Képek a walesi forgatásról

Clearwell Caves és Puzzlewood

 2012.06.06. 00:01

Múlt héten írtam a két amerikai rajongóról, akik európai útjuk során be akarták járni a Merlin walesi forgatási helyszíneit, és közben olyan szerencséjük volt, hogy belebotlottak az ötödik évadon dolgozó stábba.

Bár a filmesek kérésére a szereplőket nem fényképezték le, a forgatás helyszíneiről azért készítettek néhány fotót - elvégre ez volt a kirándulásuk eredeti célja. A képek nem kifejezetten spoileresek, de néhány spoilert összegyűjtöttem a bejegyzés végére.

bts0530_clearwellcaves_forgatas.jpg

Először szerdán bukkantak rá a filmesekre Clearwell Caves barlangrendszerében, amely turisták számára szabadon látogatható. A járatokban először egy rövid akciójelenetnek lehettek szemtanúi, amelyben Gwaine (Eoin Macken) szerepelt, majd egy összetettebb jelenetet forgatott a stáb Artúrral (Bradley James), de a beszámolók szerint Sir Leon (Rupert Young) és Percival (Tom Hopper) is ott volt jelmezben.

bts0530_clearwellcaves_forgatas2.jpg

Szemtanúinkat leginkább az döbbentette meg, hogy a Merlin színészei nincsenek "szétsminkelve", és az életben is pontosan úgy néznek ki, mint a képernyőn. Úgy látszik, Amerikában nem ehhez vannak szokva.

Másnap Puzzlewood varázslatos hangulatú erdejében is sikerült elcsípniük a forgatást. Kis várakozás után egyszer csak megjelent Artúr, Merlin (Colin Morgan) és sorban a lovagok. Bradley, aki elöl érkezett, épp rovarirtóval fújta be magát, amiből önkéntelenül kapott a mögötte ballagó Colin is, aki "haver!" felkiáltással, köhögve-legyezve próbált szabadulni a felhőből. Ez a vicces kis életkép is olvasható az eredeti élménybeszámolóban.

bts0531_puzzlewood_forgatas.jpg

A forgatás egyébként rendkívül jó hangulatú. Rengeteg nevetést hallani. Colin a legkomolyabb, de néha ő is bekapcsolódik a hülyéskedésbe. A lovagok a fő mókamesterek. A hosszabb szünetekben bolond nótákat énekelnek. A rendező (valószínüleg Ashley Way) mindenkit becenéven szólít. Mordredet pedig (mármint az őt alakító Alex Vlahost) mindenki imádja.

bts0530_clearwellcaves_forgatas3.jpg

 

Végül az ígért spoilerek...

Az egyetlen igazi érdekesség, amit a két szerencsés utazónak sikerült leszűrnie a történésekből, hogy Mordred - akárcsak a legendákban - a lovagok egyike lesz.
Az egyik jelenetben például Artúr a hátán viszi felfelé egy dombra, miközben Percival és Merlin lohol a nyomában.
A barlangban forgatott jelenetben pedig Artúr öregasszonyokkal tárgyal Mordred életéről. Érdekesnek ígérkezik.

Címkék: spoiler 5. évad forgatási fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr704568055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.06.06. 00:22:25

mikor lesz már ősz? komolyan! ennyire még sosem vártam h vége legyen a nyárnak, mint tavaly & idén.. :SSS :)

Fanni95 2012.06.06. 08:24:26

egyetértek!! ez az évad annyi érdekességet tartogat, hogy jobban várom mint a 4. évadot! annyi minden változott: Gwen mint királynő, Mordred, Aithusa...ááá :))
köszi a spoiler és egyéb beszámolókat, megkönnyítik a várakozást ^^

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.06. 08:48:55

"Mordredet pedig mindenki imádja".. :D amúgy azon gondolkodtam, hogy igaz, hogy Mordred nagyon jóba lett Morganaval, hát Merlinnel meg kevésbé, mikor elváltak, de pl. Arthur is ellenszegült Uthernek miatta... Még a végén tényleg nem is lesz olyan gonosz, vagy legalábbis egy darabig nem..? Áh, úgyis.. :D Nagyon szorítok ezért az Alexanderért, hogy nagyon-nagyon jóóó Mordred legyen :)

ajna27 2012.06.06. 10:44:37

Jaaaj ezek de jók,durva, hogy mennyire ki vagyunk éhezve minden apróságra :) Irigy vagyok, én is szeretnék ott lenni, kár hogy az idén sem kaptak kamerát, egy videónaplóhoz:(
Azért én azokra a becenevekre is kíváncsi lennék :P Meglepő, mi ? :D:D

.Zápor. 2012.06.06. 15:43:11

Köszi a híreket! Két vizsga között ez kicsit feldobja a napomat:) Azért reménykedek benne, hogy Mordred nem Morgana beépített embere lesz, mint Agravaine.

siu 2012.06.06. 17:26:03

De jó volt olvasni egy kicsit Róluk :) Köszi szépen :))

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.06.06. 22:10:02

@ajna27: a becenevekre? meghalnék akár egyért is.. :D Eoin.. "Hajkirály".. :P :D

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.06.07. 00:26:30

@Caretha: Tom=Big Knight :P :) (MY BIG KNIGHT! <3 ) :)@.Zápor.: pedig sztem az lesz:$$$ csak már komplikáltabb a helyzet, Merlin tudja h milyen Mordred sztem... viszont Mordred meg tudja Merlin titkát..hm izgi évadnak nézünk elébe.. csak látnánk már *-*

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.06.07. 00:47:36

@NapShe: Ez a szituáció Mordreddel szerintem is izgalmas lehet. Merlin nincs hozzászokva, hogy az ellenségei ismerik a titkát.

Merry 2012.06.07. 19:46:35

Biztos én vagyok csak figyelmetlen de lehet hogy csak simán hülye de nem egészen értettem Mordred helyzetét. Arthur anno annak az öreg druidának adta akitől aztán elvette az Élet Kelyhét, szóval azok a barlanglakók, Mordred aztán kikerült a táborozó druidákhoz akiket lemészároltak, aztán Alvarr használta ki.Miért nem ment vissza a barlangba? Miért nem keresték a többiek?? De szerintem ő nem rossz. Még annyira se mint Morgana. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Remélem lesznek szerethető vonásai. Csatlakozom a bezsongva várakozókhoz. :) A turistákat irigylem :)

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.06.08. 02:02:41

@Merry: Mordred az ágról szakadt levél. Miután az élet elsodorta az övéitől, a "terrorista" Alvarr vette szárnyai alá. Így aztán már gyerekként részt vett az Uther ellen vívott háborúban. Valószínűleg Alvarr után nem is vágyott vissza a más nézeteket valló druidák közé.

Én a negatív vonásaira leszek kíváncsi. ;)

.Zápor. 2012.06.08. 13:56:11

Milyen csavar lenne, ha a végén nem a rossz, hanem a jó oldal mellé állna...:) Fantasyban minden megtörténhet.

ajna27 2012.06.08. 19:07:18

@.Zápor.: főleg ebben:) szerencsére :)mikor lesz már szeptember végeeeee??? :)

nori*_* 2012.06.10. 13:36:44

@NapShe: ugyan ez a véleményem örülök hogy nem csak én vagyok ilyen
süti beállítások módosítása