A producer válaszolt - 2. rész

 2011.05.06. 22:37

Íme a tegnapi CultBox-interjú második része, amelyben továbbra is Julian Murphy producer válaszol a Merlin-rajongók kérdéseire. Az első részt megtaláljátok itt, az eredeti angol szöveget pedig a portálon.

A legutóbbi évad eseményei után Anthony Head kevesebbet fog szerepelni?

JM: Nos, mindenképp szerepel. Többet nem árulok el, de nagy változások vannak Utherrel. Uther sok mindenen ment keresztül a harmadik évad során.

Miért döntöttek úgy, hogy a negyedik évadot 35 mm-es filmre forgatják?

JM: Ennek számos oka van. A legfőbb ok a CGI (számítógépes trükkök - a ford.). Sok CGI-t használunk, évadról évadra egyre összetettebbeket. Most jutottunk el arra a pontra, amikor a Super 16-os technika már nehezítette a dolgunkat. Úgy éreztük, hogy váltanunk kell, hogy a trükkök HD-ben is jól nézzenek ki. Mindig is az volt a szándékunk, hogy a sorozat látványvilága a képeskönyvekre emlékeztessen, és ez filmszalagon működik leginkább. Az a fajta CGI, amit most készítünk, nem engedett meg más választást.

Hogyan befolyásolja a produkciót, hogy az emberek ott vannak és fotókat készítenek Pierrefonds-ban?

JM: Igen, ez az utóbbi időben van így, tavaly óta, és idén még rosszabb a helyzet. De csak Franciaországban fordul elő, mert tudni lehet, hogy merre járunk, és hol van a forgatási helyszín, ezért mire megérkezünk, a hely szó szerint tele van rajongókkal. Ez kedves dolog, nem gond. Walesben nem sűrűn fordul elő, mert senki nem tudja, hol vagyunk. Nem tudható, hogy merre van a stúdió, és nem is fogom elárulni. Gyakran távol eső helyeken forgatunk, úgyhogy az ilyesmi ritkán esik meg Walesben.
Nem hiszem, hogy nekünk olyan állandó ostromot kell kiállnunk, mint a Doctor Who stábjának, de azért kicsit már kezd aggasztóvá válni a jelenség. A rajongók rengeteg időt és energiát szánnak rá, hogy kiderítsék, mi újság a Doctor Whoval, mi jelenleg tudatosan igyekszünk a kulcsjeleneteket nem bizonyos napszakokban felvenni.

Lesz idén is Merlin-program a Comic-Conon?

JM: Igen, lesz. Szeretjük ezeket. Remélhetőleg idén még több szereplővel és kicsit hosszabb programmal utazunk oda.

Bízhatunk benne, hogy lesz ötödik évad? Itt, Franciaországban nagyon szeretjük a sorozatot!

JM: Nagy vonalakban megvan az elképzelésünk, hogy mik történnének az ötödik évadban. Mindig is tudtuk jó előre, hogy merre szeretnénk haladni. A dolgok mindig változhatnak, de sokat beszélgetünk az ötödik évadról.
Nem hiszem, hogy bárkiről le kellene mondanunk a történet szempontjából kulcsfontosságú színészek közül. Tudjuk, merre menjünk tovább, és nem hinném, hogy komolyabb akadály felmerülhet. Előfordul néha, hogy kicsit változtatunk a cselekményen, amikor egy-egy színész pont akkor nem ér rá, amikor kellene, de lényeges változtatásra még nem volt szükség. Remélem, ezután sem lesz, és nem is számolok ilyesmivel.

Elképzelhető egy spin-off (leágazás) sorozat?

Beszélgettünk már egy keveset a lehetséges spin-offokról. Nagyon korai még ez a téma, de vannak gondolatok, ötletek. Szerintem érdekes kísérlet lenne. Amiről már konkrétan beszéltünk, de csak a sorozat befejezése után jöhet szóba, az egy animációs sorozat.

Címkék: interjú 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr52883659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2011.05.07. 13:12:37

Nem rossz ötlet a spin-off sorozat, de ahogy múltkor is mondtam én inkább egy előzményszériát néznék meg azokból az időkből, amikor még mindenki tolta a mágiát Camelot-ban. :)

Amúgy még szerencse, hogy nem Vancouver-ben forgatnak. :) Ott az egész városban ki van plakátolva, hogy melyik sorozat forgatása merre van. :)
Mondjuk ott kell is, mert annyi mindent forgatnak ott, hogy lehet a színészek is eltévednének. :D

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.05.08. 00:07:25

A rajzfilm engem sem hoz lázba. Hiányoznának a remek brit színészek, ami a sorozat egyik legfőbb erőssége.

Spawn85 2011.05.08. 03:37:25

Ez nem feltétlenül van így, hiszen a hangjukat adhatják hozzá.
Lásd az élőszereplős sorozatban is John Hurt "csak" a hangját adja a sárkánynak, és mégis milyen nagyszerű.

Ezzel együtt akár spin-off, akár előzménysorozat, én is jobban örülnék az élőszereplősnek.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.05.08. 16:11:36

John Hurt hangja tényleg nagyszerű, pláne, hogy a mimikáját is felhasználják a sárkány animálásakor. Ezzel együtt nekem egy rajzfilm változatból biztosan hiányoznának a színészek.

Érteném a megfontolást, hiszen az anya sorozat azért nem vihető a végtelenségig, mert a főszereplők nem valószínű, hogy életük végéig ugyanazt a karaktert szeretnék játszani (ahhoz túl jó színészek), vágynának más munkára is. Az animációval ilyen probléma nincsen.

De én inkább szeretnék valami olyasmit élőszereplősben, mint pl. Sir Gwain kalandjai (zseniális figura, simán lehetne rá sorozatot építeni), de minden ötödik epizódban tűnjön fel Artúr és Gwen és legalább minden tizedikben Merlin. :D
Lancelot kalandjai is lehetne, ha Santiagónak nem jön be Amerikában az Alcatraz.
Vagy bármi, ami az Artúr-mondakörből merít.

Spawn85 2011.05.11. 22:22:24

Valóban nem lehet az anyasorozatot a végtelenségig folytatni.
Meg amennyire nekem rémlik a briteknél nem is annyira jellemző, hogy egy sorozat olyan hosszú ideig megy. (Na jó, a Doctor Who nagy kivétel ilyen szempontból. :) )

A legtöbb színész általában úgy van, hogy szereti a változatosságot, és nem szeret csak egy szerepet játszani sokáig.

Azt meg szerintem nem kell mondanom, hogy én melyik karakterrel néznék meg szívesen egy spinoff sorozatot. :D
süti beállítások módosítása