A szombati premier előtt minden valamirevaló brit tévéújság foglalkozik a Merlin új évadjával. A következőkben a Merlin Network gyűjtéséből szemezgetek, egy kevés spoilerrel.

"A Merlin igazi elsőosztályú drámává nőtte ki magát, és erre bizonyítékul is szolgál az új évad első epizódja az ifjú varázsló szerepét alakító Colin Morgan kiváló főszereplésével." - írja ötcsillagos értékelésében a TV Choice magazin. "Miközben nővére, Morgause (Emilia Fox alakításában) a halál küszöbén jár, Morgana rettenetes lépésre szánja el magát, amellyel felnyitja a szellemvilág kapuját, és pokoli lényeket szabadít Camelotra. Artúr úgy véli, a királyságot csak úgy mentheti meg, ha feláldozza önmagát. A kiváló fiatal szereplőgárda, kiegészülve az idősebb színészek nagyszerű sorával - köztük az Artúr nagybátyja, Agravaine szerepében csatlakozó Nathaniel Perkerrel - élvezetes családi szórakozást teremt" - olvasható a lapban.

"Merlin nem fél sötétre váltani" - Ez a címe a Wat's on TV interjújának, amely Colin Morgannel készült. Az újság online kiadása külön szekciót szentel a fantasynek. "Nagyszerű dolog, hogy a sorozat nem fél elmenni ebbe az irányba" - mondja Colin a folytatás sötétebb tónusára utalva. "Az évad dupla résszel kezdődik, amely azzal a gyermekkori félelemmel játszik, amiben szerintem mindannyiunknak volt része, amikor még féltünk a sötéttől, a sötétben rejtőző dolgoktól, attól, ami odakint ólálkodik. Nagyon izgalmasnak találtam az eddig elkészült részeket. A korábbi években akadt egy-egy epizód, amely könnyedebb hangot ütött meg, és megpróbálta megtörni a hangnemet a vidámságával. A mostani epizódokban is vannak könnyedebb pillanatok, de a cselekmény folytonosabb. Bizonyos szempontból olyan, mintha egy amerikai sorozat évadja lenne."

A folytatás eltérő hangvételét emeli ki a Total TVguide összeállítása is. "A fiatal és kevésbé fiatal rajongók is rettegve bújnak majd a kanapé mögé, amint az eddigi leijesztőbb lények támadnak Camelotra, halálos veszéllyel fenyegetve Merlint és társait" - olvasható az ismertetőben. "Az állandó szereplők mind visszatérnek, ám mivel Morgana árulását követően Uther megtört ember, Artúr nagybátyja, Agravaine lép a színre támogatóként. Hamar kiderül azonban, hogy nem egészen az, akinek látszik, valójában Morgana kéme Camelot falain belül, és az unokaöccse bukásán munkálkodik."

A TV Times el is látogatott a negyedik évad forgatására. "Bradley James elmagyarázza, mit látunk. 'Azt mondták, képzeljünk el egy robbanást a hátunk mögött' - meséli a 27 esztendős színész a futástól kipirult arccal. 'Úgyhogy színpadiasan eldobtam magam. (A Chelsea futballistája) Didier Drogba szolgált mintául. Tőle gyakran látunk ilyen repüléseket, amikor a feje és a karja hátracsuklik, a törzsét pedig előre veti, mintha egy gránát robbant volna fel.' Colin Morgan esés közben látványos bukfencet vet a levegőben. 'Úgy gondoltam, talán így biztonságosabb' - mosolyog a 25 esztendős színész. 'Az az egyik legjobb dolog a sorozatban, hogy a veszélyes jeleneteink nagy részét mi magunk csinálhatjuk meg'" - nyilatkozza Colin.

Az interjúkban számos spoiler is elhangzik, de ezekkel bő három nappal a bemutató előtt nem biztos, hogy bűnbe akarnálak vinni benneteket. Akit érdekel, elolvashatja az eredeti, beszkennelt cikkeket ide kattintva.

Címkék: 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr953261722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása