Ausztráliában a harmadik évad

 2011.05.08. 13:06

Bár a magyar szinkron elkészült, nekünk még várni kell rá, Ausztráliába azonban ma este érkezik a Merlin harmadik évadja. Elkápráztat Merlin mágiája - ez a címe a The West Australian cikkének, amelyből kiderül, hogy a sorozat, ahogy eddig is, a népszerű Ten tévécsatorna műsorán lesz látható. Íme néhány részlet a cikkből, magyar fordításban:

A családbarát kosztümos sorozat Nagy-Britanniában folyamatosan növeli tetemes nézőtáborát, hiszen több mint hatmillió néző kapcsol át Merlin, a varázsló fiú (Colin Morgan) és az általa titkon védelmezett ifjú Artúr herceg (Bradley James) kalandjaira.

Ausztráliában a Ten bölcsen kivárta, hogy Merlin megtegye varázslatát, így az első két évad során egymillió fölé emelkedett az epizódok nézettsége.

A sorozat annyira sikeressé vált, hogy a Ten párba állította legyőzhetetlen főzőshow-jával, a MesterCheffel is, ezáltal verhetetlen családbarát vasárnap esti programot kínál.

"Én kezdettől azt gondoltam, hogy sikeres lesz a sorozat" - meséli az üde Angel Coulby, a szolgálólány, Guinevere (más néven Gwen) megformálója, akiből egy nap Artúr királynéja válik. "Talán a siker mértéke meglep egy kicsit. Rendkívül népszerű a sorozat, és most már a világ minden táján vetítik. Az emberek nagyon erősen megszerették, szerintem élvezik, hogy elmerülhetnek egy másik világban."

A harminc esztendős Coulby, aki az Edinburgh-i Queen Margaret Universityn tanult színészetet, úgy véli, a Merlin lassan beérő sikerének kulcsa a legendás gyökerekben is keresendő.

"A történetek alapját népszerű mítoszok és legendák adják, amelyek ismerősek számunkra, és az emberek imádják újraélni a történelmet" - mondja. "A történet meglehetősen híres, ahogy a szereplői is, telis-tele varázslattal és fantáziával. De mindezeken túl, szerintem remekül megírt sorozat, aminek rengeteg bája van."

Az eredeti cikket megtaláljátok ide kattintva, és szintén az ausztrál évadpremier kapcsán ajánlom figyelmetekbe azt a kis Merlines (logikai) játékot, ami a minap került fel a Ten weboldalára. Én rögtön rákattantam. :) 

Címkék: színészek 3. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr1002887087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.05.08. 14:18:26

erre a játékra nagyon hamar rá lehet kapni:)
csak azt nem tudom, hogy lehetséges e "elmenteni" az épp aktuális eredményeket, vagy minden alkalommal elölről kell kezdeni? (nem mintha baj lenne..:D)

Elanor 2011.05.08. 15:49:11

Kár, hogy várni kell még a szinkronos verzióra.
Angolul megnézted már a harmadik évadot?

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.05.08. 16:14:52

Én megnéztem, naná. :)

Azt nem tudom, hogy el lehet-e menteni (szerintem nem), de az előbb végigjátszottam. Nagy tűzijáték volt Camelotban. ;)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.05.08. 17:00:34

most már nekem is sikerült végigjátszanom.:D ahhoz képest, hogy az első életemet már Ealdorban "elhagytam", egész jól bírtam a későbbiekben:D

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.05.08. 17:39:04

Én most csont nélkül végigvittem. Pénteken, amikor kipróbáltam, már az első szörny után elmentek az életeim. De akkor zene nélkül játszottam; most biztos az segített. :)

szedresmandula 2011.05.08. 21:09:34

Ezt a játékot én is kipróbáltam, de már a harmadánál elhaláloztam.:D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.05.08. 21:47:07

az viszont "egy kissé" érdekes, hogy a legvégén tulajdonképpen Freyát kell elpusztítani. :( (merthát Ő volt a szárnyas fekete macska...)

