Hétfőtől forog a finálé

Négy epizód van hátra az 5. évadból

 2012.08.19. 23:31

Egy hét szünet a Merlin stábjának is jár, ám a mai nappal ez véget is ért. A mögöttünk álló hétre leállt a produkció, hogy az ötödik évad stábjának minden tagja feltöltődhessen az utolsó két forgatási blokkra.

Persze, mindenkinek más jelenti a feltöltődést. Eoin Macken (Sir Gwaine) például Cold címmel egy saját rendezésű filmet forgatott az elmúlt napokban, amelybe szereplőnek meghívta lovagtársát, Tom Hoppert (Sir Percival) is. Rupert Young (Sir Leon) ezzel szemben a medence partján élvezte a szabad napokat.

Hétfőtől azonban ismét a Merlin ötödik évadának kamerái forognak. Ma délután Alex Vlahoshoz (Mordred) hasonlóan vélhetően az összes főszereplő visszautazott Cardiffba, hogy megtartsák a következő blokk, vagyis a finálé olvasópróbáját, holnap pedig el is kezdik forgatni az évad utolsó részeit.

Ám ez még nem jelenti, hogy hamarosan végeznének az ötödik évad felvételeivel, a forgatási menetrend ugyanis csalóka. Mivel a finálé látványosságainak elkészítése hosszabb utómunkát igényel, az utolsó két részt minden évben előbb veszik fel, mint az azt megelőző két epizódot. A negyedik forgatási blokkban tehát a 12. és 13. rész munkálata veszi kezdetét, de az ötödik blokk, a 10. és 11. epizód forgatása még hátra van októberig, úgyhogy két sűrű hónap vár az alkotókra.

Címkék: forgatás 5. évad eoin macken tom hopper

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr94720864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.08.20. 00:08:54

azért remélem, hogy ebből a közös produkcióból lesz is valami:$ (nem úgy mint ebből, ni:
www.youtube.com/watch?v=n_rsFrC5sS4&feature=related )
szóval hajrá Eoin & Tom! :)

és hajrá 5.évad (tovább)forgatása! :))

kis megjegyzés: Rupert nevének a végéről kimaradt a "t" :$

kérés/kérdés: időgépedet beizzítanád, hogy minél hamarabb jussunk el szept.29-ig?*.* :D

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.08.20. 01:45:47

@NapShe: Köszi, javítottam.

Időgépek nem léteznek. :D És különben is, lemaradnánk a következő Pierrefonds-i forgatás híreiről... ;)

Zoe86 2012.08.20. 09:59:40

Balinor!

Szerinted..
akkor
lesz 6 .évad vagy nem lesz..?? Ez itt a kérdés :)

Mostanra már tudják.
BIZTOS. Ha a végjátékot forgatják, nem?

MI mikor tudjuk meg?

Colin is valami olyasmit nyilatkozott a SDCC-n hogy, ha lesz folytatás akkor pár leforgatott dolgot, majd sutba dobnak.. és újraforgatnak a helyzetnek megfelelően :)

Vagy rosszul emlékszem?

Köszi a választ.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.08.20. 10:44:08

Szerintem nem biztos, hogy tudják, a tavalyi év különleges volt, hogy már forgatás közben kiderült a folytatás, előző években mindig csak utána tudták meg, mehetnek-e tovább.. Nem? :S

Mikor is mennek vissza franciákhoz Camelotba?

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.08.20. 11:52:27

@Zoe86: Az első három évadot is úgy forgatták, hogy nem tudták, lesz-e folytatás. A legtöbb sorozat esetében így van.
Szóval nem törvényszerű, hogy most már tudják a választ.
Annyiból kényelmes helyzetben vannak, hogy a betervezett filmekben akkor is le tudnák zárni a történetet, ha a tévéképernyőn erre nem lenne lehetőségük.

