Filmtrilógiát terveznek a Merlin alkotói

A 6. évadról még tárgyalnak a BBC-vel

 2012.07.16. 02:06

Ahogy az várható volt, fontos és izgalmas hírek érkeztek vasárnap San Diegóból, ahol a Merlin csapata ismét meghódíthatta a nemzetközi Comic-Con találozó közönségét. A legfontosabb információk, a sorozat jövőjére vonatkozó hírek azonban nem az egyórás Merlin-előadáson, hanem az azt megelőző sajtóbeszélgetésen hangzottak el.

aldottakszigete.jpg

"A 2012-es Comic-Con egyik nagy híre, hogy a BBC és a Syfy Merlin című sorozata mozifilm-trilógiát kaphat, amely az ötödik évadába lépő tévésorozaton alapszik" - írta meg elsőként az assignmentx.com. Az újságíróknak Johnny Capps, a Merlin egyik producere úgy nyilatkozott, hogy még folynak a tárgyalások a BBC-vel a sorozat hatodik évadáról, de ezzel egy időben mozifilmekről is. "Remélhetőleg egy trilógiát készíthetünk, három filmet" - mondta el Capps, hozzátéve, hogy az ötödik évad elkészülte után kívánnak a filmekre koncentrálni. Érdekesség, hogy Capps szerint még nem dőlt el az a kérdés, hogy a moziváltozat a sorozat folytatása lenne-e, vagy visszaugranak az időben, és az elejéről újrakezdik a történetet, olyan "részekkel", amelyeket a tévéképernyőn nem láthattunk.

Utóbbi felvetést többféleképp is tudom értelmezni. Egyik értelmezésemben ez az "újrakezdés" a sorozat történetének lenullázását jelentené, azaz teljes figyelmen kívül hagyását. Ugyanakkor a producer szavaiból kiolvasható egy olyan gondolat is, hogy a mozifilmek nem feltétlenül az ötödik vagy hatodik évad után, hanem a tévés évadokkal egy időben, vagy akár a köztük eltelt években játszódhatnának, nem felülírva, hanem kiegészítve az eddig látottakat.

Ahogy arról akkor beszámoltam, a Merlin-mozifilmek ötletét elsőként tavaly szeptemberben, a negydik évad nyitóepizódjának a Brit Filmintézetben tartott elővetítésén említették a producerek. Capps akkor azt mondta, a sorozat fejlődésének következő logikus lépcsőfoka egy mozifilm lenne. A filmes tervekről később a hivatalos Merlin-magazin is említést tett.

Címkék: mozifilm 6. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr334659012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2012.07.16. 10:11:32

Szerintem vagy 6. Évad vagy mozifilm. A kettő együtt nehezen fog menni. Bár, még akár az is lehet.

Mozifilmnél a sorozat történetének kiegészítésének nem sok értelme lenne, meg is mondom, hogy miért.
Nagyon sok olyan moziba járó filmrajongó van, aki tévésorozatokat egyáltalán nem néz. Ergo egy Merlin mozifilmnek olyannak kell lennie elvileg, hogy azok számára is érthető és szórakoztató legyen, aki egyetlen részt sem látott a sorozatból.
Így én egy esetleges mozifilmnél a sorozat történetének figyelmen kívül hagyását, kvázi "reboot"-ot nem tartanám rossz ötletet. De...ugyanakkor ez meg a sorozat rajongóinál csapná ki lehet a biztosítékot.
Úgyhogy észnél kell lenni.

Azt már meséltem, hogy a második Csillagkapu mozifilm ötlete éppen ezen bukott meg többször, mert nem tudtak olyan történetet kitalálni, ami a sorozat rajongóit is kielégíti plusz azokat is, akik a sorozatból egy részt sem láttak, csak a '94-es Csillagkapu mozifilmet.

Spawn85 2012.07.16. 10:12:11

Eleve trilógiában gondolkodni meg eleve rizikós, mert ha mondjuk már az első film bukta lenne anyagilag, akkor nem biztos, hogy lenne második...

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.07.16. 12:01:47

@Spawn85: Nekem is egyből ez ugrott be, hogy filmet is meg évadot is csinálni egyszerre, az húzós. Már hogy a készítők ugyanazok.. Viszont én el tudnék képzelni egy olyan filmet, ami mondjuk az évadok közt eltelt időt öleli fel. Például, most három év telik el a 4. és 5. évad cselekménye között, azért az elég nagy idő. És igen, talán kicsit in medias res kezdés lenne, hogy Arthur már király és van egy királynője, ugyanakkor.. Ügyesen-okosan szerintem meg lehetne oldalni, hogy új történetet meséljen el, ne legyen feltétele a sorozat, ellenben a sorozat rajongóinak is jó lesz, hisz újabb storykat tudnak meg a kedvenceikről. Ehhez viszont az kell, hogy a színészgárda maradjon.

Ugyanakkor régen volt egy olyan feltevés is, hogy teljesen más időben, más színészekkel csinálják meg, nem? Akkor jól érzem, hogy ez az ötlet elvetődött..? (annyira nem bánom :))

Merry 2012.07.16. 19:30:57

Hurrá! Másrészt már kibeszéltétek a lehetséges buktatókat, de szerintem vannak olyan okosok a készítők hogy ne változtassanak a szereplőgárdán,mert szerintem mondjuk a Merlin fanok beözönlenek a moziba hogy ott is lássák a kedvenceiket, de ha magamból indulok ki nem néznék meg egy filmet se, pláne nem hármat ha kapcsolódna ugyan a sorozathoz, de új arcokkal. Viszont gondolom senki se szeretné ha beskatulyáznák. Meg 3 filmet időben is elkészíteni úgy hogy ne legyen nyúzott, nyújtott a sztori az húzós. Asszem csak a Gyűrűk urának sikerült eddig, meg talán az Indiana Jones-nak ( Star Wars-t nem láttam) a többiben a folytatás olyan nyögve nyelős volt.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.07.16. 21:16:59

@Spawn85: Egyetértek, a mozifilmeknek mindenképp a saját lábukon kellene megállni. Ezt úgy megoldani, hogy azzal a sorozatot se tegyék zárójelbe, nem kis mutatvány lenne.

Gondolom, a dilemmát főleg az okozza, hogy a sorozatban ellőttek már olyan nagy pillanatokat, amik a vásznon jól mutatnának.

Új évadot és mozifilmet nyilvánvalóan nem lehet egyszerre forgatni, de mivel a filmkészítés hosszadalmas folyamat, a forgatókönyvet okosan megírni - például a fent említett szempontok miatt - nem hetekben mérhető munka, ezért szerintem a 6. évad beférne jövő évre.

@Caretha: Szerintem semmi értelme nem lenne új színészeket behozni, hacsak nem mozisztárokkal akarják eladni a filmeket.
A sorozat szereplői a sorozattal együtt válnak egyre ismertebbé és népszerűbbé, és - nem utolsó sorban - kifejezetten tehetségesek. Szerintem sokkal többet vesztenének a cserével, mint amennyit nyernének vele.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.07.16. 21:29:38

@Balinor: szerintem is. Ezért mondtam, hogy remélhetőleg sztornózták ezt az ötletet. Még ha érdekes is lenne egy idősebb kori verzió, inkább maradjon ez a szereplőgárda :)
süti beállítások módosítása