Tényleg lesz Merlin-mozifilm?

 2011.09.21. 22:40

Az angol sajtó érdeklődését is felkeltette a negyedik évad premier előtti vetítésén elejtett infó, miszerint moziváltozat készülhet a BBC fantasy sorozatából. Ebben a cikkben (kicsit forgatni kell a fejet...) egyenesen azt írják, hogy az idén zárult Harry Potter-sorozat lehetséges utódát keresi a filmipar. "A Merlin alkotója mozibemutató felé tekint" - ez már a C21 Media cikkének címe, amelyben a producerek egyike is megszólal. Alább olvashatjátok.
 

A BBC1 Merlin című fantasy drámájának fejlődésében egy mozifilm változat lenne a "logikus következő szint", mondta el a sorozat producere a C21-nek.
A Merlin-mozifilm lehetősége a jövő hónapban érkező negyedik évad első epizódjának vetítésén merült fel.
Julian Murphy, a sorozatot készítő Shine Television produkciós vezetője ezután arról nyilatkozott a C21-nek, hogy folynak megbeszélések, de részleteket nem akart elárulni.
Mint elmondta: "Tárgyalunk róla. Felmerült az ötlet, és zajlanak megbeszélések."

Murphy ugyanakkor hozzátette, hogy a sorozat filmes minősége miatt - amelyhez hozzátartozik, hogy 35mm-es filmre forgatnak, és alkalmazzák a greenscreen technikát - gördülékenyen át lehetne ültetni a produkciót a mozivászonra.
"Egy mozifilm csodálatos dolog lenne a sorozat számára" - mondta el. "Minden sorozat számára az lenne, de különösen egy ilyen produkció esetében, mert amit csinálunk, az megközelítésében már most is meglehetősen filmszerű. Szóval teljesen logikus, hogy ez legyen a következő szint."
A Merlin, amelyet több mint 180 országban vetítenek, idén ősszel tér vissza. Az ötödik évad is megkapta már a berendelést 2012 őszére.


Számomra változatlanul az a nagy kérdés, miben lehetne több vagy jobb egy mozifilm. Hiszen a Merlin ma már a tévéképernyőn is képes egy film léptékét megütni. Kezdettől ez volt az alkotók célja, de talán először a The Last Dragonlordban élhettük át, és a későbbiekben még egy lapáttal rá tudtak tenni. A csoda valóban az, hogy mindezt egy hollywoodi film költségvetésének apró töredékéből képesek összehozni az angolok. Persze, nincs az a pénz, amit ne lehetne egy fantasyre elkölteni.
Mindenesetre a fenti cikkből mintha úgy tűnne, hogy a producerek nem csak egymás között, hanem lehetséges partnerekkel is tárgyalnak. Talán annak is lehet jelentősége, hogy a Merlint gyártó Shine Groupot idén tavasszal 670 millió dollárért felvásárolta a világ legnagyobb média konszernje, a 20th Century Fox stúdiót is birtokló News Corporation. Úgyhogy a partnerkereséshez lennének ötleteim...

Amikor utoljára azt hallottuk, hogy a producerek tárgyalást folytatnak, az ötödik évad idő előtti berendelése volt a tét. Ez azóta megtörtént, úgyhogy én könnyen válok bizakodóvá.

Címkék: mozifilm feldolgozások

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr103244651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajna27 2011.09.21. 23:59:13

én kicsit tartok ettől a partneres felvásárlós dologtól, nehogy valami más irányba vigyék el a sorit, ha túl sokan beleszólhatnak majd a dolgokba.
Bár naggyonjó volna moziban látni Colinékat, pl egy 3.-4. évad közt eltelt 1 év történéseit:D

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2011.09.22. 01:40:14

Az anyavállalat legfeljebb anyagi kérdésekbe szólhatna bele, azt is csak nagyon áttételesen.
A sorozat irányvonalát a producerek határozzák meg, azok meg a régiek, úgyhogy nem kell tartani semmitől.

MerryW 2011.09.22. 10:49:49

Én ezt úgy tudnám elképzelni hogy lemegy az 5 évad addig hogy Arthur király lesz. Szerintem ha tovább húznák az nem tenne jót. És a történet végét a bukást mesélnék el egy 3 órás mozifilmen. Nagyon szeretem a Merlint de teljesen beleéltem magam az 5 évadba és szerintem ez így lenne a legjobb. A legtöbb sorozat akármilyen jól indult is a 6-7. évadra ellaposodik pl a dr. House, bár az angolok ugye mások.

Spawn85 2011.09.22. 11:10:50

Még mindig azt mondom, hogy jó ötlet. De csak akkor ha tolnak alá rendes költségvetést.

Viszont valahol necces is, hiszen a mozifilm történetét elméletben úgy kell majd megírni, hogy azok számára is érthető legyen, akik egy részt sem láttak a sorozatból. (Anno ezen a ponton bukott meg asszem a második Csillagkapu mozifilm ötlete is.)
Hiszen vannak olyan filmrajongók, akik moziba nagyon sűrűn járnak, és szinte mindenre kíváncsiak, TV-sorozatokat viszont egyáltalán nem néznek.

Chaya · http://mywebgate.yolasite.com 2011.09.23. 10:41:33

Érdekes ötletnek tartom. De szerintem nem elsősorban a a produkcióra szánt összeg nagysága a meghatározó (ezt már be is bizonyította a Merlin sorozat alkotógárdája!), hanem az ötlet, a tartalom és a kivitelezés. Ötlet alatt azt értem, hogy mi lenne az alaptémája a filmnek. Olyan történetet kellene kitalálni és olyan filmet kellene leforgatni, ami a rajongók számára is érdekes, de azok számára is élvezetes, akik meg csak nem is hallottak a sorozatról. És ez igen nagy kihívás szerintem.
süti beállítások módosítása