Kevesebb Camelot?

 2012.02.27. 00:56

Még nem publikus a pontos dátum, de az biztos, hogy márciusban elkezdődik walesben a Merlin ötödik évadjának forgatása. Mint tudjuk, január óta teljes gőzzel zajlanak az előkészületek - az első blokk rendezője Justin Molotnikov, operatőre pedig Dale McCready lesz.
Az is biztos, hogy a produkció - akárcsak az elmúlt négy évben - visszatér a franciaországi Pierrefondsba, amelynek váránál Camelot külső jeleneteit szokták forgatni.

A legújabb hírek szerint azonban idén mindössze kétszer veszi birtokba a stáb a francia várat. A kastély idegenforgalmi irodájának tájékoztatása szerint a produkció júniusban (14-27.) és szeptemberben (6-14.) költözik át Pierrefondsba, a korábbi évek gyakorlatával szemben tehát április-májusban nem forgat Franciaországban a Merlin stábja.

Nem biztos azonban, hogy ebből az új évad cselekményére vonatkozóan messzemenő következtetéseket vonhatunk le, bár nem kizárt, hogy a történet idén kisebb részben fog játszódni Camelotban. Viszont tény, hogy a produkció évről évre egyre kevesebb időt tölt Franciaországban, mivel a Merlin walesi stúdiójában a várbelső számos díszletét megépítették már, többek közt a vár folyosóinak másolatát, így a stáb egyre kevésbé szorul rá a költséges külső forgatásra. Természetesen van néhány helszín, ami pótolhatatlan, mint például a hatalmas trónterem, a lakomák helyszínéül szolgáló csarnok, és semmivel nem lehet kiváltani a várudvar látképét sem. Ám ha csak néhány jelenet játszódik ezeken a helyszíneken, azokat ráérnek filmre venni a júniusi kiruccanás során.

Az egyetlen negatívum ebben, hogy tavasszal nem számíthatunk a forgatás idején a várat elözönlő rajongók fényképes beszámolóira. Ám talán a stáb majd kárpótol bennünket valamivel.

Címkék: helyszínek 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr104212354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása