Van-e Merlin Morgan nélkül?

 2011.11.04. 19:56

A Merlin sikerének egyik titka a szerencsésen kiválasztott szereplőgárdában rejlik, amely csupa szerethető színészből áll, köztük olyan fényes tehetségekkel, mint a címszerepet alakító Colin Morgan.
Johnny Capps, a sorozat egyik producere az ausztrál The Guide nevű újságnak nyilatkozott a Merlin hajdani szereplőválogatásának kulisszatitkairól, de érdekes gondolatot osztott meg a sorozat hosszútávú jövőjével kapcsolatosan is, ami felveti a címben feltett kérdést.

Mint Capps elmesélte, a négy fiatal, Merlin, Artúr, Guinevere és Morgana szerepét kezdettől fogva ismeretlen színészeknek szánták. Számítottak rá, hogy Uther alakjához megnyerhetik a népszerű Anthony Headet, de rajta kívül csupán Gaius szerepére kerestek nagy nevű angol színészt - így kapta azt a veterán Richard Wilson.

Első látásra nem voltunk biztosak benne

A fiatalok kiválasztására azonban nem sajnálták sem az időt, sem az energiát. Mint a producer elárulta, tízszer is visszahívták őket a meghallgatásra. Ez alól csak a legtöbb televíziós tapasztalattal rendelkező Angel Coulby (Gwen) volt kivétel.
"A fiatal színészek nagyon idegesek az első találkozáskor. Újra meg újra visszahívtuk őket, és figyeltük, melyiküknél villan meg a tehetség vagy valamiféle szikra. Colinban, Bradleyben és Katie-ben is megláttunk valamit. Őket mindannyian nagyon izgalmasnak találtuk" - mesélte Capps.

A legnagyobb feladat Merlin megtalálása volt. "Olyan színészt kellett találnunk, aki széles skálán tud játszani." Colin Morgan a humort és a drámai érzelmeket is mesterien adja át a képernyőn, de a zöldháttér előtt sem érzi magát elveszettnek. A befutónak ezekkel a kvalitásokkal mind rendelkeznie kellett.
"A másik fontos szempont Merlin esetében az volt, hogy szerethető legyen" - nyilatkozta a producer. "Ha a közönség nem kedveli Merlint, máris veszett ügy az egész. Colinnal kapcsolatban volt egy megérzésünk. Első látásra nem voltunk biztosak benne, de aztán meghallgattuk újra és újra, és amikor visszanéztük az utolsó meghallgatását, azt mondtuk: tökéletes lesz a szerepre."

Morgan egyébként épp most érkezett Ausztráliába, hogy a hétvégén rendezett Supanova találkozó vendégeként népszerűsítse a fantasy sorozat negyedik évadját.
Capps az új évadról elárulta, az arról az útról szól, amely Camelot aranykorához vezet. "Láthatjuk, hogy Morgana egyre eszelősebb módon szeretné megszerezni a trónt, Merlin pedig eltökélten küzd, hogy megakadályozza ebben. Artúr felismeri, hogy szüksége van, nem csupán Merlin segítségére, hanem a lovagokéra is. Betekintünk a kerekasztal lovagjainak klasszikus legendáiba, és sokkal többet foglalkozunk Emrys legendájával is."

A producer elmondta, hogy a Merlin látványvilága soha nem volt olyan gazdag, mint az idén, és ez jelentős részben köszönhető annak, hogy az új évadot 35mm-es filmre forgatták. Capps szerint a sorozat ma már a Gyűrűk Urához hasonlítható. "Ez a mérce, amit szeretnénk elérni" - árulta el.

A sorozat formátuma elég erős, hogy jó ideig folytatódjon még

Márpedig úgy tűnik, előbb-utóbb az alkotók minden álma megvalósul. Az ötödik évad már a nyáron zöld utat kapott. "A BBC nyilván nem rendelt be egyszerre öt évadot, de mi mindig öt évadban gondolkodtunk" - mondta el Capps.
Ám úgy tűnik, az eredeti terveken túlnyúló folytatás gondolata is egyre inkább foglalkoztatja a készítőket, ami a sorozat sikerét elnézve nem meglepő, és valószínűleg csupán egyetlen tényezőn múlik: hogy a színészek akarják-e majd tovább csinálni. Vagy ez sem számít annyira?

