Egekben a Merlin nézettsége! Még soha nem nézték annyian a sorozatot, mint tegnap este. Nagy-Britanniában 7,19 millió (!) néző választotta a BBC One-t, hogy lássa a fantasy sorozat negyedik évadjának utolsó előtti epizódját. A dupla évadfinálé első fejezete (The Sword in the Stone - 1. rész) ezzel megdöntötte a legelső Merlin-epizód és a harmadik évadzáró által együttesen tartott 6,6 milliós korábbi sorozatrekordot.

Az sem kizárt, hogy a hivatalos nézőszám a sorozat történetében először átlépi a 8 milliós határt, de mindenképp jó esély van rá, hogy az epizódot felvételről megtekintő nézők számbavétele után a tavalyi finálé 7,67 milliós összesített nézőszám rekordja is megdől.

A kimagasló nézettségben közrejátszott, hogy a brit köztévé páratlanul erős műsorfolyammal állt elő szombat este, amellyel a BBC One toronymagasan nyerte a nézettségi versenyt. Másrészt a tegnapi volt a Merlin idei első epizódja, amelyet nem az angol X-factor ellenében vetített a BBC. Az egy héttel korábbi résznek (The Hunter's Heart) a tehetségkutató fináléjával kellett megütköznie, ám 5,53 milliós esti nézettségét a hivatalos adatok szerint 7,12 millióra tudta növelni, a tizenegyedik részt ugyanis közel 1,6 millió néző pótolta be felvételről, ami szintén új rekord a sorozat történetében.

A Merlin idei évadjának utolsó epizódja Szenteste kerül képernyőre, amikor újabb kiemelkedő nézettségre számíthatunk. Ám a most szombati rekordot nagyon nehéz lesz valaha is megdönteni.

A nézettségi adatok összefoglaló táblázatát és grafikonját itt találjátok.

Címkék: nézettség 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr743473408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása