Elindult a Merlin-játék!

 2012.10.25. 23:33

fbgame_fejlec_new.jpg

Mutasd meg, hogy hős vagy, bizonyítsd a bajtársiasságodat, éld át a kalandot!

Most vált igazán aktuálissá a Merlin-játék szlogenje, hiszen tegnap mindenki számára megnyílt a játék béta változat. Ma este én is kipróbáltam, összehaverkodtam Merlinnel, megígértem neki, hogy megőrzöm a titkát, bemutatott Artúrnak, de találkoztam Gwennel és Gaiusszal is. Szereztem csinos páncélt és kardot, és épp Merlin oldalán aprítom a pókokat, akik ellepték a Sötét Erdőben található békés kis falut. Merlin szerint még a varázsláshoz is van némi tehetségem... :)

fbgame_screenshot4.jpg

Szóval Albion varázslatos földje mostantól bárki előtt nyitva áll. A játékról bővebben olvashattok itt, és ha kedvet kaptok, gyertek kalandozni ti is!

apps.facebook.com/merlingame

Az indulással egy időben megújult a játék honlapja, ahol az egyéb tartalmak (screenshotok és letölthető háttérképek) mellett a fejlesztést vezető Jele Imre alábbi köszöntője olvasható:

"Majdnem egy éve annak a napnak, amikor csatlakoztunk a Merlin tévésorozat fantasztikus filmeseinek csapatához, hogy elkészítsünk egy játékot. A mi utunk sem volt más, mint amikor Merlin érkezett meg Camelotba a legelső epizódban. Őszinte csodálattal és tisztelettel érkeztünk az új otthonunkba, ugyanakkor erős meggyőződéssel az erősségeinket illetően. Camelot lovagjai tudják, hogyan kell fantasztikus tévésorozatot készíteni, mi viszont ismerjük a mágiát, tudjuk, hogyan kell játékot csinálni.

Ez az év gyorsan telt. Emlékszem az első napokra; a csapat magasröptű vitáira a Merlin sorozat alapértékeiről (és a kevésbé magasröptű szócsatákra arról, hogy vajon Artúr vagy Merlin nyerne-e egy harcban). Reméltük, hogy olyan játékot alkotunk, amely tiszteletben tartja a forrás anyagot, de érdemben ki is egészíti azt. Emlékszem az első játszható változat körüli izgalmakra az év elején, amely inkább volt drótváz, mint játék, de már megmutatta, hogyan fog mozogni a karakterünk és hogyan harcol a gonosz teremtmények ellen. Aztán jött a hosszadalmas folyamat, hogy létrehozzuk a szükséges tartalmakat, a varázsigéktől a fegyverekig, a varázslatos helyszínektől a szörnyekig, a lovagokhoz méltó küldetésektől a párbeszédekig, amelyeknek fültanúi lehetünk. És persze jött az idegtépő és megható pillanat, amikor az első játékosok érkezését láthattuk a zárt béta rendszerünkben. Micsoda esztendő!

Elképesztő utazás volt, hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel. Ám játékkészítőként nagyobb jutalmat és motivációt el sem tudok képzelni a folytatódó munkánkhoz, mint hogy láthatjuk, hogy emberek játsszák és élvezik a játékunkat.

Isten hozott Camelotban! Isten hozott a Merlin játékban!"

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr704870494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoe86 2012.10.26. 09:47:32

ÉLJEN!!
FOR THE LOVE OF CAMELOT!

megyek gyorsan :)

Főleg hogy Colin is játszik :)
vagy csak poén volt ez, amit tegnap a rádióban mondott ??

What about you Colin, what are you up to today?"

CM:"Who knows, uh, I think I might go and play the Merlin Facebook game...*insert laughter*.. which is out today and I have to shamelessly plug it!"

jól értettem hogy ő is rákattan a játékra ??

WELL DONE MERLIN WELL DONE :)
oh vagyis Colin !

:) :)

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.10.26. 14:26:44

akkor most már hivatalosan is SIR BALINOR lettél?:) vagy még nem sikerült megmenteni Arthur hátsóját Morganatól?:P

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.10.26. 23:48:44

@Zoe86: "I have to shamelessly plug it" = gátlástalanul kell reklámoznom :D

Zoe86 2012.10.27. 23:06:02

@Balinor: köszi!! :) akkor nem játszik, csak reklámoz -KÁR!!
DE ki tudja?? Lehet hogy azért csak kipróbálja, ugye? :)
süti beállítások módosítása