Szeptemberben hallhattuk először a Merlin-mozifilm ötletét, amelyről nem kisebb személy, mint a sorozat producere, Johnny Capps tett említést a Brit Filmintézetben rendezett eseményen, a negyedik évad premier előtti vetítésén. Capps akkor - történetesen egy mozivászon tövében ülve - úgy fogalmazott: a sorozat mostanra oda fejlődött, hogy a magától értetődő továbblépés egy filmváltozat lenne, amelyről folynak is beszélgetések a háttérben.

Azóta eltelt pár hónap, és Angliában a negyedik évad is véget ért. Ám a mozifilm ötlete, úgy tűnik, továbbra is napirenden van. Idézet a legfrissebb Merlin magazinból:

Nagyszerű hír a Merlin-rajongóknak - nem elég, hogy jövő év elején (mármint 2012-ben) kezdődik az ötödik évad forgatása, emellett egy Merlin-mozifilm készületei is zajlanak!

A Merlin két megalkotója, Johnny Capps és Julian Murphy a sorozat nagyvásznas változatát tervezgeti, és azt szeretné, ha mega-költségvetésű blockbuster válna belőle!

"Juliannel karöltve megbeszéléseket folytatunk egy Merlin-film elkészítéséről" - mondta el Johnny a Merlin magazinnak. "Most még minden hétpecsétes titok, de annyit elárulhatok, hogy ha lesz film, a rajongók ismerős arcokkal fognak találkozni benne!"

Vagyis a szereplőgárdát nem cserélnék le a filmhez. Bolondok is lennének. A fenti sorokban azonban még egy érdekes információ rejlik; hogy a készítők igazi szuperprodukcióban gondolkodnak. Persze lehet, hogy ez az állítás inkább tükrözi a magazin túlbuzgó lelkesedését, mint az alkotók elképzelését, viszont előjelnek nem rossz, mint ahogy biztató már maga a tény is, hogy a kiadványban helyet kapott a mozifilm tervének híre.
"A filmkészítés nagyon hosszú folyamat" - mondta el Capps egy novemberi interjúban. Így egyelőre megtippelni is nehéz, mikor válhat valósággá a Merlin-mozifilm. Ám egyebek mellett a negyedik évad sikere is bizakodóvá tesz, hogy az idei esztendőben fogunk még hallani a nagy tervekről.

Címkék: mozifilm

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr113515331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása