgana anyja. (De persze lehet, ez totál hülyeség. :) )

Egyébként a szinkronos verzióban Gaius úgy mondja, hogy rábízta a gyereket a régi vallás főpapnőjére. Na, most mivel Nimueh csak "sima" papnőnek nevezte magát, így nem tudtam igazából eldönteni, hogy Gaius rá gondolt-e vagy sem.

Végül is lehetett Morgause Nimueh tanítványa. (Ez esetben jó tanítványként igazán feltámaszthatná mesterét. :D Hiszen Nimueh hozott vissza embert a halálból, csak átadta ezt a tudást tanítványának is. :) )

De ugyanakkor az 1. Évad végén Nimueh nagyon maga mellé akarta állítani Merlin-t. Na, most ha már lett volna egy ilyen erős tanítványa, mint Morgause...akkor...szóval nem tudom.

Meg ugye Nimueh és Morgause is egyedül "ténykedett". Pedig ketten együtt biztos, hogy sokkal erősebbek lettek volna. Márpedig, ha ismerték egymást, akkor nyilván ezt tudták is...

Egyébként pont azon gondolkodtam, hogy érdekes lenne látni egy ilyen előzménysorozatot (vagy filmet vagy websorozatot), amely azokban az időkben játszódna, ahol még Uther is engedte a mágiát. Kiderülhetne Arthur születése is hogy volt valójában. (Mert eddig hallottuk Nimueh és Morgause verzióját is, de igazából egyértelműen még nem tudni, mi és hogy volt. -Legalábbis én még a 2. Évadnál így látom :)-)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.04.14. 02:22:56

Az előzménysorozat gondolata már az én fejemben is megfordult. Annak ellenére, hogy tulajdonképpen a Merlin is egy előzménysorozat, hiszen a legenda előzménye. Vagy legalábbis annak indult; ma már a legenda sűrűjében járunk. :)
De beérném azzal is, ha az elkövetkező évadokban merülne fény egyik-másik karakter izgalmasan sejtelmes múltjára.

Spawn85 2011.04.14. 12:37:16

Az előzmény előzménye. :)

Ja, egy-két dolog kiderülhetne. Pl. én arra is kíváncsi lennék, hogy ugye az 1. Évadban kiderül, hogy Gaius és Nimueh régóta ismerik egymást. Tehát akkor Gaius is mágus volt régen? Ha igen, akkor őt Uther hogyhogy életben hagyta?

Vagy pl. ki Merlin apja? Mert valahonnan nyilván örökölte a varázslói képességeit.
Ugyan
Vagy ki Morgana anyja?
...és még sorolhatnám... :)

Persze, mivel csak a 2. Évadnál tartok, lehet ezekre a kérdésekre már van is válasz. :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.04.25. 23:49:32

@Spawn85:

ha Morgause tényleg Nimueh tanítványa lenne (amit egyébként én sem tartok kizártnak), akkor valószínűleg azt az aranyszabályt tanulta volna meg elsőként Tőle, hogy egy életért egy halált. Tehát ha Morgause vissza akarná hozni Nimueh-t a halálból (jó volna:D), akkor számolnia kellene azzal a ténnyel, hogy valaki mást elveszít(het).

Spawn85 2011.04.26. 00:53:21

@NapShe: Ez igaz, viszont ha nagyon vissza akarná hozni, akkor lehet, hogy simán beáldozna érte valakit.

Ugyanakkor Nimueh visszahozatala nincs tervben egyelőre. Ezt Michelle Ryan mondta. Persze vissza tudják akár úgy is hozni a karaktert, hogy nem ő játssza, csak akkor meg én lennék kicsit morcos. :)
süti beállítások módosítása