Találgatni azért nehéz, mert a Merlin esetében nem a nézettségi adatokon fog múlni a folytatás. A nézőszámok jók, és jobbak, mint bármikor.
Egyéb tényezők fognak dönteni. Szerintem a két legfontosabb, hogy mik a BBC tervei 2013-ra, illetve hogy van-e kedvük, fantáziájuk az alkotóknak a folytatáshoz. De mivel nem látok a színfalak mögé, ezért a tippem annyit ér, mint bárki másé. :) Én remélem, hogy lesz 6. évad.

"Colin is valami olyasmit nyilatkozott a SDCC-n hogy, ha lesz folytatás akkor pár leforgatott dolgot majd sutba dobnak.. és újraforgatnak a helyzetnek megfelelően"

Nem tudom, mondott-e ilyet. Én biztos nem olvastam.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.08.20. 12:12:38

@Balinor: Ahhoz van némi támpontunk, hogy a BBC terveiről találgassunk. Ugye a kérdés az, hogy van-e valami, amit a Merlin helyére akarna/tudna rakni 2013 őszén a csatorna.

Tudjuk, hogy előkészületben van egy másik családi sorozat, ami A három testőr történetét dolgozná fel hasonló stílusban. Ez azonban csak 2014-ben érkezik, tehát kiesik a képből.

Évek óta szó van arról is, hogy a Doctor Who átkerülne őszre (bár nem a BBC, hanem a sorozat producere, Steven Moffat hangoztatta egy időben). Ez idén sem valósul meg, hiszen az évad java átcsúszik jövő tavaszra. Ezután pedig nem valószínű, hogy ősszel máris jönne a következő.
Különösen azután nem, hogy az elmúlt években kiderült, a Doctor Who stábja az évenkénti egy évad ütemet sem tudja tartani. Szóval hogy fél év alatt összedobnának egy újabb évadot, az erősen kétséges. Ráadásul Moffat januárban a Sherlock következő évadán kezd dolgozni, úgyhogy év elején nem is lesz ideje a Doctor Whoval foglalkozni.

Mindezek alapján nekem úgy tűnik, hogy a BBC-nek jól jönne a 6. évad.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.08.20. 12:39:26

@Balinor: jogos..:)
pontosan mikor is mennek legközelebb Camelotba?:)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.08.20. 12:41:25

@NapShe: oké fentebb a válasz.. legközelebb először végigolvasok mindent és utána kérdezek :))

siu 2012.08.20. 16:59:45

Olyan fura érzésem van ezzel az egésszel kapcsolatban.
Jó lenne egy jó ütős és kerek 5. évad valamiféle "normális" véggel ugy ahogy tervezték annak idején,ezekkel a szereplőkkel,Albion létrejöttével Félek hogy azért nem mindenki lesz benne már a folytatásban ha egyszer uj szerződések kellenek meg minden. És akkor ez az 5 év kerek lenne. Az hogy utána folytatják mindenki Örömére, de már nem az ifju Merlin kalandjait hiszen közben
felnőtt az SZUPER lenne. Nem tudom..félek ettől a húzzuk-halasztjuktól

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.08.20. 18:10:56

@siu: Én úgy vagyok vele, hogy amíg szeretjük a karaktereket és érdekes kalandokat tudnak kitalálni számukra, addig nem félek a folytatástól.

Merry 2012.08.21. 14:07:53

@siu: Hasonló érzéseim vannak a szerződés megújítással kapcsolatban. Én úgy vagyok vele hogy kb. 5 évad az amit nézni tudok egy sorozatból, érdeklődéssel. Kivéve mondjuk a Dallast de akkor még kicsi voltam. Lehet hogy a Merlin esetében is el tudna laposodni a történet, bár itt lazábban jöhet-mehetnének a szereplők az alapsztori bő keretet ad rá. De ha már a készülő évaddal Camelot aranykorába lépünk és kezdődik a bukás, akkor nem lehet olyan sokáig húzni.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.08.22. 01:01:58

@Merry: Egyelőre nem tudjuk, meddig vezet el az 5. évad. Ahogy a BBC mondja a trailerben, még csak most kezdődik a legenda. :)
süti beállítások módosítása