Hűséges nézőtábor

 2011.12.11. 22:33

A hivatalos adatok szerint 6,9 millió brit tekintette meg a Merlin múlt heti epizódját, ami nagyjából megfelel az évad eddigi átlagának. A tizedik részt (A Herald of the New Age) - miután múlt hét szombaton 5,66 millió nézőt ültetett a képernyők elé - felvételről további 1,24 millióan látták.

Ahogy azt már előzetesen jeleztem, tegnap este Merlinre és Artúrra az eddigi legkomolyabb próbatétel várt. A tizenegyedik epizódnak az angol X-factor 2011-es fináléjával kellett megküzdenie. A nézők azonban ezen a szombaton is kitartottak a BBC fantasy sorozata mellett; a The Hunter's Heart című epizódot 5,53 millióan választották az este folyamán, ami mindössze 130 ezres csökkenést jelent az előző héthez képest. A Merlin nézőtábora tehát példásan stabil.
Ugyanez már nem biztos, hogy elmondható a tehetségkutatóról, amelynek fináléja öt éve nem produkált ilyen alacsony nézettséget, és ebben nyilvánvalóan szerepe van kedvenc fantasynk teljesítményének is.

Jövő héten, amikor a dupla évadzáró első része kerül képernyőre, remélhetőleg újra a Merlin nézőszámának növekedését fogjuk látni. Már csak azért is, mert ifjú varázslónknak végre nem az X-factorral kell megmérkőznie a nézők figyelméért. Csak egy bizonyos Harry Potterrel...

A negyedik évad nézettségi adatainak összefoglaló táblázatát és grafikonját itt találjátok.

Címkék: nézettség 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr753456627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása