Alvarr is visszatér?

 2012.03.28. 22:27

Kiegészítés: Sajnos a kétségeim igazolódtak. A Cultbox valóban egy facebookos álhírt kapott fel. Reméljük azért, hogy Alvarr felbukkan még valaha.

Múlt héten már volt egy nagy hírünk az ötödik évad szereposztásáról, valamint egy visszatérő karakterről, akinek a nevét még spoilerként kezelem, de nem hiszem, hogy öt hónapig ki fogok tartani emellett... Úgy tűnik, erre a hétre is jut egy izgalmas szereposztó hír, a cultfix.co.uk információi szerint ugyanis Joseph Mawle (Trónok harca) három év elteltével újra felbukkan a Merlinben a lázadó vezér, Alvarr szerepében.

A hír, amennyiben igaz, igazán örömteli. Alvarr nagy kedvencem, annak ellenére, hogy eddig csak egyetlen epizódban láthattuk. Sőt, tavaly maga Bradley James (Artúr) is azt nyilatkozta, hogy szívesen látná újra a sorozatban a karizmatikus lázadót, akit Camelot összes ellensége közül a legveszélyesebbnek tart.

"Igen! Izgalmas, tudom! Amikor legutóbb szerepeltem, a karakterem felszívódott, és kíváncsi voltam, viszontlátjuk-e még, és most itt vagyunk! Csak az évad első két epizódja, de így is nagyon izgatott vagyok!" - idézi a portál a színész szavait.

Bevallom, egyelőre óvatosan örülök, az idézet ellenére is van bennem némi kétkedés. Remélem, nem egy facebookos pletykát kapott fel a portál (mert keringett ilyen az elmúlt napokban). Jó lenne, ha a hírt más forrás is megerősítené, például a sorozat hivatalos közösségi csatornái.

Alvarr előzőleg a második évad 11. részében szerepelt (az évad egyik legjobb epizódja - rendező: Alice Troughton). Mint emlékezhettek, ő csempészte be Mordredet Camelotba, hogy aztán Morgana segítségét kérje Neahtid mágikus hatalmú kirstályának megszerzéséhez. Alvarr meg is kaparintotta a kristályt, később azonban Artúr a katonáival fogságba ejtette. Ám Uther hiába ítélte halálra esküdt ellenségét, Morgana titokban segített neki megszökni Camelot börtönéből. Alvarr figurája azért is érdekes, mert az egyetlen karakter, aki iránt Morgana láthatóan gyengéd érzelmeket táplált az elmúlt négy évad során.

Címkék: színészek 5. évad vendégszereplők

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr854346814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.03.28. 22:51:27

Mordred+Alvarr+Morgana... kezdem félteni Merlinünket... ettől független azért igen jó lenne :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.03.28. 23:40:49

@Caretha:
nos, már csak ezért is visszakaphatná Merlin Freyát <3 :)
nehogymár a "sötét oldalon" többen legyenek:D:D:P
(Lancelotban egyre kevésbé reménykedem...:( )

Spawn85 2012.03.29. 01:36:57

Nem tudom miért, nekem úgy rémlett, hogy ez az ürge kinyiffant. (Mármint a karakter, nem a színész természetesen. :) )

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.03.29. 01:47:18

@Spawn85: Morgana gondoskodott róla, hogy megszökjön a kivégzés előtti éjjelen.

Az egyik legjobb jelenet, amikor Uther a tanácsteremben elmondja, hogy aki segítette a szökést, Camelot árulója, és ha kiderül a bűne, a napot is megbánja, mikor a világra jött. Közben le sem veszi a szemét Morganáról. Mint aki pontosan tud mindent, de mégsem akarja tudni... Rengeteg minden van abban a jelenetben.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.03.29. 07:24:38

@NapShe: hát igen, most már két gonosz is visszatér (ha minden igaz), jöhetne jó is.. Én még Lancelotban is bízom :P

Chaya · http://mywebgate.yolasite.com 2012.03.29. 09:01:36

Én is örülök, hogy ALvarr újra szerepel majd és hát kíváncsi leszek a csaknem felnőtt Mordredre is. Elég hátborzongatóan néz az őt játszó színész a képen, amit korábban közzétettél.

Nem tartom valószínűnek, hogy Lancelot vagy Freya élő emberként visszatérjenek. Eddig legalábbis nem történt még olyan a sorozatban, hogy egy halott feléledt volna, bár szellemként, jelenésként vagy élőhalott zombiként (szegény Lance!) még esetleg láthatjuk őket.;)

Ha jól emlékszem, Gaius egyszer azt mondja Merlinnek, hogy nincs olyan varázslat, ami a halottakat fel tudná éleszteni és ő biztosan jól tudja, nem?

At is igaz, hogy egy fantasy-ben bármi megeshet.:D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.03.29. 12:19:49

@Chaya:
én úgy gondolok már Freya visszatérésére, mint ahogy a 3.évadban tért vissza. nyilván már nem élő emberként (hacsak nem Merlin álmában <3 :)

van egy olyan sanda gyanúm új-Mordreddel kapcsolatosan, hogy az udvarnál fog jelentkezni lovagként, és senki nem fogja felismerni, így lesz majd ő Morgana "beépített embere".
Ti mit gondoltok erről??

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.03.29. 15:52:26

@NapShe: nekem a régi Mordred személyiségéből az jött le (meg hát Alvarr is ilyen), hogy ha már egyszer közel kerül a bosszúhoz, akkor azt nem is fogja tovább halogatni... Bár persze akkor még gyerek volt, de... Biztos érdekes lenne mondjuk.. :)

Mellesleg... Mordred végül is druida, nem? És a vízbe fulladós kisgyerekes részben Arthur megfogadta, hogy nem üldözi tovább a druidákat Camelotban. Ezek szerint tehát Mordred minden különösebb ok nélkül visszatérhet, nem szól ellene törvény, elvileg nem is kell ügyeskednie...

Spawn85 2012.03.29. 19:35:09

@Chaya: "Eddig legalábbis nem történt még olyan a sorozatban, hogy egy halott feléledt volna, bár szellemként, jelenésként vagy élőhalott zombiként (szegény Lance!) még esetleg láthatjuk őket.;)"

Vagy vámpírként, az most úgyis menő. :)

@NapShe: "és senki nem fogja felismerni, így lesz majd ő Morgana "beépített embere".

Szerintem kicsit unalmas lenne, ha megint lenne egy "tégla" Camelot-ban. (Én a "24"-ben is mindig untam, hogy minden évadban volt egy áruló a terrorelhárító ügynökségnél. :) )
Szóval valami újat találhatnának már ki.

De egyébként ahogy Chaya írta, minden megeshet a fantasy-ben. Szóval bármilyen szereplő visszatérhet emberként, zombiként, vámpírként, farkasemberként vagy csak szimplán úgy, hogy más színész játssza.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.03.29. 23:20:59

@NapShe: Nekem is hasonló gondolataim támadtak. Mordredet tulajdonképpen Merlinen kívül senki nem tekinti ellenségnek Camelotban. Merlint viszont zsarolni tudja, hiszen ismeri minden titkát. Érdekes helyzet lenne.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.03.30. 20:29:07

@Chaya: Mondtam én, hogy a Facebooknak semmit nem szabad elhinni. Úgy látszik, a Cultbox ezt még nem tudja. :P

Tényleg kár.
süti beállítások módosítása