amúgy most két élettel sikerült végigvinni, persze, zenével, mert úgy az igazi:)

Spawn85 2011.05.09. 12:16:22

Elkészült már a magyar szinkron a 3. Évadhoz? Akkor nem kizárt, hogy külföldről meg lehet majd rendelni magyar szinkronnal együtt.
(Mint anno a "Supernatural" 3. Évadot.)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.05.09. 20:53:13

Elkészült, még februárban. És mivel az AXN biztos nem azért szinkronizáltatta, hogy aztán a fiókban porosodjon, meggyőződésem, hogy jönni fog a harmadik évad, csak a megfelelő pillanatot várják. Lehet, hogy az a megfelelő pillanat csak ősszel lesz, de még az idén, ebben biztos vagyok.

Spawn85 2011.05.09. 23:24:14

Anno az RTL Klub ugyanezt csinálta a "Supernatural"-lel. Várta a megfelelő pillanatot. Kb. három évig...

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.05.10. 01:19:22

:) Ettől azért nem félek. Kérdés, hogy az RTL Klub hozza-e a második évadot ősszel. Mert ha igen, szerintem utána jön az AXN a harmadik évaddal. De ez csak találgatás a részemről.

Nem tudod véletlenül, hogy más sorozatok esetében (pl. Lost), amikor az AXN menet közben beelőzte az RTL-t, az RTL Klub később az AXN szinkronját használta, vagy csináltatott sajátot?
Azt ugye tudjuk, hogy az AXN az RTL-féle szinkronnal vetíti a Merlin első évadját. Szerencsére a hangok ugyanazok.

Spawn85 2011.05.10. 13:51:22

Amennyire én tudom, a "Lost"-nál nem változtattak a hangokon. De pl. állítólag az utolsó évadot az RTL Klub már le sem fogja adni.
Egyébként ha jól tudom, az AXN nem menet közben előzte le őket, már az 1. Évadot is ők adták előbb.

A Merlin-nél azért ugyanazok a szinkronhangok, mert az AXN állítólag ragaszkodott hozzá, hogy a 2. Évadnál is maradjanak azok a hangok, akikkel az RTL Klub dolgozott az 1. Évad szinkronjánál.
Viszont a címet az 1. Évadnál még "Merlin kalandjai"-ként mondják be. A 2. Évadnál már csak "Merlin".

Az viszont többször fordult elő, hogy megvettek egy-egy csatorna megvett egy sorozatot, a leadás meg váratott magára. Akár éveket is.
(Pl. a TV2 is már 2007/2008-ban megvette a Bionic Woman-t, és csak idén adták le. Igaz, szinkront is csak most csináltak hozzá. A Viasat6 meg egy sajátot. Ami azért vicces, mert egy mindössze 8 részes sorozatról van szó. És igazából a két szinkron egyben lett volna jó, mert a Viasat6-on szerintem jobbak voltak a hangok, a TV2-n meg jobban tetszett a fordítás. Dehát a BW amúgy is több szempontból úgymond sorozattörténeti darab -nem pozitív értelemben sajnos-, így a hazai sugárzás is rátett erre. :) )

No, meg most már olyan sorozatok is vannak, amiket DVD-n kiadták itthon szinkronnal, de szó nincs arról, hogy TV-be kerülnének. (Pl. "Jekyll", "Legend of the Seeker", hogy kettőt mondjak hirtelen.) Szerintem ez is érdekes valahol...

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.05.13. 00:58:18

Azt tudom, hogy nem változtattak a hangokon, csak azt nem, hogy az AXN szinkronját használták-e, vagy csináltattak saját verziót.
Valamiért úgy emlékszem, hogy a második vagy harmadik évadtól előzte be az AXN az RTL-t, de elképzelhető, hogy tévedek, és csak én nem fedeztem fel korábban a sorozatot a kisebb csatornán.

Spawn85 2011.05.13. 13:47:33

Hát...szerintem, ha a hangokon nem változtattak, a szinkronon sem. Legalábbis én nem nagyon látnám értelmét.
süti beállítások módosítása