A Merlin címszereplőjével, Colin Morgannel közölt ma rövid interjút az ausztrál Adelaide Now. Íme a fordítás:

Merlin hogy megváltozott! Amikor a fantasy-kaland sorozat útjára indult 2008-ban, a Robin Hoodhoz hasonló gyerekmóka volt, akcióval és tűzokádó sárkányokkal.
Akárcsak a Harry Potter-filmek, a Merlin azóta egyre sötétebb tónusúvá vált. A főszereplők - Merlin (Colin Morgan), Artúr (Bradley James), Guinevere (Angel Coulby) és Morgana (Katie McGrath) - mind felnőnek.
Nem rég zöld utat kapott az ötödik évad is.

Gondoltad valaha is, hogy a sorozat ennyire sikeres lesz?

Nem hiszem, hogy bárki gondolta volna, hogy idáig juthat. Nem azt mondom, hogy nem hittünk a történetben, de öt évre előre nehéz gondolkodni, bármiről is legyen szó. A rajongótábor egyre csak nő világszerte.

Hogyan változott Merlin karaktere?

A történet mindig is Merlin felnőtté válásáról szólt. Hogyan válik azzá a hatalmas varázslóvá, akit a legendákból ismerünk? Mindegyikük közül Merlin a legelveszettebb. Ennek az az oka, hogy amit szeret (a varázslás), pontosan az, amit nem tehet meg (mivel törvénytelen) Camelotban.

Láttuk mostanáig, ahogy a naiv fiú, aki egy kissé túlságosan is bízott másokban, egyre bölcsebbé, erősebbé és hatalmasabbá lett. Látjuk, ahogy fiatal férfivá válik. Ugyanez történt Artúrral is, akiből most lett király.

Ez a legnagyobb előrelépés, de szerencsétlen módon történt. Artúr apjának halálát a mágia okozta, amit Merlin nagyon nem szeretett volna. Így most nagyobb a tét. Minden el is veszhet.

A sorozat középpontjában Merlin és Artúr kapcsolata áll. Hogy jöttök ki a színésztársaddal, Bradley Jamesszel?

Mindketten kezdők voltunk, amikor elindult a sorozat, úgyhogy együtt csöppentünk bele ebbe a kalandba. Kezdettől tudtuk, hogy Bradleyvel sok közös jelenetünk lesz. Remek köztünk a harmónia.

A sorozat hangvétele megváltozott, különösen a harmadik évadban, amikor Morgana (Katie McGrath) negatív szereplővé vált.

Úgy vélem, a sorozat akkor a legerősebb, amikor épp egy kicsit komorabb a hangvétel. A humoros elemek sosem fognak hiányozni belőle, de most komolyabb vizekre evezünk. Láthatjuk, hogy a szereplőink erős érzelmi helyzetekbe kerülnek, amelyek örökre megváltoztatják az életüket. Ezeket a történeteket nem szabad félvállról venni. Nem félünk elmenni ebbe az irányba.

Úgy tűnik, Morgana a mostani évadban még inkább gyűlöli Camelotot.

A Merlin nagy témáinak egyike, hogy a hatalmat jó célokra kell használni. Morgana a tökéletes példa rá, hogyan fordulhatnak teljesen rossz irányba a dolgok. Ez óriási fordulat Katie szerepében, amit tökéletesen alakít.

Címkék: interjú 4. évad colin morgan

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr543444166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása