Az angol SFX magazin jövő héten megjelenő száma komoly összeállítással készül a Merlin negyedik évadja elé. Ízelítőként most az Artúrt játszó Bradley Jamesszel olvashatunk interjút az online kiadásban.

Bradley mesél egyebek közt az új évadhoz készült zöldhátteres díszletről, amelyet számos helyszín megjelenítésére felhasználnak. Mint mondja, a zöldháttér előtt általában valódi talajon járnak - ha kell füves mezőt, vagy épp köves padlót építenek a lábuk alá a díszletesek -, viszont a többit, a háttérben lévő épületeket már el kell képzelniük a színészeknek, hiszen az utómunkálatok során kerülnek a képre. Az interjúban szóba kerül a lovagok állandó szereplővé válása is, ami Bradley számára feldobja a forgatások hangulatát, valamint Artúr új szerepe a történetben.

"A negyedik évad kezdetén Artúr a de facto uralkodó, nem igaz?

Igen, Uther őrülete miatt. Most minden szem Artúrra szegeződik, keresik benne a vezetőt. Az első négy epizód igazi kihívás elé állítja Artúrt, ez az ő próbája. Ha ezeknél a próbatételeknél helyt tud állni, az az Artúr király fog válni belőle, akit a legendákból ismerünk. Az első négy epizód biztosan ráhelyezi a stressz faktort. Létező kifejezés ez egyáltalán? Úgy hangzik, mint egy fura tévéműsor. Alkottam egy új kifejezést.

Úgy érzed, hogy még mindig fejlődik a sorozat?

Idén még többet, mint korábban, aminek nagyon örülök. Bizonyos tényezők miatt ebben az évben sokkal élvezetesebb élményben van részem. Nem mintha korábban nem élveztem volna, de az idei év izgatottabbá tesz. Ennek több oka van. Még csak az első kilenc epizódról beszélhetek, mert eddig ennyit forgattunk le, de a kilencedik epizódig szerintem minden egyes rész remek lesz. Általában ilyenkor már szokott lenni egy epizód, amiről azt gondolom, 'ezzel kapcsolatban vannak kétségeim', de azt hiszem, elég magabiztosan állíthatom, hogy az első kilenc epizódból mindegyik megelégedéssel tölt el."

Az eredeti interjút elolvashatjátok ide kattintva.

Címkék: interjú 4. évad bradley james

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr763235108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MerryW 2011.09.21. 22:01:09

Máris beépült a szókincsembe a stresszfaktor de mindig megemlítem az alkotót és a Merlint. Valamelyik szereplő mondta hogy egymás ellen fordulnak a lovagok egy nő miatt. Remélem az nem Gwen lesz. Az túl közhelyes és kiszámítható lenne, meg szegénynek így is lesz majd elég a rovásán. Bár mivel úgymond ő az egyetlen nő Camelotban :P

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.09.21. 23:59:00

@MerryW:

van egy olyan érzésem, hogy az a titokzatos fehér ruhás nő lesz, akit a legutóbbi Pierrefonds-i fotókon láthattunk...:S

Mindenesetre már nagyon várom, hogy kiderüljön!

MerryW 2011.09.22. 10:54:11

@NapShe: Ő eszembe se jutott bár arra tippeltem hogy ő a pozitív szereplők egyike lesz majd hogy tompítsák az ellentétet miszerint Gwen az egyetlen jó női karakter a történetben. Szerintem Lancelot kever bele a levesbe. :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.09.22. 15:19:38

@MerryW:
én szeretném azt hinni, hogy nem Lancelot lesz a hibás.. szegény már így is elég nagy ellentábort csinált magának:$
Másfelől Ő "csak" egy lovag. Mi a helyzet a többivel? ha a lovagok egymás ellen fordulnak egy nőért, akkor az a nő tutira mágiát használ (ahogy Uther 'jobb perceiben' sejtené:D)
süti beállítások módosítása