Megnyitott a sárkány tornya

 2011.04.19. 07:13

Előzetesen már olvashattatok az angliai Warwick várában létrehozott látványosságról, amely a BBC fantasy sorozatának világába igyekszik elrepíteni az érdeklődőt. A Merlin: The Dragon Tower című attrakció múlt héten megnyitotta kapuit, és a beszámolókból már azt is tudhatjuk, miféle meglepetéseket tartogat.

A Radyo Lynx Content videós tudósítása

Az attrakciót, a címéhez híven, egy vártoronyban rendezték be, így a közönség csigalépcsőn jut el a túra egyes állomásaira. A látogatókat egy jelmezes színész, Gaius legújabb tanítványa kalauzolja. No nem Merlin - ő épp házon kívül van ;) -, hanem egy bőbeszédű leányzó, aki lelkesen meséli el a várban raboskodó utolsó sárkány, Kilgharrah történetét (gondolván azokra is, akik nem követik a sorozatot).


A sorozat színészei az attrakció szerdai ünnepélyes megnyitóján.

A torony egyik látványossága Gaius hajléka. "A szoba részletei gazdagon kidolgozottak, egyenesen a sorozatból másolva, az asztalon halomban állnak a porlepte könyvek, főzetek és gyógynövények." - írja beszámolójában a Sunday Mercury. A tanítvány néhány elhibázott varázsigével nevetteti meg a közönség apraját, egyébként meg elmondja, hogy Gaiust épp elszólította a kötelesség. A túra egyik meglepetése azonban, hogy az udvari gyógyító alakja mégiscsak megjelenik (Richard Wilson felvételről), akit egy papirusz tekercsre varázsolnak. Gaius elújságolja a tanítványnak, hogy nagy a baj a várban, sürgős szükség lenne egy sárkányúrra, aki lecsillapítja Kilgharrah-t. És Merlin pont ilyenkor van távol!
Szerencsére a látogatók közt is akad megfelelő jelölt a feladatra, méghozzá az, akinek a kezében felvillan Merlin varázsbotja.

A túra másik fő helyszíne a kincstár, berendezve mindenféle csecsebecsékkel, érmékkel, drágakövekkel, elszórt páncélokkal, és a hatalmas, mágikus tükörrel, amelynek révén az újdonsült sárkányúr megidézheti Kilgharrah-t. A lénynek ezúttal nem John Hurt adja a hangját, hanem valaki a színfalak mögött, a sárkány ugyanis a tükör mélyéről társalogni kezd a látogatókkal. "Kilgharrah, aki épp úgy néz ki, mint a tévés verzió, bárkit felismer a teremben, és élőben beszélget velük. A gyerekek meg vannak döbbenve. De hiszen ámulnak a felnőttek is." - idézi fel a Sunday Mercury tudósítója. "A látogatók zömének, különösen a kicsiknek, nagy élményt fog jelenteni, hogy beszélhetnek a tévében látott sárkánnyal. Hetekig erről fognak beszélni, és bizonyára vissza akarnak majd jönni. Az egész nagyon okosan kivitelezett, és a hatást csak fokozza, mikor a lény tüzet és füstöt okád a szobába. Érezhetjük a forróságot."

"Mi vagyunk az első és a világon az egyetlen látványosság, amely használhatja a Merlin márkanevet, és kifogástalan megvalósításra törekedtünk" - nyilatkozta Tim Harrison-Jones, a várat üzemeltető cég vezetője.
A túrát egyébként negyedmillió angol fontból valósították meg, ami viszonylag szerény összeg, köszönhetően annak, hogy a helyszín meglévő adottságai miatt - Warwick az egyik legjobb állapotú középkori vár a szigetországban - csak magára a látványosságra kellett költeni. Az is tudható, hogy az attrakció még bővülni fog, például hamarosan kiegészül Merlin élethű viaszfigurájával, amelyet múlt hónapban mintáztak meg a sorozat címszerepét alakító Colin Morganről a Madame Tussauds szakemberei.

További érdekesség - szintén a Sunday Mercury cikkéből -, hogy állítólag felmerült, a tévésorozat egyik epizódját Warwick váránál forgatnák. Bár ez nagy valószínűséggel nem az idei évadban lesz.

 

Címkék: merchandising the dragon tower

A bejegyzés trackback címe:

https://bbcmerlin.blog.hu/api/trackback/id/tr372838563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása