Ahogy a negyedik évad dupla évadnyitójának, úgy a dupla évadzárónak az első részéből is rendezett elővetítést a BBC. A szerencsések múlt vasárnap láthatták a ma este képernyőre kerülő 12. részt, ám a vetítésnek ezúttal nem London és a Brit Filmintézet adott otthont, hanem stílusosan Wales legnagyobb vára, a XIII. században épült Caerphilly Castle, amely többször szolgált a sorozat forgatási helyszínéül is. Először a második évad Lancelot és Guinevere című epizódjában láthattuk a hadúr, Hengist erődjeként, de egy évvel később is birtokba vette a stáb, itt forgatták A főnix szeme több jelenetét, többek közt a Halászkirály várában játszódó részleteket. (Erről remek összeállítást találtok a merlinlocations.com-on.)

Múlt hétvégén középkori fesztivált tartottak a várban, amelynek egyik fénypontja volt a Merlin-finálé első részének bemutatója a BBC Wales szervezésében. A december 11-i vetítésre ez első 130 jelentkező válthatott jegyet a történelmi helyszín látogatói közül, további 20 "aranyjegyet" pedig előző nap rejtettek el a vár területén, amelyekkel egy-egy család biztosíthatta helyét a nézőtéren.
A nézőtéren, amelyet - lévén nem egy moziról van szó - padokból alakítottak ki. Ellenben az ódon falak között a produkcióban használt jelmezek fokozták a hangulatot, de megjelent a sorozat két lovagja is, a Sir Percivalt alakító Tom Hopper és a Sir Elyant játszó Adetomiwa Edun, akikkel a vetítés előtt beszélgethetett a közönség.

A résztvevőknek titoktartási nyilatkozatot kellett aláírniuk, nehogy idő előtt szerteröppenjenek a spoilerek, ám az SFX magazin annyit elárul: nagyon jó epizódra számíthatunk.

Címkék: események 4. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr853471185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2011.12.17. 22:18:50

Bezzeg ezt nem a BFI-ben tartották, pedig az nincs is olyan messze tőlem. (Kedden voltam ott a Mission: Impossible új részének díszbemutatóján.)
De azért Wales-be leugrani egy kicsit drága buli lett volna.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.12.18. 01:14:01

:)

Nemsokára itt az ötödik évad premierje - már alig néhány hónap -, majd akkor arra... ;)

Spawn85 2011.12.19. 15:45:31

Hát...ez igazából három dologtól függ. Az egyik, hogy még itt leszek-e, a másik, hogy dolgozom-e éppen. A harmadik pedig, hogy hol tartják majd. Mert ha megint gondolnak egyet, és Wales-ben lesz, akkor nem nyert.
süti beállítások módosítása