"Akár még tíz év múlva is..."

Családfa és ötödik évados érdekességek a Sci Fi Now magazinban

 2012.03.30. 01:38

Március közepén, vagyis nagyjából az ötödik évad forgatásának megkezdésével egy időben jelent meg a Sci Fi Now magazin négy oldalnyi Merlin-összeállítása, amelyben egyrészt szerepel egy remek (hibátlan!) családfa a Pendragon és a De Bois ház tagjairól, másrészt megszólalnak a producerek, néhány korai információval szolgálva a folytatásról.

"Nem szabad elfelejteni, hogy ahogy a sorozat egyre közelebb kerül a legendához, könnyebben írunk olyan történeteket, amelyek a közönségünk idősebb felének kedvére valók, a gyerekek pedig együtt nőnek fel vele" - mondta el a magazinnak Julian Murphy, aki szerint ennek köszönhető, hogy a sorozat Nagy-Britanniában több mint egymillió új nézőre tett szert az első évad óta.

"Nagyon érdekel bennünket Merlin fejlődése, valamint Artúr mint a kerekasztal királya, a legendának ez a része" - árulta el a producer. "Camelot teljes kibontakozása felé tartunk, és ez számos további legendát és lehetőséget nyit meg előttünk."

Merlin karakteréről szólva Murphy elmondta: "A legutóbbi évad végén már láthattuk, kiváltképp mikor megölte Agravaine-t, hogy sokkal erősebb, öntudatosabb és hatalmasabb karakterré vált. Nagyon szeretnénk tovább vinni ezen az úton, ami veszélyeket és kísértéseket tartogat, úgyhogy ez komoly része lesz az ötödik évadnak."

Tudatosan játszunk a két harcoló sárkány ötletével

Morganával kapcsolatban elárulta: "Nem hiszem, hogy Morgana hatalma bármennyit is csökkenne. Minden korábbinál erősebb és eltökéltebb ellenséggé válik. A tét egyre nagyobb most, hogy Artúr a király és Albion jövője formálódik. Egyre több az, amiért Merlin harcolhat, és amit meg kell védenie, ezért ahogy idősebbé válik, a személyisége próba elé kerül, mivel a világában minden egyre komolyabb."

A nézőket zavarba ejtette az évad lezárása, amikor Aithusa megmentette Morgana életét. "Reméltük, hogy elhúzzuk vele a mézesmadzagot" - árulta el Murphy, "de hogy mi sül ki ebből, azt megtartjuk magunknak." A magazin megemlíti, hogy a rajongók találgatásai szerint Aithusa lehet az Artúr-mondakörből ismert fehér sárkány, a szászok jelképe, amelyet majd legyőz a Camelotot jelképező vörös sárkány.
"Tudatosan játszunk ezzel a legendával és a két harcoló sárkány ötletével" - árulta el a másik producer, Johnny Capps. "Nem mondom, hogy a legenda nem játszott itt szerepet, de a folytatásba beletesszük a magunk saját csavarát."

A magazin szerint a sárkányok mellett új lények is feltűnnek majd a következő évadban, valamint egy negatív szereplő, akivel korábban már találkoztunk. Nimueh és Mordred lehet esélyes - találgatott néhány hete a cikk szerzője.
"Mordred visszatérését sosem zárnám ki" - mondta el Murphy. "Ez lehetséges. Neki a történet végén feladata van."

A cikkből azt is megtudhatjuk, hogy a sorozat hagyományainak megfelelően az új évad kezdetére nagyot lépünk előre az időben. "Az összes szereplőnk helyzete megváltozik" - mondta el Capps. "Látni fogjuk, hogy Gwen immár Camelot királynéja, és a szerepe nagyon más, mint a korábbi évadokban. Amikor az ötödik évad kezdetét veszi, szerintem mindenki meg fog lepődni azon, hol találja az egyes szereplőket."

Több kötetnyi legendárium áll rendelkezésünkre

Gwen most már Artúr hitvese, ez azonban a producerek ígérete szerint nem szorítja háttérbe Merlin és Artúr brománcát. "Nem hiszem, hogy ez megváltoztatná a köztük lévő viszonyt, mivel Gwen és Merlin mindig közel állt egymáshoz, és mindig is megvolt köztük a kötelék" - monta el Murphy. "Azt remélem, hogy még nagyszerűbb dinamikát láthatunk; három szereplő gyakran felrázza és gazdagabbá teszi azt, és anélkül, hogy kifejezetten próbálnánk, szerintem az írók eleget fognak tenni ennek."

Merlin "nőügyeivel" kapcsolatban viszont az alkotók egyelőre nem ígérnek semmit. "Furcsa mód ő nem egy romantikus figura. A gondolatainkban sosem kötjük össze nőkkel, és azt hiszem, ehhez hűek maradunk, de nem is zárnánk ki, és vannak érdekes történetlek, amelyekben Merlint a kísértés megpróbálja letéríteni az útjáról."

