Átmegyek totál geekbe, de cseppet sem bánom. Hiszen most a legizgalmasabb fantáziálni a Merlin folytatásáról, amikor lényegében még egyetlen konkrétumot sem tudunk. Az ötödik évad forgatása csak hetek múlva veszi kezdetét.
Következik most egy teljesen szubjektív tízes kívánságlista a folytatáshoz. Kíváncsian várom, év végére teljesül-e belőle valami.

Kérem vissza a Dochraidet!

Titokzatos és ijesztő. A kivájt szemű öregasszony, aki egy barlang mélyén lakik, és a régi vallás titkainak tudója, a negyedik évad legjobb mellékszereplője volt. Bűn lenne nem visszahozni a folytatásban. Még a hangja is hátborzongató!

Ijesztőbb szörnyeket!

A lovagok fejét elcsavaró Lamia szintén remek karakter volt. Ám egyszer csak átalakult szörnnyé, és onnét kezdve nem tudtam komolyan venni. Egy elfuserált marslakó a Doctor Whoból? Akkor már inkább az Avank az első évadból!

Kevesebb laaassíííítooott feeelvéééteeel

Tudom, hogy a Gyűrűk Ura tele volt lassított felvételekkel, de az ég szerelmére, pont ezt rühelltem benne! A korábbi évadokban is alkalmazták ezt a technikát a Merlin alkotói, viszonylag okosan és jó arányérzékkel, ám a negyedik évadban sikerült teljesen rákattanniuk. A nyitórészekben még pont helyén volt, a fináléban viszont egyértelműen sok. Nem akarok minden akciójelenetet lassítva nézni!

Lancelot és a tó úrnője

Tudom, aki egyszer már visszatért a halálból, majd újra meghalt, azt nem lehet szégyentelenül feltámasztani másodszor is. De Lancelot története nem érhet véget itt! Talán amikor már minden elveszni látszik, a tó úrnője visszahozza a túlvilágot megjárt nemes lovagot, hogy megmentse Albiont. Azt se bánom, ha csak a hatodik évadban...

Mordred

Rég nem láttuk már az ördögfiókát, pedig a jóslat szerint Morgana szövetségesévé kell válnia. Talán itt az ideje, és mivel a sorozat idővonala szerint öt éve vesztettük szem elől, azon sem lepődnék meg, ha időközben alaposan megváltozott. Ráadásul ő az egyetlen Camelot ellenségei közül, aki ismeri Emrys titkát.

A sorozat mitológiája

Igraine történetéről és Artúr születésének titkáról csak nagyon érintőlegesen hallottunk az utóbbi két évadban. Persze, volt bőven miről mesélni, de akkor is, ez a sorozat mitológiai háttere - Uther bűne, amire minden más visszavezethető. Jó lenne újra többet hallani róla az ötödik évadban.

Királyi ellenfelek

Artúrnak kevés férfi ellenfél jut, ám néhány rivális király azért akad a színen. A fináléban többször elhangzott Lot neve, aki azon túl, hogy a Pendragonok ellensége, levágott fejekkel dekorálja ki a várát. De ott van Odin is, Artúr régi ellensége, aki Uther haláláért is felel. Ideje, hogy végre szemtől szembe találkozzanak.

Lássunk csatát!

Bár a látványra és a léptékre egy szavunk sem lehet, és akcióban is bőven volt részünk, a negyedik évadból azért hiányzott egy igazán jó kis csata, mint amilyen Camelot ostroma volt a harmadik évad elején. Az ötödik évadban igazán elférne egy nagy összecsapás, és mindjárt megismerhetnénk az Excalibur igazi erejét is.

Maradjon a komor hangulat!

Akad-e, aki nem élvezte a negyedik évad nyitóepizódjának sötét tónusát? Én azt sem bántam volna, ha egy-két elgyötört lélek ezen a világon reked, csak hogy minél több megmaradjon a baljós hangulatból az évad hátralevő részére. Remélem, továbbra sem félnek majd ebbe az irányba menni a készítők. A sorozatnak jót tesz a komolyabb és komorabb hangvétel.

Kedvencek

Végül... Miközben a sorozat évről évre egyre jobb, négy évad után az írók és a rendezők közt is megvannak az egyértelmű kedvenceim. Szeretnék végre egy olyan évadot, amikor a kiváló Jeremy Webb és a szintén nagyszerű Alice Troughton is öt epizódot rendez. Hogy milyen leosztásban, azon még el tudnék morfondírozni... A maradék három részt pedig nyugodtan rábíznám Justin Molotnikovra, aki tavaly csatlakozott a Merlin stábjához, de rögtön az első rendezésével (The Secret Sharer) megnyert magának.
Ami pedig az írókat illeti, ahogy mindig, tavaly is Julian Jones és Howard Overman írta a legjobb részeket. Jones szinte biztosan megírja jövőre is a dupla évadnyitót és a finálét, Overman azonban az utóbbi években évadonként csak két forgatókönyvet jegyez (mivel saját sorozatán, a Misfitsen is kell dolgoznia). Fantasztikus lenne, ha idén nekik is jutna öt-öt epizód.

