Az angol CultBox portál szerkesztői tegnap meghívást kaptak a Merlin negyedik évadjának forgatására. A következő hetekben több interjút is közölni fognak, ám itt az első beszámoló a stúdióban szerzett élményeikről:

"Tegnap a CultBox tett egy látogatást a BBC One fanatsy sorozata, a Merlin forgatására, a Shine cardiffi stúdiójába.

Körbevezettek bennünket a hatalmas díszletek közt, beleértve Merlin hálószobáját és Morgana barlangját is. A díszletek HD-barát részletessége őszintén megdöbbentő (hozzátartozik a meglepően akkurátus szag is, ami a valósághű öreg kellékekből és a díszletek berendezéséből árad), akárcsak a stúdiótérbe zsúfolt számos terem, szoba és folyosó puszta mérete.

Láttuk a csapat sokat emlegetett óriás zöldhátteres szegletét, ami csupán az egyik jele annak, hogy az idei év epizódjai valóban sokkal nagyratörőbbek és filmszerűbbek lesznek, mint korábban bármikor. Lesz néhány nagyon izgalmas vendégszereplő is, akire érdemes lesz figyelni, de ennél többet sajnos nem árulhatunk el!

Miután belefutottunk a toronymagas Tom Hopperbe (Percival), volt szerencsénk látni némi forgatást is, méghozzá a sorozat hangmérnökének nézőpontjából. A jelenetben szerepelt Morgana és egy darab penészes kenyér. (Ez lenne minden idők legrosszabb spoilere?) Nem tudjuk biztosan, melyik epizódból való a jelenet, mivel nem kevesebb, mint három rendező volt jelen tegnap a forgatáson (köztük a Merlin visszatérő alkotója, Alice Troughton), akik mind különböző epizódokat forgatnak jelenleg, bár túlnyomórészt a 12. és 13. epizód forog ebben a pillanatban, hogy a CGI-csapatnak elegendő ideje jusson a varázslatra (bocs!) a trükkökben gazdag filánéhoz.

A szereplőgárda tagjai közül Bradley James (Artúr), Colin Morgan (Merlin), Katie McGrath (Morgana) és a Merlin-újonc Nathaniel Parker (Agravaine) volt olyan kedves, hogy a forgatás szünetében beszéljen nekünk arról, mi várható a folytatásban. Mondanunk sem kell, mind a négyen végtelenül barátságosak voltak, ahogy azt a videointerjúkban is láthatjátok majd, amelyek a következő nagyjából egy hónapban kerülnek fel weboldalunkra a 4. évad felvezetéseként. Ha már itt tartunk, az új évad egyértelműen idén ősszel veszi kezdetét, nagy valószínűséggel azután, hogy befejeződik a Doctor Who 6. évadjának második fele. Felmerült az is, hogy a kétrészes nyitány dupla epizódként kerüljön adásba az évad indításaként."

Az eredeti cikkben láthattok néhány fotót is, amelyek a stúdiólátogatás során készültek. 

Címkék: 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr653163255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása