Gemma Jones a negyedik évadban

 2011.06.09. 23:05

A Merlin negyedik évadjának két új vendégszereplőjéről ír ma a Digital Spy. Egyikük, Phil Davis nevét már olvashattátok a blogon, hiszen a franciaországi forgatás idején több kép és beszámoló igazolta, hogy a Doctor Whoból és a Sherlock című BBC-sorozatból ismert színész a Merlin stábjával forgat.

Az online magazin értesülései szerint Davis az évad harmadik epizódjában fog szerepelni, méghozzá mint "Gleeman". Bármennyire is úgy cseng, a "Gleeman" semmiképp sem Batman vagy Superman albioni rokona, a név inkább trubadúrt, vándor muzsikust jelent, a lap pedig a következőt írja róla: "A régi világba tartozó cirkusz mester azért érkezik Camelotba, hogy részt vegyen Artúr herceg lakomáján, de közben sötét és baljóslatú titkot rejteget."

A másik új vendégszereplő Gemma Jones, akit legtöbben valószínűleg a Harry Potter-sorozatból ismernek, de ő játszotta Bridget Jones édesanyját is a mozivásznon. A színésznő a "Cailleach" szerepében tűnik fel az új évad nyitányában. A furcsa szó a kelták nyelvén vénasszonyt jelent, a skót és ír mitológiában pedig a viharbanya, esetleg a tél királynőjének neve. Ám a Digital Spy verziója hangzik a legizgalmasabbnak: értesüléseik szerint Jones a szellemvilág kapujának őrzőjét alakítja az évad első epizódjában.

Címkék: 4. évad vendégszereplők

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr102971994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása