Az Empire magazin szervezésében Big Screen címmel nagy filmes, illetve tévés seregszemlét tartanak ezen a hétvégén a londoni O2 arénában. Tegnap, a rendezvény első napján a tévésorozatoknak jutott a főszerep, külön panelt kapott a Sherlock és a Merlin, ám utóbbi volt az igazi nagy durranás.
Ezt nem én mondom, hanem a Geek Syndicate tudósítója. ;)

"Részt vettem a Sherlock és a Merlin panelen is. Úgy éreztem, a kettő közül egyértelműen a Merlin panel volt a nyerő, annak ellenére, hogy a két panel között huszonöt percet kellett várni a beígért tízzel szemben. Sokkal nagyobb durranásban volt része annak, aki a Merlin miatt jött. Nem csak a 4. évad trailerét és a nyitóepizód egyik jelenetét láthattuk, hanem a panel része volt egy érdekes kérdezz-felelek is, amelyen részt vett a sorozat két létrehozója, Julian Jones és Johnny Capps, valamint Bradley James személyében maga Artúr herceg is. A kérdezz-felelek meglehetősen kötetlen volt, és a résztvevők szívesen fogadták a közönség kérdéseit."

Elhangzott például, hogy Bradley egyik kedvenc karaktere Alvarr, a lázadó a második évadból. Őt tartja a legveszélyesebbnek Camelot ellenségei közül, és reméli, hogy a készítők valamilyen módon visszahozzák a figuráját. Bízom benne, hogy az óhaja nyitott fülekre talál, mert Alvarr nekem is nagy kedvencem, bár Joseph Mawle jelenleg a Trónok harcában játszik.


Artúr és Alvarr a második évadban

A folytatással kapcsolatban elhangzottak nagy része persze nem újdonság már számunkra: Komorabb hangulatú lesz az új évad. Sokat szerepelnek a lovagok. Uther megtört ember, alkalmatlan a vezetésre, ami hatalmi vákuumot eredményez Camelotban. Artúrnak döntenie kell, hogy tovább várja az apja felépülését, vagy magához ragadja a hatalmat. Illetve elhangzott most is, hogy Emilia Fox eredetileg csak egy epizódban játszotta volna Morgause-t, de annyira jó volt és annyira jó párost alkottak Morganával, hogy állandó szereplő lett belőle.

A legnagyobb spoilert csak twitter csatornáján osztotta meg a Geek Syndicate: az alkotók utaltak rá, hogy az Excalibur sem marad ki az új évadból.

Az egyéb twitteres beszámolók alapján elmondható, hogy jó hangulatban telt a panel, Bradley James a humorával megnyerte a közönséget, és a trailer láttán olyanok is kedvet kaptak a sorozathoz, akik eddig nem követték.

A Geek Syndicate tudósítója az esemény után megkereste Julian Jones írót, akivel reményeik szerint interjút készítenek valamelyik elkövetkezendő podcast adásukban. Várjuk. 

Kiegészítés: Íme néhány fotó Bradley James-rajongók és a női szemek számára.

Címkék: események 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr353150804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2011.08.13. 15:01:08

Gondolom a "Sherlock"-ot azért nem vitték túlzásba, mert a 2. Évadja annak csak 2012-ben jön. Ráadásul most le is állították a forgatást a londoni zavargások miatt.
Én azért várom azt is. :) (Noha számomra az is rossz hír, hogy bár a rajongók szerették volna, végül nem Michelle Ryan fogja játszani Irene Adler karakterét az évadban.)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.08.13. 16:57:15

Azt mondják, a Sherlock-panelen csak az első évadból vetítettek részleteket, Moffat nem volt ott, csak Mark Gatiss, és a közönség nem kérdezhetett. Ez elég sótlannak hangzik...
Viszont nekem be kéne már pótolnom az első évadot.

Spawn85 2011.08.13. 17:36:15

A Sherlock 1. Évadja nagyon jó. :) (Bár eddig csak két részt láttam a háromból.)

Amúgy gondolom azért csak az 1. Évadból vetítettek jeleneteket a panelen, mert a 2. Évadot jelenleg is forgatják, és nem tudom most hol tarthatnak. Bár Moffat (vagy Gatiss, nem tudom már), múltkor azt írta Twitter-en, hogy már a vége felé haladnak.

Moffat meg lehet azért nem ment el a panelra, mert kicsit berágott, mert néhány rajongó eléggé csalódott volt, hogy csak 2012-ben jön az új évad, és elég csúnya dolgokat írtak neki.

No, meg ahhoz sem tudom, hogy mit szóltak a rajongók, hogy végül Lara Pulver lett Irene Adler, mert a többség vagy Michelle Ryan-t vagy Katie McGrath-t vagy Ruth Wilson-t szerette volna. A "Jekyll" rajongók egy része még Gina Bellman-t is felvetette, de mivel ő állandó szereplő egy amerikai sorozatban, így eleve esélytelen volt. (Mondjuk Michelle meg filmet forgat éppen -ráadásul 2009. óta nem is sorozatozott-, Katie meg a Merlin 4. Évadot...)

Na, de igazából mindegy. Lara Pulver is remek színésznő, szóval biztos jól megoldja majd a feladatát.

Egyébként nem csodálom, hogy nem engedték meg, hogy a közönség kérdezzen. Tuti a fele kérdés az lett volna, hogy miért kell 2012-ig várni az új évaddal. :)
süti beállítások módosítása