És mi lenne a ti kívánságotok? Támadjon fel Uther? Térjen vissza Morgause? Nimueh? :P Még több kaland a lovagokkal? Gyermekáldás Pendragonéknál? Bafta-díj Colin Morgannek? ;) Írjátok meg hozzászólásban!
Figyelem! A "Merlin fedje fel a titkát" kezdetű sóhajok nem számítanak! :D Izé, nem számítanak... újdonságnak. ;)

Címkék: 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr303591997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.01.20. 16:31:33

Freya és Lancelot visszatérése alap!!! <3 :) (és ha már Lancelot újra föld, izé, víz felett van, akkor összehozhatja a kis Galahadet is:D)

ha Uther feltámadna, akkor azért számítanék pár csatározásra Pendragonéknál=)

a gyerekáldás meg jól jönne... =) (ha kislány lenne, lehetne Arwen :D)

és természetesen TÖBB PERCIVAL JELENETET!!:)

(azt hiszem, "egyenlőre" ennyi:D)

freya_95 2012.01.20. 20:01:23

én legjobban egy kis Pendragon-bébinek örülnék ^^

Jess.Mesii 2012.01.20. 20:46:00

Hát én mindenképpen Lancelotot szeretném vissza, mivel ő a kedvenc karakterem.
Szeretném ha végre Mordred feltűnne a színen és láthatnánk egy jó kis csatát Emrys és Mordred között, és azért Morgana is megmutathatná az ereje javát. Szóval jó kis varázserős csatákat szeretnék. A lovagok és Arthur kapcsolatának is lehetne nagyobb hangsúlya...meg hiányzik a Merlin és Gwaine közti barátság. Szeretném Merlint újra Freyával látni, mert annyira megérdemli. Jaa és a kicsi Aithusa meg kijárna Morgánának egy fair küzdelem reményében.:D That's it!

Fanni95 2012.01.21. 20:09:23

azt hiszem nem igazán szeretném, hogy Uther feltámadjon. Viszon, Lancelotot annál inkább!:) még több lovaos jelenetben,nagyon s benne vagyok és a még több csatában is. Azokat a részeket imádtam.
Azt sem bánnám, ha a sárkányok(különösen Aithusa) több szerepet kapnának, és még több gonoszságot Morganatól!:) Kati-nek annyira jól áll. Mordred is jöhet, kíváncsi vagyok, hogy mi lenne akkor. hát egyenlőre ennyi:D

Spawn85 2012.01.24. 03:27:15

Affene most látom csak, hogy van ilyen topic.

Na mindegy, akkor ide is beírom, hogy én személy szerint egy jó kis varázslópárbajnak örülnék (Amolyan Merlin vs. Nimueh szerűnek villámmal, tűzlabdákkal stb.)

Ja, meg az is jó lenne, ha nem az lenne az évadzáró részben, hogy valaki megint elfoglalja Camelot-ot. Valami újdonság jó lenne.

A szokásos hozzák vissza Nimueh-t dolgot most nem írom, mert szerintem úgysem fogják. Ha mégis csak örülök neki. (Persze csak akkor, ha megint Michelle játssza.)

Amúgy remélem szerdán jön valaki a National Television Awards-ra a Merlin stábból, aztán nekik is előadom ezeket a gondolataimat. :D (Meg azt is, hogy én magam is színészetet tanulgatok éppen, hátha éppen kell ember az 5. Évadhoz. :) )

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.01.25. 02:04:32

Nekem az a tűzoszlop a kedvencem, amit Morgause varázsolt Fyrien kastélyában, amikor Artúrral került szembe. Valami hasonlót látnék szívesen.

Spawn85 2012.01.25. 02:33:30

Igazából mindegy, csak ne ez a "lökdösődés" legyen állandóan, hanem valami látványosabb. :)

Spawn85 2012.01.26. 01:12:45

Köszönöm, megvolt, nagyon jó volt. :)

A Merlin sajnos díj nélkül maradt.

Az átadón egyébként Bradley James és Nathaniel Parker jelen voltak, de ha jól láttam, akkor Colin Morgan is.
Ja, Richard Wilson meg díjat adott át, úgyhogy (értelemszerűen) ő is itt volt. :)
süti beállítások módosítása