Természetesen a magazin feltette a kérdést: Camelot királya mikor szerez tudomást Merlin titkáról? Ám erre az egy kérdésre a producerek továbbra sem adnak választ.
"Több kötetnyi legendárium áll rendelkezésünkre, akár még tíz év múlva is beszélgethetnénk erről." Attól azonban nem tartanak, hogy a sorozat azelőtt véget érne, hogy a titokra fény derül. "Hogy meddig tart a Merlin, csak attól függ, hogy a közönség továbbra is élvezi-e" - mondta el Murphy. "Ha még mindig élvezik a sorozatot, mi tovább csináljuk, de rendesen be fogjuk fejezni, ha egyszer véget ér."

A magazin beszkennelt lapjait megtaláljátok a Merlin Network oldalon.

Címkék: interjú 5. évad

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr434349269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnyDonnelly · www.sunny-donnelly.blog.hu 2012.03.30. 10:05:54

"A gondolatainkban sosem kötjük össze nőkkel,.." - ne is nőkkel, csak eggyel..léééégysziiii *-* :)

KÖSZI a fordítást, nagyon izgalmasnak ígérkezik, már alig várom az őszt *-*

ajna27 2012.03.30. 10:26:05

Nagyon jó cikk:) Kosz Balinor:) végre nem tök sötétben tapogatózunk:P ez a sárkányos dolog annyira nem jön be, mmint az a szászok-dolog, és ez a -sok idő telik el a negyedik évad óta-
is aggaszt kicsit, remélem azért akkora ugrás nem lesz:)
De tele van jó hírekkel is:) Csak már látnám:)
Kiváncsi vagyok, milyen mellékszereplők bukkannak majd fel az évadban, pl jöhetne a másik britt BSGs is: Jamie Bamber, Baltar után :P:D

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.03.30. 14:11:45

hmm.. nézem ezt a családfát, és azon gondolkozom, hogy Morgause tényleg Gorlois és Vivienne lánya? Csak az jutott eszembe, hogy amikor először tűnt fel Morgause, Uther azt mondja, "Morgananak nem szabad tudni, hogy van egy FÉLtestvére", és ezt Gaiusnak mondja, pedig akkor még Gaius nem tudja, hogy Morgana Uther lánya.. Szóval.. mi? vagy csak rosszul emlékszem valamire? :S már elég régen láttam azokat a részeket..

Valkea 2012.03.30. 15:41:08

Köszi a fordítást, nagyon érdekes volt :D Alig várom már az 5. évadot :)

Én is remélem, hogy nem lesz túl nagy időugrás. Akármennyire is jól áll Colinnak a bajusz-szakáll kombináció, Merlint nem tudnám vele elképzelni :)

"mindenki meg fog lepődni azon, hol találja az egyes szereplőket"
Lehetséges, hogy Merlint szolgából előléptetik? :D Mondjuk a királyi tanács tagjává? :D

"Furcsa mód ő nem egy romantikus figura"
Hát, Freya-val elég romantikus volt. 'Együtt megszökünk!' - igaz, Merlin? :D

"vannak érdekes történetek, amelyekben Merlint a kísértés megpróbálja letéríteni az útjáról"
A kísértés csak nem női alakban jelenik meg? :D Jaj de kíváncsi vagyok!!! >.<

Merry 2012.03.30. 16:42:20

Ez a sárkányos rész még nekem is ködös szóval ügyesen elhúzták a mézesmadzagot rendesen.
Igen! Jó ötlet! Jamie Bamber- t a Merlinbe!! Alig várom az őszt! :)

Lifan 2012.03.30. 21:04:13

A sárkányos dologgal kapcsolatban szerintem nincs min gondolkozni, hiszen Merlin ugyebár még mindig Sárkányúr, és így Aithusának is parancsolhat. Tehát ha mégis lesz sárkányharc, akkor az elég nagy logikai baki a készítők részéről.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2012.03.30. 22:06:21

@Caretha: Nagyon jó észrevétel. :) Csak annyi biztos, hogy Morgana és Morgause anyja is Vivien (Vivienne) volt.
Morgause múltját sajnos nem ismerjük részletesen. Ha Gorlois volt az apja, akkor Uther ezzel a "féltestvérrel" valóban elszólta magát. De én is inkább úgy képzelem, hogy valaki más lehetett az apa.
Úgy látszik, Vivien sokat volt magányos. :P

@Lifan: Biztos nem felejtették el a készítők sem ezt a tényt. Kíváncsi vagyok, mit találnak ki.

Caretha · http://themusketeers.blog.hu/ 2012.03.31. 13:46:26

@Balinor: igen, igen, szegény, magányos Vivien :D

sárkányokról meg.. írták is, hogy a maguk jellegzetes módján csavarnak egyet az alap mitológián, úgyhogy én nem aggódnék rajta, hogy nagy baklövést követnek el... Biztos leesik majd a szánk a megoldástól :P :D
süti beállítások módosítása