"Utána is folytatódhat még, függetlenül attól, hogy meg tudjuk tartani ugyanezt a szereplőgárdát, vagy teszünk egy érdekes csavart, például előre ugrunk az időben" - mondta el a producer. "Ötletünk rengeteg van. A sorozat formátuma elég erős, hogy jó ideig folytatódjon még, ugyanakkor szeretnénk azt is, hogy maradjon meg a frissessége."

Elkövetkezhet tehát a pillanat, amikor a Merlin főszereplőiként új arcokat látunk a képernyőn? Éppen azért, mert kiváló fiatal szereplőgárdát sikerült kiválasztani, akik hátukon viszik a sorozatot, erősek efelől a kétségeim.
El lehet képzelni a Merlint Colin Morgan nélkül? És Bradley James nélkül? Nekem nem sikerül.

Címkék: események katie mcgrath bradley james colin morgan angel coulby

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr283354288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2011.11.04. 21:33:07

hát NEKEM SEM!
ŐK ÍGY JÓK EGYÜTT!!
Viszont azt - ha már időben előre ugrás-el tudnám képzelni, hogy Colin Emryst játsszon egy-két évadon át, Bradley pedig bajuszt és szakállt növesszem, hogy még idősebbnek tűnjön. Így benne lennék egy időutazásban. :)
De Nélkülük... SOHA!
(Röviden: EGYETÉRTEK VELED.) :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.11.04. 22:02:59

Viszont ha Colin és Bradley marad, nincs szükség előre ugrani az időben.

Colinnak egyébként is túl jó az arcjátéka, hogy egy évadon át nyolc kiló smink alá temessék. Az kész merénylet lenne. :)

Azon gondolkodom, ki az, aki nélkülözhető. Morganától még meg tudnék válni, bár inkább csak úgy, ha tudnám, hogy egyszer még visszatér.

Gwentől már nehezebben, mert neki Artúr oldalán a helye, bár a Lancelot-vonallal akár még ki is lehetne írni. Viszont Merlin és Artúr nélkül tényleg nincs Merlin...

Fanni95 2011.11.05. 12:36:42

akit még (de őt is nehezen) tudnék nélkülözni az Gaius. neki Merlin mellett a helye bár a mostani epizódokban is látszik hogy Merlin egyre inkább magától hoz döntéseket. De Colin, Bradley és Katie kellenek!(na meg a lovagok!) nélkülük már nem lenne Merlin a Merlin:(

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.11.05. 14:39:19

Gaius szerintem is simán kiírható bármelyik pillanatban. Biztos, hogy nem Richard Wilsonon fog múlni, hogy lesz-e folytatás.

Nem is az a kérdés, hogy kitől nem szeretnénk elbúcsúzni, hanem hogy ki az, aki nélkül semmiképp nem lenne folytatható a sorozat. A lovagok bármelyike nélkülözhető, hiszen nélkülük is volt Merlin a korábbi években. Más kérdés, hogy én is kedvelem őket a mostani részekben.

Chaya · http://mywebgate.yolasite.com 2011.11.05. 17:51:08

Nem tudnám elképzelni a sorozatot a jelenlegi főszereplőket játszó színészek - azaz Colin, Bradley, Katie és Angel - nélkül, nem és nem!!!

Annyira utálom, mikor egy sorozatban egyszerűen lecserélnek egy színészt bármilyen okból és egyszer csak más tűnik fel a szerepben helyette. Remélem, hogy a Merlinben ez még csak szóba se jön majd.

Egyedük a Doctor Who- ban tudtam ezt a fajta színészváltást elfogadni, mivel a sorozat története elég jó magyarázatot nyújt erre.

Jess.Mesii 2011.11.05. 18:08:30

Elképzelhetetlen lenne...már így is alig bírom elviselni, hogy Santiago távol marad a képernyőtől...pedig világosan beharangozták, hogy a szerelmi háromszög fontos lesz.
Bradley nélkül nincs értelme tovább nézni, és azt se tudom elképzelni, hogy találnak valakit, aki annyira jól el tudja játszani Morganát, mint Katie. Persze Colin helyett is más rémesen furcsa lenne...nem tudom...én nem támogatnám a változást...ezzel elveszíthetik a nézőket, elvégre azt hiszem mindannyian nagyon megszerettük a kis csapatot!

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.11.05. 22:31:55

Úgy látom, abban mind egyetértünk, hogy ha a főszereplőket lecserélnék, az már egy másik sorozat lenne.
süti beállítások módosítása