Egy kis brit nézettség

 2011.10.09. 23:44

Megérkeztek az első hivatalos adatok a Merlin negyedik évadjának nagy-britanniai nézettségéről. Élőben 5,23 millióan nézték az új évad múlt heti debütálását, ám további közel 1,2 millió néző tekintette meg késleltetve, vagyis felvételről az epizódot, így a brit televíziós nézettséget mérő intézet, a BARB kimutatása szerint az első epizód hivatalos nézőszáma 6,4 millió.

Élőben idén 400 ezerrel kevesebben nézték az első részt, mint tavaly, ám az összesített nézőszám már csak egy hajszállal marad el a harmadik évad nyitóepizódjáétól (6,49 millió). A jelenségért valószínűleg a múlt hétvége szokatlanul meleg időjárása okolható, de az is lehet, hogy a nézők egy része egyszerűen csak nem fedezte még fel az új évad érkezését.

Mindenesetre tegnap a második epizód 5,54 millió nézőt ültetett le a képernyők elé, ami már félmillióval több az egy évvel korábbi nézőszámnál (4,99 millió). Ebből azt is kiolvashatjuk, hogy míg a harmadik évad dupla évadnyitója veszített a közönségéből, addig idén a második epizódra nőtt a nézettség. (Az összesített számra a legutóbbi rész esetében még várnunk kell.)

A fenti adatok tükrében mindenképp elmondható, hogy erős számokkal nyitott az új évad, ám a nagy kérdés az, hogy a sorozat képes lesz-e a tavaly véghezvitt bravúrra, amikor az évad folyamán több mint egymillió új nézőt sikerült gyűjtenie. Két adatból tendenciát korai lenne kiolvasni, ám a második epizódot élőben máris 300 ezerrel többen látták, mint az elsőt, és ez jó előjel az évadra nézve.

Mindehhez hozzátartozik, hogy a Merlin a brit televíziózás behemótja, az eredeti, angol X-factor ellenében produkálja ezt a nézettséget, és az egyetlen sorozat, amelyet a BBC szemtől szembe mer engedni a tehetségkutatóval.
A számok szépek, de csak hosszú távon lehet jelentőségük, hiszen, mint azt már olvashattátok, a Merlin folytatása jó előre zöld utat kapott 2012-re is.

Címkék: nézettség 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr733290793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása