Kinőtte a grafikont

 2012.01.01. 23:45

Megérkezett a negyedik évad utolsó két epizódjának hivatalos nézőszáma. A dupla évadzáró (The Sword in the Stone) első része nem csupán megdöntötte a tavalyi finálé 7,67 milliós nézőrekordját, hanem bőven nyolcmillió fölé tornázta nézettségét, amire eddig nem volt példa a sorozat történetében. A legnézettebb Merlin-epizódot összesen 8,39 millió néző látta Nagy-Britanniában a BBC One műsorán; 7,19 millióan nézték a vetítés napján, és további 1,2 millió néző tekintette meg felvételről.

A negyedik évad december 24-én vetített utolsó része 6,38 millió nézőt vonzott "élőben", ami ugyan kissé elmarad a harmadik évad fináléjának 6,6 milliós esti nézőszámától (a korábbi rekordtól), ám így is az idei évad második legjobb eredménye. Az epizód egyébként a szokásosnál sokkal gyengébb felvezetést kapott - a BBC a Narnia krónikái első részének sokadik ismétlését adta előtte. Mivel azonban a záróepizódot további 1,8 millió néző tekintette meg felvételről (ez szintén rekord a Merlin négyéves történetében), a finálé második felének hivatalos nézőszáma is nyolcmillió fölé emelkedett, 8,18 milliós eredményével pedig jócskán felülmúlja a tavalyi finálét.

Az utolsó két epizód összesített nézőszámának nagyságát mi sem érzékelteti jobban, mint hogy az adatok el sem férnének azon a grafikonon, amelyen október óta nyomon követtük a négy évad nézőszámait.

A sorozat népszerűsége tehát, ahogy tavaly a harmadik évaddal, a negyedik szériával is új csúcsra jutott a briteknél. Nem hiszem, hogy sok fantasy akad a televíziózás történetében, amelyről ilyesmi elmondható.

További elemzést és részletesebb nézettségi adatokat találtok ide kattintva.

Címkék: nézettség 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr183512453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása